Iiiiiiiii... JOSH JEDNA tema o kupovini gitare... :)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Cortex
The Necromancer

Re: Iiiiiiiii... JOSH JEDNA tema o kupovini gitare... :)

Post by Cortex » 15 Jul 2008, 01:05

Evo danas je bio moj dan da obilazim par prodavnica i gledam, isprobavam gitare i ukratko bih preneo svoje utiske...

Prvo sam otishao u Maricev muzichki servis, tamo sam jedino nashao jednu Aston gitaru, nemam pojma koja je oznaka modela ali izgleda ovako Image

Odushevio sam se izradom gitare. Prosto mi se chini neverovatnim da koshta 24500. Ima 5 way selector switch shto daje raznolikost ali nisam se bash odushevio magnetima, kao da im fali malo dushe, mada nisu loshi uopshte. Vrat je jako ugodan i lako je svirati ovu gitaru. Naravno, problem mi je pravio floyd rose jer sam ja navikao da tamo naslonim ruku shto zbog istog nisam mogao. Chini mi se veoma dobra gitara, da je zvuk bio ubedljiviji, ne bih se razmishljao. Mozhda bi se zamenom magneta dobio mnogo bolji zvuk, jer mi se chini da je izrada odlichna kao i samo drvo koje je korishceno. Ima li neko iskustva sa ovom gitarom?
Takodje zhelim da pohvalim osoblje ove radnje, bash sam se odushevio momcima i njihovim pristupom mushterijama.

Potom sam otishao do Mitros-a gde sam probao(jer ju je vec neko hvalio ovde na forumu) Schester Deluxe 006 Image i prokleto sam se odushevio time koliko mi odgovara! Nijednu gitaru nisam lakshe svirao u zhivotu od ove. Neverovatno koliko mi lezhi. Cena joj je 28000, dva humbucker-a od kojih neck hum ima stvarno mocan i pun zvuk, izuzetan je chini mi se, dok je bridge samo za distorzirano cepanje. Srednji polozhaj daje malu promenu u zvuku u odnosu na neck hum i to na gore chini mi se, dakle neubedljiv zvuk, ali nije losh, vec samo skoro isti kao i neck hum polozhaj. Vrat mi zaista neverovatno odgovara tako da ovu gitaru josh uvek nisam otpisao, a i lepo izgleda.
Nakon nje sam proba Yamaha-u Pacifica-u 120S, koja je i bila razlog otvaranja ove teme i razocharao sam se. Manje svirljiva od Schecter-a i loshiji zvuk. Nadam se da nisam pogreshio, da me ushi nisu izdale...

Potom naravno u Stringer, gde sam probao jednu Pacificu sa dva single-a i hum-om i odushevio sam se dijapazonom zvukova koji se mogu dobiti. Gitara je ok za sviranje, ne tako udobna kao Schecter ali i dalje veoma dobra za mene. Nekako duboko u dushi znam da cu nju i uzeti iako nastavljam da gledam i druge gitare.
Nakon nje probao sam i 10ak hiljada skuplju Yamahu koja izgleda otprilike ovako LINK. Zvuk je solidan, ali je gitara svirljivija od prve Pacifice koju sam probao, vrat je shiri i imam utisak kao da sviram akustichnu, tj. klasichnu gitaru. Veoma ugodan za sviranje. Gitara ima dva hum-a shto sada vidim kao manu, ali mislim da je jako dobra u svakom sluchaju.

U Mega Music-u i Sky Music-u nisam nashao nishta ali nishta zanimljivo.

Sutra(tj. danas) treba da posetim i Artist i mozhda MixMusic pa cu izneti svoje utiske i odande. Nadam se da ce ovo nekome biti od koristi, pogotovo onima koji planiraju kupovinu gitare u vrednosti od nekih 300 evra.

