Squier afinity
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Rockatansky
Re: Squier afinity
PA izmedju affinity i bullet ni ja ne vidim neki razliku, svirao sam malo affiniti a bullet imam. Ali standard (i njega sam malo svirao) je skroz druga prica...
BTW meni je bullet skroz dobra djitra, za po kuci i za vezbanje i zezanje super. Na primer civije su mi odlicne, drze stim do jaja, i tamo dalje... OK pragovi su krsh, ja sam moje sam promenio, i to je to.
BTW meni je bullet skroz dobra djitra, za po kuci i za vezbanje i zezanje super. Na primer civije su mi odlicne, drze stim do jaja, i tamo dalje... OK pragovi su krsh, ja sam moje sam promenio, i to je to.
По мени се тек кад цена добро одскочи тешко уочавају разлике у квалитету између различитих модела, а сматрам да се код јефтинијих инструмената и разлика од 20 евра у цени види и осећа.
Булет стратове сам често свирао, много мојих ученика је користило ту гитару, и мада је то сасвим фин инструмент за почетника он заиста делује врло јефтино. Све то може да послужи, све је то боље од чудних креација из Источног лагера какве сам дрндао кад сам био клинац, али руку на срце то стварно нису спектакуларни инструменти. Афинити је по мени бољи инструмент, није небо и земља разлика, али разлика постоји. Стандард је и на папиру и у пракси бољи од претходна два модела, мада му је цена у радњи по мени изненађујуће висока.
Алфонсо, по мени је далеко битније да узмеш у обзир разлику у квалитету итмеђу Афинитија и гитаре коју тренутно користиш. То је оно што у ствари треба да ти буде смерница. Ако је гитара исте или сличне класе онда куповина нема смисла.
Булет стратове сам често свирао, много мојих ученика је користило ту гитару, и мада је то сасвим фин инструмент за почетника он заиста делује врло јефтино. Све то може да послужи, све је то боље од чудних креација из Источног лагера какве сам дрндао кад сам био клинац, али руку на срце то стварно нису спектакуларни инструменти. Афинити је по мени бољи инструмент, није небо и земља разлика, али разлика постоји. Стандард је и на папиру и у пракси бољи од претходна два модела, мада му је цена у радњи по мени изненађујуће висока.
Алфонсо, по мени је далеко битније да узмеш у обзир разлику у квалитету итмеђу Афинитија и гитаре коју тренутно користиш. То је оно што у ствари треба да ти буде смерница. Ако је гитара исте или сличне класе онда куповина нема смисла.
Ma od trenutne je bolja,ali stvarno ne verujem da je toliko bolja. Radije cu da sacekam pa da pazarim nesto osetnije bolje. Mada sam sizofren poslednjih 3 dana. 5 gitara hteo da uzmem i na kraju odustao od svake zbog ne znam ni ja cega. Zinulo mi dupe za lp 
Planiram u ponedeljak da odem do radnje u Zemunu (ne znam kako se zove) da probam jay turser kakve su gitare. Ovde manje-vise niko ne pise dobro o njima,na stranim forumima ih dosta hvale. Tako da cu i to da pogledam i u 3 lepe vise sve

Planiram u ponedeljak da odem do radnje u Zemunu (ne znam kako se zove) da probam jay turser kakve su gitare. Ovde manje-vise niko ne pise dobro o njima,na stranim forumima ih dosta hvale. Tako da cu i to da pogledam i u 3 lepe vise sve

Мислим да све то треба на неко време да обуставиш. И да имаш Булет Страта није заиста напредак ако пређеш на Афинити, без обзира што је то нешто бољи инструмент, јер тако просто крцкаш новац, не дајеш прилику да икако скупиш мало већу суму. Рачунај да Џеј Турсер у најбољем случају може да се пореди са Афинитијем, а нисам баш сигуран да заиста стоје раме уз раме. Увек је добро да рационално поставиш ствари, импулсивна куповина је најгоре што можеш да урадиш када је опрема у питању. Пази, моја пријатељица тезгари са Булетом. Њој је главно наоружање њен глас, па и не свира нешто не знам како захтевно на Булету, али она излази пред публику и паре зарађује на тој гитари. Кад је куповала гитару била је начисто декинтирана, и ову је нашла за 50 евра на огласима. Сада би могла себи да приушти бољу гитару, али се навикла на ову гитару, лагана је и некако по мери за женске руке. Хоћу да кажем да уопште не мора да значи да тебе сада не знам како спутава гитара коју тренутно користиш. Исцеди из ње све што може да се исцеди, и чувај паре за нешто што је озбиљнији искорак. Ово ти кажем и из личног искуства. Мало који инструмент је заиста неупотребљив. У крајњој линији, погледај на каквој гитари свира Воја из бенда Хипнагога слике, и ослушни шта и како свира. Да сумирам, није неупотребљив ни Булет, ни Афинити, ни Џеј Турсер, и сигуран сам да није неупотребљива ни твоја гитара, али су све те гитаре из мање више сродне категорије, односно теби не решава питање ако је нови инструмент за нијансу бољи, то напросто није надоградња која оправдава трошак. Разумео бих твој неиздрж да уопште немаш гитару, али овако мислим да брзаш без икаквог разлога. И са скромним буџетом ја никад не бих куповао нов инструмент, а ти види...
