SIT žice
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: SIT žice
Zice su odlicne.....kad naletim obavezno uzmem njih........
meni ih je drugar preporucio jos pre par godina kad je Drndario bio
a vrhuncu popularnosti.......kakav ton mozes da imas na 0.08........
meni sve vise i desetke postaju gluve.........do duse ja sviram clin.......
imao sam dobra iskustva i sa DR zicama.......
meni ih je drugar preporucio jos pre par godina kad je Drndario bio
a vrhuncu popularnosti.......kakav ton mozes da imas na 0.08........
meni sve vise i desetke postaju gluve.........do duse ja sviram clin.......
imao sam dobra iskustva i sa DR zicama.......
Zice kostaju k'o i svake druge 500-600 dinara. Jednom davno zice smo kupovali tako sto narucimo sta hocemo iz BGD, a oni nam to lepo posalju pouzecem. Zvao sam da pitam i porucim D'addario 0.008 komplet. Rekose da imaju tu "debljinu" ali samo SIT...
Posto nisam znao kakve su, rekoh ajd da probam... i eto. A kostale su 10 DM tada...
Stvarno, ali stvarno su bile tri godine na mojoj Jolani tada. I posle sam opet trazio SIT zice.. medjutim vise nije bilo 0.008 kompleta pa sam se vratio na D'addario jer su to najbolje zice koje sam mogao da nadjem u daljoj kupovini. Ali svuda gde me neko pita kazem da sam SIT zicama odusevljen!!!
E sad, posto sam presao na 0.009 komplete, a trenutno imam Dean Marcley zice kojima nisam 100% zadovoljan (doduse trebala su mi dva kompleta, pa sam uzeo neki double pack), sledece ce biti garant SIT jer rekoh 0.009 komplet vec postoji...
http://www.sitstrings.com/products.php
A kakav ton, paaa super obzirom da ja sviram shreding... i dunlop trzalicom 0.60mm
Posto nisam znao kakve su, rekoh ajd da probam... i eto. A kostale su 10 DM tada...
Stvarno, ali stvarno su bile tri godine na mojoj Jolani tada. I posle sam opet trazio SIT zice.. medjutim vise nije bilo 0.008 kompleta pa sam se vratio na D'addario jer su to najbolje zice koje sam mogao da nadjem u daljoj kupovini. Ali svuda gde me neko pita kazem da sam SIT zicama odusevljen!!!
E sad, posto sam presao na 0.009 komplete, a trenutno imam Dean Marcley zice kojima nisam 100% zadovoljan (doduse trebala su mi dva kompleta, pa sam uzeo neki double pack), sledece ce biti garant SIT jer rekoh 0.009 komplet vec postoji...
http://www.sitstrings.com/products.php
A kakav ton, paaa super obzirom da ja sviram shreding... i dunlop trzalicom 0.60mm

Sad mi je jasno........
ja obicno sviram Big stubby.....ili nekog 1.00 pa na dalje........
tvoja svirka dodje ko "heklanje".......fini rad........
ja obicno sviram Big stubby.....ili nekog 1.00 pa na dalje........
tvoja svirka dodje ko "heklanje".......fini rad........

Još jedared - hvala na informacijama
! Idem danas-sutra u šoping, pa kad ih montiram na gitaru javiću svoje utiske
!

Deki, shredding sa 0.6 trzalom??
Ja sviram sa Jazz Stubby 2.0mm, evo bas ovakvom:

i meni je to idealna trzalica. Jeste da je sicusna u odnosu na ove "normalne", ali kad sam je uzeo u ruku znao sam da je to to.

i meni je to idealna trzalica. Jeste da je sicusna u odnosu na ove "normalne", ali kad sam je uzeo u ruku znao sam da je to to.

Haha i ja ISTO sa njom sviram zadnjih 2 meseca, od kako sam je otkrio
Mnogo dobra trzalica! 