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 15 Jul 2008, 20:49

ajd prijatelju pogledaj pacificu 112 i vidi jel iko ima OVS varijantu?Hocu nju da uzmem i pogledas koja je cena u mitrosu.Pliz :)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 15 Jul 2008, 20:55

za taj Aston sam cuo da je kevara... da je neck thru i mahagony vrat , da ima floyda zaboravih pickupe ali da je fretboard perverzija... al mene je neck thru kupio xD

sto se osoblja tice tu su za 10 meste ispred svih... xD

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 15 Jul 2008, 23:01

Duane wrote: sto se osoblja tice tu su za 10 meste ispred svih... xD
Smradovi, danas sam bio i doslo mi je da mu otvorim glavu!

Back to topic, danas sam kod Marica probao Ovu prvu gitaru koju je Cortex naveo (ovu svetliju).Gitara je stvarno dobra, super za dat novac!

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 15 Jul 2008, 23:34

meni su ti likovi iz marica bolji 60X nego mitros ili slicno...

Creepy

Post by Creepy » 16 Jul 2008, 01:05

Cortex wrote: Image

meni se chini da je ovo Apollo, a ne Aston. http://www.maric.co.yu/srp/proizvodi/?c ... l2=3&l3=42 :)
Sluchajno mi zapao za ochi logo jer imam Apollov Les Paul.. :lol:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 16 Jul 2008, 11:51

johnny_b_good wrote:ajd prijatelju pogledaj pacificu 112 i vidi jel iko ima OVS varijantu?Hocu nju da uzmem i pogledas koja je cena u mitrosu.Pliz :)
U Stringeru je nema, ima samo jedna boje drveta(a ta plain wood varijanta se meni najvishe i svidja), i tamo cu sigurno i kupiti ako budem kupio Pacificu jer se daje samo 60% u cash-u a ostatak na rate a nemam sve pare u cash-u.Cena je 22800 ako se ne varam, mozhda i oko 500 din manje, ne secam se tachno...

Mitros jeste generalni zastupnik, recimo PAcifica 120S je kod njih jeftinija 3000 din nego u Stringer-u, ali mora se platiti cash-om. Anyway, oticicu za nedelju dana(ne mogu pre) ponovo tamo pa cu pogledati i taj Old Violin Sunburst model i napisati koliko koshta.

@Creepy

Jeste u pitanju Apollo izgleda, mada mi se chini da je to samo marketinshki potez, da bi gitara imala koliko-toliko prepoznatljiv brand(bolje i Apollo jbga nego Aston). Lik iz Marica mi reche da je u pitanju fabrika koja pravi gitare i za Ibanez, Washburn, Jackson i sl., i sada su kao napravili svoj model ali eto, izabrashe nezgodno, neubedljivo ime. Gitara je zaista odlichna, zvuk mi se ne dopada bash mnogo ali kvalitet izrade je vrhunski. Oticicu chim se vratim u BG ponovo da je probam.

@vbraca
Kako se tebi svideo zvuk ove Aston/Apollo gitare?

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 16 Jul 2008, 12:23

Dalje, bio sam juche u Artist-u. Prodavnica ima zaista dopadljiv izgled, oprema je rasporedjena u par koncentrichnih krugova. Tamo sam ishao da bih probao Washburn N1 model i, jer ga nemaju i verovatno ga nece imati, probah N2 ili ovo:

Image

Gitara deluje jako ubedljivo, teshka je, dobro i kvalitetno drvo, Floyd Rose, Bill Lawrence humbucker u bridge-u... E sad, nedostaje joj TONE potenciometar, stvarno ne razumem zashto se Washburn odluchio na taj korak ali ajde. Na stranu shto gitara izgleda stvarno lepo, vrat mi ipak nije odgovarao na neki nachin. Dobro, ne bash da mi nije odgovarao ali jednostavno nije to to, nije bash za mene(ali ovo shvatite bash bash uslovno jer meni retko koji vrat odgovara). TAkodje, izvodeci najobichniji vibrato na drugoj zhici imao sam utisak da pragovi ili jedan prag grebe zhicu, ne znam...ne razumem se najbolje u to, recite mi jel to znachi da je mozhda neki problem s pragovima u pitanju? Inache, gitara ima najravniji vrat koji sam ikada video, ni na jednom mestu nije kriv, prav je i ravan kao strela!
Zvuk magneta je solidan. Probao sam samo clean i malo neki gain-irani preset na nekom pojachalu koje sam prvi put tad video u zhivotu. Neck humbucker ima lep i masan zvuk, neck sasvim solidan, verovatno ubitachan sa nekom mocnom distorzijom. Srednji polozhaj me nije odushevio ali je bitna razlika u odnosu na prethodna dva(a ne kao kod nekih gitara kada skoro da nema razlike u odnosu na neck humbucker). Cena joj je nekih 32000, mozhda 33000 i neshto, ne mogu sad da se setim. Nisam je otpisao, te pare nemam, pogotovo ne u cash-u, ali mislim da je gitara odlichna, pogotovo ako bih joj ugradio coil splitter i jedan single coil kasnije, transformisala bi se u fantastichnu long term gitaru!

