Šta Mislite O Music Man Gitarama?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: music man
kupi onu pivij van halen-ov model, ona je kopija axis, a i ima ono super cudo za spostanje stima u d droped,mislim da je gitara super,ali po meni mnogo ruzna,debela sa kratkim nogama-sta reci vise
Kecap/Marshall u prilog ............Ja bih JP sa 7 zica i piezo elektronikom, ako moze da se zapakuje za poneti!
ja imam sub-1 elektricnu gitaru musicman firme i jako jako jako jako sam zadovoljan vise se ne pravi ta gitara i kazu da onaj koji to poseduje ima jednu dobru giaru koja ce tek biti na ceni,sve u svemu to je to ako jos neko ima sub-1 nek pise da cujem utiske,pozzzzzzz
- Guitar_thrill
- MF veteran
Re: Šta Mislite O Music Man Gitarama?
meni se jako svidjaju Steve Morse model,i Sihloutte......ako nekada budem imao dovoljno novaca,definitivno kupujem jednu 

meni se djasvi Silhouette i Albert Lee model. I volim onu malenu glavu 4+2. Super su
da i Eddie Van Halenov model Axis mi se svidja.
@ Dr. jel John Petrucci model ima Steve special u bridgu?!
pojavila se i neka firma OLP ili tako nesto i oni kao rade kopije Music man-ova, nisam svirao ali to je ono mnogo ispod u kvalitetu i svemu.

@ Dr. jel John Petrucci model ima Steve special u bridgu?!
pojavila se i neka firma OLP ili tako nesto i oni kao rade kopije Music man-ova, nisam svirao ali to je ono mnogo ispod u kvalitetu i svemu.
- mislim_stvarno
OLP ("Officially Licensed Product" je puno ime
) je od prilike za MusicMan isto sto i Squier za Fender i Epiphone za Gibson, ali za kvalitet ne znam...
http://www.olpguitars.com/

http://www.olpguitars.com/
- DrGreenthumb
- MF veteran
OLP je korejska firma koja ima pravo na pravljenje gitara oblikom slicnim MM-ovima ali se svaka slicnost tu i zavrsava, mada kazu da to nisu lose gitare za te pare, naravno. A JP ima nekakve signature pickup-e, pretpostavljam da su dosta slicni Steve Special-u i AIR Norton-u ali ima manje mid scoop-a na bridge-u i generalno (jer su dosta nisko postavljeni) mnogo vise vintage output nego sto bi bilo ko ocekivao, pa je ton izuzetno cist. inace ne postoje MusicMan-ovi koji nisu napravljeni u Americi, nisu se prodali zarad dolara viska, i taj SUB kao najjeftiniji je cistokrvni Amerikanac, samo pojednostavljenog hardvera i krajnjeg finisa, sonicno je u domenu starije i skuplje brace i sestara. Inace my personal favourite je Albert Lee, ko jednom proba i prevazidje taj oblik (koji je meni genijalan) zaboravice na sve stratove i telecastere ovog sveta (nickname koji su mu dali Albert i neki session muzicari je "strat-killer"). Neat huh? 

Zdravo.Imam Musicmana Sabre 2 iz 1979 god. i nikad me nije izdala.Kada sam pre petnaest godina dao Telekastera
iz 1978 godine koji je bio lepotica u raskošnom najvećem fenderovom koferu ,rastanak mi nije teško pao.
Dobio sam gitaru koja je odradila sve i uvek.To je gitara koja se voli i čuva za pokolenja.
Pozdrav od Toze.
iz 1978 godine koji je bio lepotica u raskošnom najvećem fenderovom koferu ,rastanak mi nije teško pao.
Dobio sam gitaru koja je odradila sve i uvek.To je gitara koja se voli i čuva za pokolenja.
Pozdrav od Toze.
Ja imam OLP JP sing.
Vrat je izuzetno svirljiv, finish je za te pare da ne poverujes
E sad, kvalitet drveta, magneta, hardwera... s'obzirom da je u 500$ price raneg-u, pretpostavite sami
Ja sam zamenio magnete i instalirao coil split i rado je sviram. Ono sto je nakon 2 goine propalo je tremalo, tj. rucica je "ojela" rpupu i namotaj tako da je sad neupotrebljivo
Imam neke ideje za ovu gitaru ali tek za koji mesec... (novi vrat po uzoru na stari samo siri, wilkinson tremalo, locking tuneri...
zasto? obozavam oblik tela na ovoj gitari a i ima sentimentalnu vrednost
)
U maricu sam svirao MM Luke. Izmamila mi je osmeh a i izbice mi pare iz dzepa kad budem kupovao opremu za studio
(ne svidja mi se kako izgledam sa njom ali zato ima bruka zvuk
sta ces kad sam pozer
)
Vrat je izuzetno svirljiv, finish je za te pare da ne poverujes

