Nešto više o Washburn KC-LTD?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Nešto više o Washburn KC-LTD?
Izuzetno lepe gitare...
Pa ono...kad ih/je vidim uvek mi na pamet padnu sakoi jarkih boja sa izuzetno velikim naramenicama! 

Jel ima kod nas neki distributer ovih gitara, da malo bacim pogled? 

Pomerio sam se s mrtve tačke,ali mislim da sam stao...Francuz,sa linka koji mi je Critical postovao,je napisao da je to njegova prva gitara,da je uvek bila pouzdana i da njeno vreme još nije prošlo.
Takodje,napisao je da je magnete zamenio sa GFS 60,koji su mu "podmladili zvuk gitare".
Što se tiče porekla gitare - ništa ne piše.
Drvo od koga je naprevljen trup giatre...To je ono što me buni...U 1. postu piše da je od lipe,ali kasnije,u nekoliko postova ispod, se pominje da je napravljeno od jasena.
Sad da vas pitam par stvari...
Molio bih nekog da mi navede dobre i loše strane trupa od jasena i trupa od lipe,odnosno,njihove akustične karakteristike.
Takodje,na ovoj gitari bi trebalo da se zamene pragovi.Kako je vrat od javora i kako će zamena koštati,predpostavljam,bar 80-100e,da li vredi ulagati u ovu gitaru ovoliko(imaujući u vidu da je tup od jasena ili lipe) ili da uzmem 300-400e i da kupim neku drugu?Znam da je pitanje,obziroma da još uvek pipamo u mraku, izuzetno nezahvalno,ali bih voleo da čujem vaše mišljenje...
Takodje,napisao je da je magnete zamenio sa GFS 60,koji su mu "podmladili zvuk gitare".
Što se tiče porekla gitare - ništa ne piše.
Drvo od koga je naprevljen trup giatre...To je ono što me buni...U 1. postu piše da je od lipe,ali kasnije,u nekoliko postova ispod, se pominje da je napravljeno od jasena.
Sad da vas pitam par stvari...
Molio bih nekog da mi navede dobre i loše strane trupa od jasena i trupa od lipe,odnosno,njihove akustične karakteristike.
Takodje,na ovoj gitari bi trebalo da se zamene pragovi.Kako je vrat od javora i kako će zamena koštati,predpostavljam,bar 80-100e,da li vredi ulagati u ovu gitaru ovoliko(imaujući u vidu da je tup od jasena ili lipe) ili da uzmem 300-400e i da kupim neku drugu?Znam da je pitanje,obziroma da još uvek pipamo u mraku, izuzetno nezahvalno,ali bih voleo da čujem vaše mišljenje...
Jasen je dobro drvo, ali zafali ponekad srednjih tonova...
Za Lipu znam da je jako lagana i da se ovo drvo koristi za pravljenje Ibanez Jam-a.
Za Lipu znam da je jako lagana i da se ovo drvo koristi za pravljenje Ibanez Jam-a.
Zamena pragova moze vrhunski da se odradi za 5000 dinara (kod Sanjike sa Banovog brda, ja mu nosim mog Epifona da sad to uradi), a postoji mogucnost i da uopste ne moras da menjas pragove, vec da oni samo treba da se obrade, izjednace i ponovo vrate na mesto (sto kosta oko 30e, i kod Sanjike i kod Gorana iz Zemuna). Sa druge strane, pitanje je da li ces moci da uzmes 400e za nju (mada realno mozda vredi i vise), sa obzirom na jaku ponudu gitara slicnog tipa kod nas (Jeftiniji Ibanezi, B.C. Rich, Epifonove special serije i sl), po prilicno povoljnim cenama. Moj predlog-ulazi u Washburna, imam i ja jednog, to su dobre gitare...
Da se razumemo,ja ne želim da prodajem svoju gitaru,naprotiv,obzirom da je Google ustanovio da je raritetna
(šala) i kako sam s njom proživeo masu stvari i vremenom se vezao za nju (živa istina), želim da je zadržim pa taman mi sedela za ukras.
Pragovi moraju da se menjaju.Nisu menjani od kad sam je kupio,tako da mislim da je krajnje vreme za taj poduhvat.Čitajući neki post u kome je Rocket Roll napisao da je zamena pragova oko 85e (a iz njegovih postova,stekao sam poverenje u njega i to uzeo kao apsolutno tačnu i krajnju cifru),mislio sam da će mene zamena koštati i više,jer je u pitanju vrat od javora.Mada,ako kažeš da je 5000din,to se isplati odraditi pa taman i da je Squier Bullet u pitanju...

