Kupovina Ozbiljne Gitare (Hi-End Ibanezi? Gibson Les Paul?)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Ibanez JS1000
brate kakvi ibanezi yamahe kakvi bakraci... FENDER
He he he, nisam siguran da mogu da pazarim dobar Fender (osim ako ne naletim na neki polovan) za te pare(~1000 e).
A i nije to gitara za me...
A i nije to gitara za me...

svaki fender dobar fender... ako mene pitas ibanez je samo dobar sklop lepog drveta, mislim moram da priznam voleo bi jedan taj js1000 cisto za igru ali posto nemam kesa ni za dobru gitaru za svirku ta tura otpada... al ovo je samo moje misljenje nekazem da je fender najbolji ili nesto... mada morate priznate da kad "stisnes" fendera... uhhh... vrh brate(do i hear myself?)...
Z*Z*Z ti je dao odlican predlog, po mom misljenju.
Imao sam priliku da sviram samo jednog studio les paul-a, ali slusao sam vise primeraka
i mislim da bi barem trebalo da ih probas. Cini mi se da su strasne gitare.
Za neke malo manje pare, mozda ces se prijatno iznenaditi nekom
od Paul Reed Smith SE gitara (originalni PRS nizeg standarda radjen u Koreji),
na primer: http://www.prsguitars.com/sesinglecuttrem/index.html
Takvih bi trebalo da ima u Mix musicu.
Evo i neceg sasvim drugacijeg:
http://www.thomann.de/gb/yamaha_pacifica1511ms_nt.htm
...vrlo socna kombinacija stilova i dobar par SD magneta.
Sve u svemu, u tom cenovnom rangu lako se moze dogoditi da se razmazis
od kvaliteta i izobilja ponude. Sve najbolje!
Imao sam priliku da sviram samo jednog studio les paul-a, ali slusao sam vise primeraka
Sad ja mogu da kazem... Kakav fender, kakvi bakraci... IBANEZ ili MUSIC MAN!!!Duane wrote:brate kakvi ibanezi yamahe kakvi bakraci... FENDER
Shta cemo sad???

Hvala na konstruktivnim predlozima!Fusebop wrote:Z*Z*Z ti je dao odlican predlog, po mom misljenju.
Ovaj PRS je mnooogo lep. Da biram po izgledu... odmah bi ga uzeo.

Probao sam inace jednog korejskog PRS-a u Mix music-u, i mogu ti reci da je to radilo sasvim pristojno.
Medjutim fora je u tome da za nekih 600-700 e ne bih dobio znatno bolju (pitanje je da li bih uopste i dobio bolju!) gitaru od moje sadasnje (Ibanez ST200), a ja bih zeleo ipak kvalitativni iskorak...
Ova Mike Stern signature Yamaha se doima kao vrlo fina gitara, ali nije po mom ukusu.

Ma, najveci problem ovde je sto ja NE MOGU nigde da probam te gitare(nove).
JS1000 sam nasao u (samo) jednoj prodavnici, ali ga trenutno nemaju 'na lageru', i tako...
(Srecom, Les Paul studio cu moci bar da probam)
Eh, da... Yamaha AES-920 je jako fina stvar, mada mozda malo premasuje tvoj budzet.
Ne znam zasto ih vise nema u prodaji (po netu - mozda je to stara yamahina praksa
da sve sto je odlicno vrlo brzo povlaci iz proizvodnje) ali mislim da ju je Vlatko
Stefanovski jedno vreme furao bez ikakvog blama.
Baci oko i na skuplje Godin gitare ako budes imao vremena. Mozda bude prijatnih iznenadjenja!
Ne znam zasto ih vise nema u prodaji (po netu - mozda je to stara yamahina praksa
da sve sto je odlicno vrlo brzo povlaci iz proizvodnje) ali mislim da ju je Vlatko
Stefanovski jedno vreme furao bez ikakvog blama.
Baci oko i na skuplje Godin gitare ako budes imao vremena. Mozda bude prijatnih iznenadjenja!
pa mos ti reci... ali pitaj tog na avataru sta je on svirao... pitaj tocka sta svira... pitaj blekija sta svira... pitaj kleptona sta svira... knopflera... i onda ih cujes i kazes vau kakav zvuk, unikat... a malmsteenov zvuk sad mozes maltene svuda da rekreiras... x(
Bogami, po onome sto sam cuo (snimci sa ovog sajta) rax13 je bas 'fenderas'.(Ozbiljno mislim!)
Nego, @Duane, ne razumem sta si hteo ovim da kazes:
@Fusebop, ova Yamaha AES-920 je starno prelepa gitara.
Pogodio si moj ukus kad je izgled (a i zvuk) u pitanju, definitivno.
Lepo zvuci, masno i debelo, a opet ne 'metalski' preostro:

Nego, @Duane, ne razumem sta si hteo ovim da kazes:
???i onda ih cujes i kazes vau kakav zvuk, unikat... a malmsteenov zvuk sad mozes maltene svuda da rekreiras... x(
@Fusebop, ova Yamaha AES-920 je starno prelepa gitara.
Pogodio si moj ukus kad je izgled (a i zvuk) u pitanju, definitivno.
Lepo zvuci, masno i debelo, a opet ne 'metalski' preostro:
Duane wrote:pa mos ti reci... ali pitaj tog na avataru sta je on svirao... pitaj tocka sta svira... pitaj blekija sta svira... pitaj kleptona sta svira... knopflera... i onda ih cujes i kazes vau kakav zvuk, unikat... a malmsteenov zvuk sad mozes maltene svuda da rekreiras... x(

Pitaj Steve Morse-a shta svira... Paul Gilberta, Petrucija, Satrianija, Gambale-a... Itd, itd... Mislim volim ja i strata i LP i Ibaneza, ali me nervira takvo odbacivanje i gnushanje prema nekim stvarima zbog subjektivnog stava baziranog na pogreshan nacin...
Last edited by Rax13 on 30 Jun 2008, 13:58, edited 2 times in total.
hmm... sta su ta gospoda donela svetu gitare? novi zvuk? hmm... poslusaj star spangled banner od jimija u jednom delu imas distorziju kakvu 90% metalaca koriste... tako da ni to nije njiovo... ta gospoda su savrseni sviraci... i za svirace su dobri ibanezi...
sinisake nerazumem sta nekontas tu?
sinisake nerazumem sta nekontas tu?
Cuo sam ja sve od Hendrixa po 1000 puta, ne boj se i znam ja stvari dosta dobro... Ovde nije rec o tome ko shta svira i ko je koliko i na koji nacin bio inovativan (a ti si pricu na tu temu i pokrenuo)...Duane wrote:hmm... sta su ta gospoda donela svetu gitare? novi zvuk? hmm... poslusaj star spangled banner od jimija u jednom delu imas distorziju kakvu 90% metalaca koriste... tako da ni to nije njiovo... ta gospoda su savrseni sviraci... i za svirace su dobri ibanezi...
"tako da ni to nije njiovo..." ... Kakve to veze ima sa bilo chim??? Ne sporim ja nishta, ali ti iznosish neshto shto smatrash da su valjani argumenti, a nemaju veze sa onim o cemu mi pricamo ovde...
Samo ti slushaj one koji sviraju Fender i samo sviraj Fender i nemoj nishta drugo probati, nemam ja nishta protiv, ali nemoj da pricash o drugim stvarima kad nisi kompetentan... !
I da, ponavaljam josh jednom, dosta volim Fender gitare i sebi sam obecao da cu kad-tad doci u posed jednog Jazzmastera...
Pa svi koje si naveo sviraju Fendera, ukljucujuci i Malmstina...
A njegov zvuk je, meni barem, prilicno iritirajuc (a vidim i tebi).
Knopfler perfektno zvuci i kad svira Gibson LP, Santana je svirao Gibsona, pa onda PRS...
Mislim, nije Fender jedini izbor gitarista sa unikatnim stilom/zvukom...
A njegov zvuk je, meni barem, prilicno iritirajuc (a vidim i tebi).
Knopfler perfektno zvuci i kad svira Gibson LP, Santana je svirao Gibsona, pa onda PRS...
Mislim, nije Fender jedini izbor gitarista sa unikatnim stilom/zvukom...

- Guitar_thrill
- MF veteran
e samo mali OT (mada ste vi vec dobro zasli u OT,tako da je ovaj moj mali OT(koliko puta sam samo napisao OT:)) imao sam blisku susret u subotu sa Jazzmasterom ko zna koliko starim...pravi Relic...i to pazi kako sam ga zatekao znaci Marshall JCM 900 star,pozuteo (nije crna boja,nego neka kao zmijska koza boja)...i ispod njega kofer,drveni,oblozen naravno nekim ispucalim skajem,kozom cime vec, izlepjen nalepnicama,i unutra lezi Jazzmaster 3colour sunburst worn to the wood sto bi rekli...i fender kais neka vinage braon boja....mislio sam prvo da je san...eto samo tolikoRax13 wrote:Duane wrote:
I da, ponavaljam josh jednom, dosta volim Fender gitare i sebi sam obecao da cu kad-tad doci u posed jednog Jazzmastera...

Ali ljudi, Hendrix je svirao Fender, to je najbolja i jedina gitara koja postoji.
Za mene je Satriani u odnosu na Hendrixa BOG, volim ibanez, ali postujem sve ostalo, tako da imajte malo postovanja i vi FENDERASI.
Za mene je Satriani u odnosu na Hendrixa BOG, volim ibanez, ali postujem sve ostalo, tako da imajte malo postovanja i vi FENDERASI.