Fender Stagemaster Squier

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Overdrive

Re: Fender Stagemaster Squier

Post by Overdrive » 03 Nov 2015, 14:34

metalstringer wrote:gde odoste sa pricom...da imam 2-3 'iljade ojra uzeo bih Gipsona,uzeo bih lampasa Marshall-a,Engl-a,Soldano-a...ovako,mucim se s onim sto imam i sto mogu.obicni smrtnici ki ja se mlate sa tarabama,veslima i tranzistorima,vst-jima...za ovog Squier-a mogu da kazem da je ok po pitanju drzanja stima,za divno cudo,nisam imao problema koliko god maltretirao tremolo.ali magnete bih menjao za pocetak.hteo sam da cujem,tj. procitam, ponesto od ljudi sto su mozda imali istu gitru,iskustva s njuma,misljenja itd
sviraj to što imaš ako ti se dopada, i ne izvodi besne glisne

šta će ti bilo čije mišljenje ako ti je gitara ok?

Da ti kaže kako nije, pa da kupiš nešto drugo?

UVEK ima bolje od onoga što imaš bato, uvek.

Ili se pomiri sa tim ili bataljuj dok je vreme

bancika

Post by bancika » 03 Nov 2015, 16:14

metalstringer wrote:gde odoste sa pricom...
jbg, imas nesrecu da si privuko paznju dva trola :)

johnnybgood

Post by johnnybgood » 03 Nov 2015, 20:03

SH-4 je odlican magnet po meni, svidja mi se zvuk :)

metalstringer

Post by metalstringer » 03 Nov 2015, 21:52

bancika wrote:
metalstringer wrote:gde odoste sa pricom...
jbg, imas nesrecu da si privuko paznju dva trola :)
stvarno nemam pojma sta je trol, iskreno.ovde sam hteo samo diskusiju o jednoj gitari koja, naravno, nije najbolja. hteo sam da popricam o mogucem poboljsanju iste, da se nesto nadogradi ako moze.ne izvodim nista, nikakve besne glisne itd.i ne znam sta nekome smeta i pametuje celo vreme i jednostavno zajebava kad sam jasno stavio u naslovu o cemu se radi. da sam stavio naslov squier ili gipson pa u redu...znamo, vecina ovde sta bi bilo najbolje i na koji nacin bi imali dobar-bolji sound kad bi imali to sto nemamo.i znamo svi sta je s'anje od gitri i pojacala itd...ovde stavljam tacku, jer je sama tema otisla u pravcu koji nisam predvideo, da ne kazem bezveze.

majtimika

Post by majtimika » 04 Nov 2015, 11:18

te gitare su veoma , veoma dobre, delovi su skroz korektni, drvo takodje, nije nista losija od neke druge korejske varijante koja zbog nalepnice ibaneza ima cenu dva puta vecu, na njima se isplati ulagati u magnete, 70 eura nije neka para , a suprotno fendricinom misljenu dobija se mnogo bolji ton, tj ne treba kupovati skup magnet pa ocekivati boolji ton , u tome i jeste fendericin problem , on gleda imena firmi a ne kvalitet, nego uzeti magnete koje odgovaraju za stil muzike koji se svira, bolji i losiji magnet ne postoje svi su od istih materijalai kao takvi svi kostaju isto i razliku u ceni placas samo na osnovu branda, tako da uzmi magnet koji si probao i za koji znas da ti odgovara za svirku, a ne duncan, dimarzio ***** materine. Ljudska priroda ti nalaze da ako si nesto skupo platio da to mora da vredi vise, da u slucaju da si umesto vestackog kuka od plastike kupio isti takav od titanijuma, ali magneti nisu od titanijuma vec keramika ili alnico. I da naravno prica o jeftinim keramickim magnetima takodje ne pije vodu jer vecina agresivnijih magneta su u stvari keramicki tako da , jbg ne znam vise ajd zdravo.

bancika

Post by bancika » 04 Nov 2015, 12:37

majtimika wrote: bolji i losiji magnet ne postoje svi su od istih materijalai kao takvi svi kostaju isto i razliku u ceni placas samo na osnovu branda,
jbg, i squier magneti su od istih materijala, pa su nekako uspeli da ih ukenjaju da zvuce odvratno :) Preko nekih 60-70e po magnetu se slazem, vecim delom je stvar ukusa, izgleda, prestiza. Ali za jeftinije magnete uglavnom ima razlike. Recimo ako uzmes ibanezovu liniju mageta....oni INF magneti su realno losiji od V magneta koji su taman malo losiji od Dimarzio.