Meni je Jim Dunlop Jazz III najbolja trzalica
Kad vec odosmo u off
Inache sa tankim trzalicama ne mogu uopshte da sviram, a ova je ono...medium do pomalo debela 

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Ja ih koristim i to 0.10 i super su zice dosta traju dugo, a u kompletu dobijesh i dve rezervne (E i H), sto je dodatno zadovoljstvo, mada ja te zice ne kidam te mi i nisu preko potrebne... Inace po meni najbolje su Elixir zice, ali su i skupe u P.M. Stim da njih kad turish na gitaru, traju i po 6-7 meseci bez frke....Eto toliko...a trzalice iskljucivo DUNLOP sa kornjacom!
- mislim_stvarno
Za trzalicu koristim Dunlop-ovu Nylon od 1.00 i 1.07 ili Fenderovu heavy, a zice koje su mi se najvise svidele su Dunlop Zakk Wylde, Dean Markley's Blue steel, GHS i Gibson Les Paul, njih sam samo jednom kupio u mitrosu, i to pre oko godinu dana ili vise, i od tada ih nije bilo, mnogo su mi se svidele, a posle sam probao jos neke gibsonove, ali one su bile dosta losije.
Jel neko zna gde ima da se uzmu te gibsonove?
Kakva su vasa iskustva sa Ernie Ball's super slinky, meni su bile ok, ali previse brzo su propale... Posle samo dve nedelje od prilike, zato ih vise ne uzimam.
Jel neko zna gde ima da se uzmu te gibsonove?
Kakva su vasa iskustva sa Ernie Ball's super slinky, meni su bile ok, ali previse brzo su propale... Posle samo dve nedelje od prilike, zato ih vise ne uzimam.
Zvao sam sad sve radnje u Bg-u kojih sam se setio i samo mi u Mix-u rekoše da imaju, u Mitrosu nema trenutno, a od ostlaih na pojedinim mestima su zvučali kao da nisu ni čuli za te žice. Idem sutra da pazarim pa ćemo da vidimo... inače cena jeste ista kao i ostalim žicama...
I ja sam koristio te trzalice, ali su mi se jaaako brzo drobile i istupile, s obzirom da uglavnom sviram black metal, pa sam prešao na Dunlop Tortex od mislim 0,8mm... nznm ni sam tačno, natpis se izlizao, a davno sam je kupio pa se ne sećam.XtrmntR wrote:Deki, shredding sa 0.6 trzalom??Ja sviram sa Jazz Stubby 2.0mm, evo bas ovakvom:

A SIT žice nisam probao... koristim D'Addario i sviđa mi se njihov zvuk prve 2-3 nedelje, posle je već loše... a kontam da ću probati te SIT kad ih tolko hvalite.
- Jimmy page
ja koristim Dunlop sa kornjacom 0.7 i mogu reci da je odlicna trzalica...
Da se malo vratimo na temu tj. SIT žice. Konačno su mi namontirane na gitaru, ali je u tom procesu svašta bilo tako da nisam siguran da li će uopšte dobiti šansu da se pokažu u pravom svetlu. Imate objašnjenje zašto na temi za setup gitare... Zvuk je ok za sad, videćemo koliko će držati i kako će se vremenom menjati... Deluje mi da su možda malo mekše od ostalih, ali to možda meni tenzija nije regulisana kako treba... kao što rekoh, ima detaljno objašnjenje u temi za setup gitare šta mi se tačno desilo.
Moze jedno pitanjce?
To "mekse" mi je zaokupilo paznju i sad me interesuje da li i gde kod nas mogu da se kupe za akustaru?
Volim akusticnu gitaru a sve ispod 11 ne daje pravi ton.Ko je svirao na jedanaesticama zna kakva je muka posle pola sata
NA svoj,sada vec bivsi,Ovation sam stavio Martin 10.Slabo ,tanko,bedno iako su zice prilicno dobre. Nema ''onaj'' zvuk sa tankim zicama
To "mekse" mi je zaokupilo paznju i sad me interesuje da li i gde kod nas mogu da se kupe za akustaru?
Volim akusticnu gitaru a sve ispod 11 ne daje pravi ton.Ko je svirao na jedanaesticama zna kakva je muka posle pola sata

NA svoj,sada vec bivsi,Ovation sam stavio Martin 10.Slabo ,tanko,bedno iako su zice prilicno dobre. Nema ''onaj'' zvuk sa tankim zicama

Ako si iz Bg-a, ja sam ove moje kupio u Mix Music-u. Ali ja sam za električnu kupio, ne znam imaju li za akustičnu... proveri
.