U maricu sam svirao MM Luke. Izmamila mi je osmeh a i izbice mi pare iz dzepa kad budem kupovao opremu za studio

Pre izvesnog vremena, imao sam prilike da drzim i sviram Luke model..
Bre ljudi, uz duzno postovanje.. ali.. oblik i lezanje doosta dobri.. izrada fenomenalna, ali MENI se zvuk ne svidja, nekako je preeevise praskav.. tj. svetao. Naravno postujem ja one kojima se taj sound svidja, ali meni nikako.
ZA druge modele, necu nista da pricam jer ih jos nisam prob'o. ali Luke jedan veeliki "-" kad je rec o zvuku..
Evo "dokaza"

al sam pozer ... a?
Bre ljudi, uz duzno postovanje.. ali.. oblik i lezanje doosta dobri.. izrada fenomenalna, ali MENI se zvuk ne svidja, nekako je preeevise praskav.. tj. svetao. Naravno postujem ja one kojima se taj sound svidja, ali meni nikako.
ZA druge modele, necu nista da pricam jer ih jos nisam prob'o. ali Luke jedan veeliki "-" kad je rec o zvuku..
Evo "dokaza"

al sam pozer ... a?

Nemoj zezati da na gitari od 1500 $ ne moze da se podesi zadovoljavajuci zvuk?
Kad si spomenuo praskavost, secam se jednog snimka gde je Randja svirao tu gitaru... I da, bas je prstalo, visoki su ubijali...
Ali, eto, ovde mi zvuci pristojno:
(I kad Lukater svira, dakako
)
A ovde zvuk ubiVa:
Kad si spomenuo praskavost, secam se jednog snimka gde je Randja svirao tu gitaru... I da, bas je prstalo, visoki su ubijali...
Ali, eto, ovde mi zvuci pristojno:
(I kad Lukater svira, dakako

A ovde zvuk ubiVa:
- DrGreenthumb
- MF veteran
Moj je utisak da (barem je moj JP takav) ovi instrumenti zahtevaju odgovarajuce pojacalo da bi zvucali adekvatno. Koliko sam cuo ljudi sa uber-tonom koji sviraju MM toliko i onih sa crappy one. Definitivno su profi i zahtevaju izuzetnu tehniku i jako cisto sviranje. To za ampove mi je i razumljivo, s obzirom da su signature, pravljeno je prema specificnom setup-u endorsee-a i to je to. Like it or not. Me likedejankuki wrote:Pre izvesnog vremena, imao sam prilike da drzim i sviram Luke model..
Evo "dokaza"
al sam pozer ... a?

Ne kazem da ne moze, vec da je meni praskav... u odnosu na H-S-H konf. Dakle tu bi tebalo da se promeni cela postavka..sinisake wrote:Nemoj zezati da na gitari od 1500 $ ne moze da se podesi zadovoljavajuci zvuk?
DrGreenthumb wrote:ovi instrumenti zahtevaju odgovarajuce pojacalo da bi zvucali adekvatno
Hmmm. ovo je vrrlo moguce! Apsolutno se slazem..
DrGreenthumb wrote:pravljeno je prema specificnom setup-u endorsee-a
Da, i ovo, verujem da se ljudima koji kupuju te MM-ove zato oni i svidjaju..
a koliko znam JP model se bitno razlikuje u odnosu na Luke.. jes prob'o ti Luke? kako ga ti ocenjujes.. ? just curious!
- DrGreenthumb
- MF veteran
Razlikuje se dramaticno, ali ja bas i nisam fan Lukaterovog tona, too mushy for me thank you, a i ne volim EMG-e, mada su mi singlovi odlicni. Nisam ga nesto mnogo svirao, ali ne svidja mi se taj V shape vrata, a sto se tice tona, ova je imala 10/11 zice, svirao sam je preko Marshall-a a i ja imam potesku ruku, tako da nije zvucala praskavo vec vrlo gojazno (na 2-5 pozicijama tho, hum zvuk mi se ne svidza bas preterano). Isto je artikulisana kao i JP, ali nekako manje airy i malo previse "hladna" i sterilna za moje uvo, ali MM cesto jeste takav, manjak karaktera ali i manjak frekvencija koje stvaraju djubre u mixu. Hm, uvek bi pre uzeo Silhouette-a ili Albert Lee sig-a nego Luke, iako je Luke najprodavaniji model godinama unazad. Tja, kako vreme prolazi (i kilometraza se povecava) sve mi se vise cini da su mi debljina zica, action, vrsta trzalice bitnije odrednice tona koji dobijam nego marka/model gitare, naravno dokle god me ona (gitara i set-up uopste) inspirise.
Ima tu nesto, Doktore...Tja, kako vreme prolazi (i kilometraza se povecava) sve mi se vise cini da su mi debljina zica, action, vrsta trzalice bitnije odrednice tona koji dobijam nego marka/model gitare, naravno dokle god me ona (gitara i set-up uopste) inspirise.