Slazem se sa Kristijanom u potpunosti!!!!,dao ti je jako dobar i koristan savet...pozz.!!!Coca!!!
Ja kad sam bez love,ne kockam se.Uzmi neku proverenu marku,izaberi instrument koji je dobar i odgovara ti,i to je to.Izbegao bih Jay Turser,Stagg,Harley Benton,i tako te firmice americkih imena koje prave milione gitara,jeftinih,a niko o njima nista ne zna-ni ko je osnivac fabrike,ni kad je nastala,i gde,ni gde im je sediste,ni specifikacije instrumenta ...drugo,te firme ne prave skupe(citaj-kvalitetne)gitare,vec samo one najnizeg razreda.Onda jbg,procitaj izmedju redova.Ovo nije savet,ovo je moje misljenje,koje iznosim uz jedno pardon.Kristijan je u pravu,nikad ne kupuj nista zbrda-zdola,u afektu,ili u trenucima strasti.Ko kupuje sta mu ne treba,kasnije prodaje i sta mu treba.Strpi se i ne juri,i videces da je tako bolje.
Ja mislim da onaj ko se dokopa Squier CV-a,za duze vreme je resio pitanje gitare.Na korak do Fender zvuka,ili to je vec to,a za cenu od otprilike 250 evra,manje-vise,polovnog.Ako mozes da se strpis dotle,bices zadovoljan.Voleo bih da ostali kazu sta misle o tome.
Ja mislim da onaj ko se dokopa Squier CV-a,za duze vreme je resio pitanje gitare.Na korak do Fender zvuka,ili to je vec to,a za cenu od otprilike 250 evra,manje-vise,polovnog.Ako mozes da se strpis dotle,bices zadovoljan.Voleo bih da ostali kazu sta misle o tome.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Na svakoj gitari se moze svirati, ja se slazem sa tim. Imao sam par svirku na ariji stg003 i sa njom sam namestio kul zvuk, nista nije falilo. Rustere smo jednom ortak i ja u proslom bendu izneli i odsvirali par stvari na pocetku svirke i zvucalo je kul...nema pravila, ali kad prodje milion svirki, covek postane malko razmazen. (moguce da je tome jos doprinelo i cesto bitisanje po forumima i oglasima xD) Da bude lagana gitara, udobna, da je niska akcija, da drzi stim, da bez puno muke izadje kako treba u miksu, da ima dinamiku dobru, da tonski te lozi i na kraju skapiras da medium instrumenti sve to rade za manje pare i sa njima bez problema moze da se svira zauvek. Naravno ko ima para treba da kupi nesto sto je oduvek zeleo... Znam brdo ljudi koji sviraju squiere i nemaju apsolutno nikakav problem sa njima. Boris iz repetitora je obisao pola sveta sa squier vm telecaster deluxe koji je bio jako jeftina gitara dok nisu digli cene. I radi odlicno ima ton i super je za sviranje...
Fenderica wrote:Misliš da je tremolo boljeg kvaliteta, mislim na leguru metala tremola kod bulet strata i kod afiniti? Čivije nisu iste na bulet, afiniti ili standard i one se razlikuju po kvalitetu ili su identične? To me zanima. Da li je drvo bolje ko zna iz koliko letvi je skrojena i presvučena furnirom ako nije šperka i jedna i druga, drvo je loše i kod njih i kod mex standarda, to nije merilo gitare sigurno. Možda vizuelno, lak ovo ono, ali generalno je sve to isti Q. i ne vredi višak evra iz džepa. Magneti se verovatno razlikuju u namotajima, ali nisu seymour dancani ssl serija sigurno, i oni su jeftinjaci od jeftinijih materijala.majtimika wrote:Hardver je odlican, drvo je odlicno, magneti su ok, izrada je bolja, jednostavno je gitara bolja, nema tu puno da se pametuje
Ja ne vidim šta je bolje ako se ne kaže precizno:
1: bullet tremolo ima ovu leguru, affinity ima ovakvu;
2. bulet ima model čivija ovog proizvodjača, afiniti onog;
3. magneti su motani ovom žicom i legura su alnico ili keramika i jačine su te i te.