Pragovi moraju da se menjaju.Nisu menjani od kad sam je kupio,tako da mislim da je krajnje vreme za taj poduhvat.Čitajući neki post u kome je Rocket Roll napisao da je zamena pragova oko 85e (a iz njegovih postova,stekao sam poverenje u njega i to uzeo kao apsolutno tačnu i krajnju cifru),mislio sam da će mene zamena koštati i više,jer je u pitanju vrat od javora.Mada,ako kažeš da je 5000din,to se isplati odraditi pa taman i da je Squier Bullet u pitanju...

Pogledaj u temi "domaci majstori za izradu muzickih instrumenata" ili nesto slicno jednog Telecastera koga je Shanji napravio. On pravi svoje pragove (ima sve vrste pragova: stanrdard, jumbo, "brze", i sve ostale), i onda ih ugradjuje u vrat. Cena je 5000 dinara. Sa obzirom da mi je vec radio 100 stvari na gitarama, mogu samo da kazem da je covek pravi as u oblasti konstrukcije i odrzavanja muzickih instrumenata, a narocito kada se radi o obradi drveta i metala (elektronika mu nije jaca strana, za to upucuje kod drugih majstora). Sa druge strane, kada bi isao kod drugog majstora, morao bi da kupis u Maricu ili tako negde za nekih 40-50e pragove, pa da platis ruke jos toliko majstoru. Mirko Tasic npr. naplacuje 100e zamenu pragova, ali i on ima svoje. U svakom slucaju, bolje ti je da budzis tu gitaru nego da je prodajes budzasto, jer su gitare te klase najproblematicnije za prodaju. Duplo su bolje od Squiera, Yamaha i ostalih low-cost beginer gitara, a prve gitare u klasi iznad njih se cene oko 750-800e, a ti za nju tesko da bi dobio 400-500e (dok za te pare ne moze da se kupi jednako dobra gitara, trazio sam). Plus, kad ljudima kazes da je gitara punoletna, oni odmah misle da je raspad i cene je 200e manje...
- sirac-šunka
- vragolan
Ne verujem da postoje toliko skupi pragovi... Jedina cena kod Marica koju sam ja pronasao je 13.44 evra:Historik wrote:...kada bi isao kod drugog majstora, morao bi da kupis u Maricu ili tako negde za nekih 40-50e pragove...
http://www.maric.co.yu/srp/proizvodi/?c ... 641&l3=642
Dunlop pragovi, medium i oko evro i po vise za jumbo.
-
Slusajte ljudi moje skromno iskustvo. Nedavno sam dobio u nekoj trampi Washburn Chicago series gitaru made in USA iz 81. sa tri singla. Jedva nadjoh da je to u stvari KC30 (verovatno) i da je tih godina fabrika preseljena u Kanadu i Japan (naravno ostala je i u USA ali u drugom gradu). Na njoj oise USA, ali i na Japancu i Kanadjaninu pise isto. Elem, to je na kraju najmanje vazno (ja licno najvise verujem Japancima). Moju gitaru raniji vlasnik nije bas mazio ali ton je (a ja ne volim bas singlove) perfektan. mlo sam mator za blago-havy oblike izvuk ali van mojih ocekivanja ovo parce uopste ne zvuci havy. Singlovi su iznenadjujuce bezshumni, kontrolisani i masni. Cak ni u bridge-u ne zvuci siljato. Vrat je (barem za moj ukus) zgodan, tanak i svirljiv (ali to je individualno). Odlicno lezi i onome ko voli da drzi gitaru visoko i nisko. Naravno ima i mana. Floyd je jedva izmadju 3 i 4 (ocene do 5), a lock na nutu je (ja mislim) scehter-ov (znaci sra...). Nut nije vezan za lock (sto je odlicno) i od kosti je (jedan od boljih koje sam imao). Civije vrlo dobre. Mislim da je uz malu doradu koja bi obuhvatila potavljanje civija sa zakljucavanjem i izbacivanje lock-a ucinilo da floyd radi svoj poso. Ko voli hum-ove predlozio bih zamenu singla humom u singlu na bridge-u (ponavljam i ovaj singl radi odlicno). Sve u svemu odlicna gitara ali u isto vreme i instrument koji necete moci da prodate za pare koje zasluzuje.
Nadam se da ovo moje pisanije vredi nekome.
Pozzz svim ljubiteljima gitare
Dragan
Nadam se da ovo moje pisanije vredi nekome.
Pozzz svim ljubiteljima gitare
Dragan
Ja sam zadovoljan gitarom, ali na mojoj ne piše ama baš ništa, samo "KC-LTD Chicago series"... E sad, odakle je i šta je ko bi ga znao, ali vrat joj je EXTRA! Samo zbog toga ne mislim da je prodajem!