Po toj logici i sve gitare su iste - drvo i metal...i sva kola su ista - kontejner na tockovima koji se kotrlja u prostoru :) Slazem se da ne treba pripisivati mitska svojsva brendovima, materijalima i slicno...ali razlika postoji.

majtimika

Post by majtimika » 04 Nov 2015, 14:21

ok sve je to lepo, ali po cemu uopste klasifikujes sta je dobar a sta los magnet, po zvuku jeli, e sad posto je zvuk cisto subjektivna stvar, tj stvar ukusa, on ne moze da bude kriterijum, jer realno da ti daju da probavas magnete koji su svi identicni i nemaju nikakav brand na sebi i da su svi motani na recimo paf specifikacije, realno bi se pola puta odlucio za magnet od 100 a pola puta za magnet od 20 eura, jer budi realan a ne kazem da je to nesto lose i ja sam takav, kad imas brand na necemu to ti sugerise da je to nesto kvalitet a svi mi volimo kvalitet, jer jako retko se nadje neko sa dovoljno razvijenom svesti i ukusom da ce zaista da prepozna kvalitet, i da dovede u pitanje opravdanost kupovine necega za sta su ti svi rekli da je dobro. Da li si mozda primetio da recimo kad je sd postao popularan svi su poceli da mrze dimarzio i kao fuj to ne valja nista ja sam za sd jer oni cu troo, kad se pocela razvijati scena malih radionica , svi su poceli da seru po sd , poenta svega je sto je sd skuplji od dimarzija, mali proizvodjaci su skuplji od sd-a uvek je ono sto je bolje iskuplje, a da li je zaista tako

gitare sto se tice drvetam tj izrade, pa hardvera i kola su druga prica, tu se vise ceni kvalitet izrade i kako to nesto izgleda, naravno i funkcionise a ne nesto drugo. kod megneta mozemo da pricamo o izgledu i svemu, ali realno nema poente svaki je realno manje vise isti , oni sto izgledaju lose ti toliko i kostaju tipa ispod 10 eura, gfs magneti su recimo u rangu 20-30 eura , izgledaju vrh, i svako ko mi kaze da i ne rade vrh, je obican seronja i brand snob

Tenji

Post by Tenji » 04 Nov 2015, 14:46

Imao sam priliku da na svom pojacalu (high gain lampas) u isto vreme sviram na tri gitare slicnih specifikacija (HH, mahagoni), jedna sa fabrickim Schecter magnetima, jedna sa EMG 81/85 kombinacijom, i jedna sa SD JB/59 cini mi se kombinacijom. Duncani su pojeli Schecter magnete po pitanju separacije nota u akordima na crunchu, dinamike, a bogami i svakom subjektivnom osecaju kada je zvuk u pitanju. Jednostavno su lepse zvucali, i na cleanu i na gainu, i lepse se ponasali. Sa fabrickim magnetima posle Duncana imas osecaj kao da je tone pot smanjen na pola stalno, ne izlazi tako lepo iz sveopste buke svirke sa ostatkom benda, kao da je neko pokrio pojacalo cebetom sto bi rekli gitaristi, jednostavno ne mozes reci da je razlika cisto subjektivna (iako ima i toga), osetis da se sve bolje ponasa sa Duncanima. EMG su druga prica, tako da se necu osvrcati mnogo na njih sada.

Overdrive

Post by Overdrive » 04 Nov 2015, 14:50

svi smo mi bedni potrošači tek

treba čovek da 24/365 probava stotine instrumenata i njihovih delova, pa da analizira i donosi zaključke o razlikama i utiscima

ovako, sudove o instrumentima, magnetima isl, donose likovi koji su promenili 6 gitara u životu..i na opremu potrošili onoliko koliko u razvijenim zemljama ljudi potroše na cigare i cipele..

dakle, što bi rekli kinezi "nemosi smešan"..

Tenji

Post by Tenji » 04 Nov 2015, 15:00

Pa dobro, hajde da ugasimo forum onda, posto po tom kriterijumu niko ovde nije vredan da prica o bilo cemu.

Overdrive

Post by Overdrive » 04 Nov 2015, 15:06

Tenji wrote:Pa dobro, hajde da ugasimo forum onda, posto po tom kriterijumu niko ovde nije vredan da prica o bilo cemu.
ovo je muzički forum, ali niko ne priča o muzici već o opremi

vreme je za otrežnjenje!

:ziveli:

NikolaGerza

Post by NikolaGerza » 04 Nov 2015, 15:20

Kad smo kod GFS magneta, (ako mislite na Guitar Fetish). Ja sam uzeo ove, http://www.guitarfetish.com/HOT-Hex-Ove ... p_414.html
Kad budem imao malo vise vremena probacu ih, pa javljam utiske. Mislim da ne mogu biti losi za 30$ par. :)

Tenji

Post by Tenji » 04 Nov 2015, 15:30

Overdrive wrote:
Tenji wrote:Pa dobro, hajde da ugasimo forum onda, posto po tom kriterijumu niko ovde nije vredan da prica o bilo cemu.
ovo je muzički forum, ali niko ne priča o muzici već o opremi

vreme je za otrežnjenje!

:ziveli:
Image

Overdrive

Post by Overdrive » 04 Nov 2015, 15:32

NikolaGerza wrote:Kad smo kod GFS magneta, (ako mislite na Guitar Fetish). Ja sam uzeo ove, http://www.guitarfetish.com/HOT-Hex-Ove ... p_414.html
Kad budem imao malo vise vremena probacu ih, pa javljam utiske. Mislim da ne mogu biti losi za 30$ par. :)
to su veoma loši magneti

poznati su po forumima kao "rat pack" jer skoro da imaju totalno skupirane midlove i pri većem volumeu idu u kliping, pa im se basovi zamute

Dobri su samo i jedino za jazz koji se svira sa hollowbody gitarama i brušenim žicama, jer, bokćegaznatikako, samo te žice im prijaju..

Ali ok..30 evra..kolko para tolko muzike..šta da se radi..

:P

NikolaGerza

Post by NikolaGerza » 04 Nov 2015, 16:02

Pa da... :D

Post Reply