4. drvo je šperka kod ove, lipa kod one, breza kod treće, sastvaljeno iz 5 i više delova;
5.
to je obrazloženje na osnovu koga bih se ja usudio da kažem da je nešto bolje, a da ne nagadjam.
Naravno tako sam i rekao sve je za broj bolje, fender do 1000 eura odlicno nivelise bang for buck svaki skuplji model ima nesto sto je bolje , tako je i ovde, kobikica je malo bolje naoravljena i od kvalitetnijeg materijala, civije su kvalitetnije , drvo ko drvo isti ***** i kod afinitija i kod standarda a u svakom slucaju bolje nego kod recimo meksikanca standarda, sto se tice magneta miglo bi se tu srati koliko hoces ali poenta je da svaki magnet na ovom svetu u materijalu kosta isto a razliku u ceni placas u zavisnosti sta pise na njima tj koji brand je izvikaniji, tako da realno standard je generalno lepse napravljena gitara, od malko kvalitetnijih delova i tu se sva prica zavrsava
Šta bi ste vi pre pazarili u najjeftinijoj klasi, za 60-70 evra recimo, Squier Bullet koji ima Fendera iza sebe, ili nekog Astera, Tursera i ko zna koliko drugih rustera i no name kopija za koje se ne zna gde se proizvode i ko ih proizvodi? Podrazumevam da volite stratove. Tako bih isto pitao za Les Paul, da li najjeftiniji Epiphone koji je Gibson ogranak, ili neka no name kopija kao Stag i šta već.
-
Fenderica wrote:Šta bi ste vi pre pazarili u najjeftinijoj klasi, za 60-70 evra recimo, Squier Bullet koji ima Fendera iza sebe, ili nekog Astera, Tursera i ko zna koliko drugih rustera i no name kopija za koje se ne zna gde se proizvode i ko ih proizvodi? Podrazumevam da volite stratove. Tako bih isto pitao za Les Paul, da li najjeftiniji Epiphone koji je Gibson ogranak, ili neka no name kopija kao Stag i šta već.
Odes i isprobas svaku u gradu i payaris. Nema druge
to probanje, kako to funkcioniše, što mi neko ne objasni.johnnybgood wrote:Fenderica wrote:Šta bi ste vi pre pazarili u najjeftinijoj klasi, za 60-70 evra recimo, Squier Bullet koji ima Fendera iza sebe, ili nekog Astera, Tursera i ko zna koliko drugih rustera i no name kopija za koje se ne zna gde se proizvode i ko ih proizvodi? Podrazumevam da volite stratove. Tako bih isto pitao za Les Paul, da li najjeftiniji Epiphone koji je Gibson ogranak, ili neka no name kopija kao Stag i šta već.
Odes i isprobas svaku u gradu i payaris. Nema druge

I da, neću bre novu gitaru.oću polovnu, zašto bih dao 120 evra za nov bulet kada u oglasima ima za 60 evra kao nov. Gde ću sve da isprobam da obidjem celu Srbiju i svakoga ko prodaje Tursere, Astere, Squiere iz oglasa. Nije izvodljivo.
Ej da je u pitanju šunka,odem u supermarket i isprobam svaku. Tako svaki dan i nema potrebe da rucam kuci.

Dobro da si se imenovao!fattwang wrote:Još jedan balansero.
Nikad nisi probao neku gitaru? Moraćeš ako bi da kupuješ, tj ne moraš, ali je dosta poželjno da se ne bi zajebao. Kao obuću, kola ili štatijaznam.Fenderica wrote:to probanje, kako to funkcioniše, što mi neko ne objasni.Šta ja tu da gledam?!? Nemam laboratoriju pored sebe da merim leguru metala u tremolu ili jačinu magneta i njihov sastav, kako da utvrdim koliko su kvalitetne čivije?Kako da vidim da li je šperka ili puno drvo, kako da vidim koje je drvo iz koliko delova kada je sve oblepljeno furnirom. Šta ja zapravo mogu u radnji da otkrijem osim vizuelnog dela?
I da, neću bre novu gitaru.oću polovnu, zašto bih dao 120 evra za nov bulet kada u oglasima ima za 60 evra kao nov. Gde ću sve da isprobam da obidjem celu Srbiju i svakoga ko prodaje Tursere, Astere, Squiere iz oglasa. Nije izvodljivo.
Ej da je u pitanju šunka,odem u supermarket i isprobam svaku. Tako svaki dan i nema potrebe da rucam kuci.
A kako da se ne ***** kada budem probao jeftine gitare do 100 evra. To sam i ranije pitao i niko mi nije odgovorio. Koji su kriterijumi testiranja?