Pored ove probao sam i par Peavey model-a. Jedan , u nekom kopija Strat-a fazonu(a chiju sliku ne mogu naci na net-u niti model, svashta...) je imao dva Seymour Duncan Humbucker magneta i to je ubedljivo najgora gitara koju sam probao do sad, apsolutni uzhas.
Potom jednu Peavey kopiju Les Paul-a, oko 26000 koshta i ta gitara je prosto divna. Izuzetni magneti, verujte meni laiku, velika razlika u tonu izmedju njih, dva humbucker-a ima btw., odlichna izrada, teshko drvo, izgleda dodushe malo ruzhno, crna sa zlatnom gvozhdjurijom, ali gitara je izuzetna, odlichan ton!

Tako... ostaju mi Lyra Style i MixMusic, prenecu utiske i iz tih radnji.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 16 Jul 2008, 12:59

Ovaj Nx washburn je Serija koja signature model Nunno Battencourta (ex-Extreme) tako da je to po nekoj njegovoj zelji...
Ali naravno N1 je najslabija, dok je N4 najjaca verzija N modela!

Sto se tice pevay-a... ovde je njihova trenutna ponuda... http://www.peavey.com/products/guitar.cfm pa pokusaj tu da nadjes te gitare o kojima so pricao... Mada ja sam sklon misljenju da si probao ili Predator koja ipak nije toolko losa... mada... svako ima svoje misljenje o zvuku i tonu.. tako da postujem tvoje misljenje...

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 16 Jul 2008, 13:20

Cortex wrote: @vbraca
Kako se tebi svideo zvuk ove Aston/Apollo gitare?
Prilicno mi se svideo, ali sam imao osecaj da bi sa drugim magnetima radila daleko bolje.Mene je izrada odusevila, stvarno lep komad drveta, i kao sto i sam znas ona je NTB sto olaksava sviranje na visim pragovima.
Prosto je gitara dobra za taj novac, plus kasnije stavis EMG magnete i bog da te vidi. :mrgreen:

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 16 Jul 2008, 17:23

Cortex wrote:Dalje, bio sam juche u Artist-u. Prodavnica ima zaista dopadljiv izgled, oprema je rasporedjena u par koncentrichnih krugova. Tamo sam ishao da bih probao Washburn N1 model i, jer ga nemaju i verovatno ga nece imati, probah N2 ili ovo:

Image

Gitara deluje jako ubedljivo, teshka je, dobro i kvalitetno drvo, Floyd Rose, Bill Lawrence humbucker u bridge-u... E sad, nedostaje joj TONE potenciometar, stvarno ne razumem zashto se Washburn odluchio na taj korak ali ajde. Na stranu shto gitara izgleda stvarno lepo, vrat mi ipak nije odgovarao na neki nachin. Dobro, ne bash da mi nije odgovarao ali jednostavno nije to to, nije bash za mene(ali ovo shvatite bash bash uslovno jer meni retko koji vrat odgovara). TAkodje, izvodeci najobichniji vibrato na drugoj zhici imao sam utisak da pragovi ili jedan prag grebe zhicu, ne znam...ne razumem se najbolje u to, recite mi jel to znachi da je mozhda neki problem s pragovima u pitanju? Inache, gitara ima najravniji vrat koji sam ikada video, ni na jednom mestu nije kriv, prav je i ravan kao strela!
Zvuk magneta je solidan. Probao sam samo clean i malo neki gain-irani preset na nekom pojachalu koje sam prvi put tad video u zhivotu. Neck humbucker ima lep i masan zvuk, neck sasvim solidan, verovatno ubitachan sa nekom mocnom distorzijom. Srednji polozhaj me nije odushevio ali je bitna razlika u odnosu na prethodna dva(a ne kao kod nekih gitara kada skoro da nema razlike u odnosu na neck humbucker). Cena joj je nekih 32000, mozhda 33000 i neshto, ne mogu sad da se setim. Nisam je otpisao, te pare nemam, pogotovo ne u cash-u, ali mislim da je gitara odlichna, pogotovo ako bih joj ugradio coil splitter i jedan single coil kasnije, transformisala bi se u fantastichnu long term gitaru!

Pored ove probao sam i par Peavey model-a. Jedan , u nekom kopija Strat-a fazonu(a chiju sliku ne mogu naci na net-u niti model, svashta...) je imao dva Seymour Duncan Humbucker magneta i to je ubedljivo najgora gitara koju sam probao do sad, apsolutni uzhas.
Potom jednu Peavey kopiju Les Paul-a, oko 26000 koshta i ta gitara je prosto divna. Izuzetni magneti, verujte meni laiku, velika razlika u tonu izmedju njih, dva humbucker-a ima btw., odlichna izrada, teshko drvo, izgleda dodushe malo ruzhno, crna sa zlatnom gvozhdjurijom, ali gitara je izuzetna, odlichan ton!

Tako... ostaju mi Lyra Style i MixMusic, prenecu utiske i iz tih radnji.
gde se to placa 60% gitare a onda na rate???koja prodavnica?

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 16 Jul 2008, 17:56

^ Prosto ne mogu da verujem da si quote-ovao sve to i onda postavio najobichnije pitanje... :)

U Stringer-u druzhe. Kralja Milutina 31 je adresa.

Dalje:
GRESHKA! Sad se secam, bio je u pitanju Washburn model, ne secam se koji ali izgleda kao prva gitara odozgore sa ove slike. Izvinjavam se Kuki shto napljuvah Peavey. :) Interesantno je da Predator gitara uopshte nemaju...
E ovo je ponovo prva gitara odozgo(za ovo sam siguran) a nisam siguran koja je to od ove dve: Link1(valjda ova), Link2.

Gitara koja mi je cenovno i na izgled takodje zapala za oko je i ova. Mada sam, probajuci razne, ipak na kraju shvatio da nisam bash chovek za dva hum-a, volim zvuk single-a. Shta raditi, shta raditi....

Bash jedva chekam da ponovo probam onaj Aston(Apollo), ne znam, pogotovo nishta ne znam o aktivnoj elektronici. Koliko je to dobro za jazz, fusion, i tako neku svirku? Mada, naravno, svirao bih ja i rock na tome... dist and all of that... Kapiram da se ljudi na kraju smore i da kupe prvo shto im uleti pod prste... It's so fricking hard...

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 16 Jul 2008, 21:12

Samo da dodam da ako te zanima Peavey Predator, imas ga u prodavnici koja se zove Music centar, koristi google za sajt.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 28 Jul 2008, 13:38

Ljudi shta kazhete na ovo: Wasburn Chicago Series KC-40V ? Nashao sam u oglasima, a izgleda ovako:

Image

Nisam odushevljen bojom ali kakve veze ima, review-i po netu su odlichni(mada, naravno, verovacu svojim ushima ako je ikada probam) i koshta 370 evra.

Shta mislite? Ima li neko iskustva sa ovim gitarama?

sinisake
The original one

Post by sinisake » 28 Jul 2008, 13:52

Hm... ovo meni lici na Ibanez, jes' ti to uploadovao pogresnu sliku?

Post Reply