Gibson SG Standard

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

LazaRocker

Re: GIBSON SG STANDARD ELECTRIC GUITAR

Post by LazaRocker » 20 Aug 2008, 10:11

A jel' ima neko sa foruma da prodaje SG-a?

johnny_b_good

Re: Gibson SG Standard

Post by johnny_b_good » 20 Aug 2008, 10:13

za te pare ne znam.Za male pare najbolje pacifica...

Highway Star

Post by Highway Star » 20 Aug 2008, 13:54

E a koliko kostaju te tvoje Pacifice? I na onoj temi si rekao onom da saceka malo i kupi pacificu umesto gax-a ili onog raptora, znaci oni imaju slican zvuk zar ne? A i u pravu si, bas izghledaju dobro :mrgreen:

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 20 Aug 2008, 15:44

Ne pacifica ima H-S-S konf magneta a SG ima H-H.Ali sa pacificom 112 imaces dosta lepu distorziju i 10 puta bolju gitaru og te gax...
U mitrosu je od 15400 do 19000

Highway Star

Post by Highway Star » 20 Aug 2008, 15:54

Jel? Pa nije mnogo skuplja, nego sta je to distorzija i gde je taj Mitros? Da je bolja verovatno jeste, posto je Yamaha naravno. :D
P.S. Kakva muzika moze da se svira na njima, mislim, jel ima neka grupa takve pa da znam bar kakav je zvuk posto ne mogu cesto da idem do Beograda.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 20 Aug 2008, 16:03

Image

Ovog trenutka prestani sa svakim planovima o bilo kakvoj kupovini bilo čega, i kreni da češljaš Forum i da se informišeš. Govorim ti za tvoje dobro.

alzo

Post by alzo » 20 Aug 2008, 16:12

Highway Star wrote:Jel? Pa nije mnogo skuplja, nego sta je to distorzija i gde je taj Mitros? Da je bolja verovatno jeste, posto je Yamaha naravno. :D
P.S. Kakva muzika moze da se svira na njima, mislim, jel ima neka grupa takve pa da znam bar kakav je zvuk posto ne mogu cesto da idem do Beograda.

Ovim postom si malo gurnuo prst u oko dobronamernim ljudima........
stvarno se malo uzmi u pamet.........

Highway Star

Post by Highway Star » 20 Aug 2008, 17:03

Kako sam ovim postom gurnuo prst u oko nekome? :o Neznam kako ali sigurno nisam hteo.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 20 Aug 2008, 17:14

Nije baš da si gurnuo prst u oko, ali si barem iskreno rekao da ne znaš mnogo o električnoj gitari - i mi ti iskreno kažemo da odmah prestaneš da planiraš kako ćeš potrošiti pare i da počneš da se informišeš o stvarima na koje bi potrošio pare.

E sad, električna gitara nije baš kao električna struja (koja se sveti neznalicama tako što ih ubija, namrtvo), ali sa takvim nepoznavanjem osnova ćeš sigurno baciti pare koje si uštedeo. Prvo se informiši - detaljno - o svemu (recimo šta je to tačno distorzija, šta je električna gitara, kako ona radi, kakvi sve tipovi postoje), pa ćeš onda moći sam da odlučiš oko nekih stvari.

Kreni odavde: viewtopic.php?f=14&t=1198

alzo

Post by alzo » 20 Aug 2008, 18:20

Highway Star wrote:Kako sam ovim postom gurnuo prst u oko nekome? :o Neznam kako ali sigurno nisam hteo.

U prvom postu si rekao da zelis da kupis gitaru koju svira Angus Young(ACDC) .........
onda resis da kupis GAX i otvoris temu o njemu......
vidis gitaru bez kabla i otvoris temu.........
i jos pitas sta je to distorzija..........a slusas AC DC
ovde ljudi zele da pomognu, a ja imam utisak da se ti dobro zabavljas.........

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 20 Aug 2008, 19:21

I ja.Ne moj se zaje^avati.Pogledaj mi avatar...

Highway Star

Post by Highway Star » 20 Aug 2008, 19:42

Da da, stvarno izgleda smesno, ali ja sam ustvari izgubljen u svemu tome, hehe, vi mi govorite neke nazive koje ja nikad nisam cuo ali u stvari ja sam sve to ozbiljno pitao, ja nikada nisam drzao gitaru u rukama pa bas ne poznajem to sve, samo ono sto sam video na vasem sajtu, tako da, izvinjavam se ako sam malo previse pricao(tojest pisao) :)

Bodomovac

Post by Bodomovac » 20 Aug 2008, 19:44

Možda jeste gurnuo prst u oko, al baš sam se lepo nasmejao. :lol:

Yamaha bolja od Ibaneza zato što je Yamaha... :wallbash_2:
Highway Star wrote:Da da, stvarno izgleda smesno, ali ja sam ustvari izgubljen u svemu tome, hehe, vi mi govorite neke nazive koje ja nikad nisam cuo ali u stvari ja sam sve to ozbiljno pitao, ja nikada nisam drzao gitaru u rukama pa bas ne poznajem to sve, samo ono sto sam video na vasem sajtu, tako da, izvinjavam se ako sam malo previse pricao(tojest pisao) :)
Onda lepo kopaj po Wikipediji, ovde po forumu itd, pa kad se načitaš javi se ponovo...

alzo

Post by alzo » 20 Aug 2008, 20:05

@ highway star..........

vidis stvari stoje ovako......ovde po godinama mogu vecini da budem otac,
gitaru drzim u rukama preko trideset godina, a cutim i citam sta ovi momci pisu
zato sto imaju mnogo vise znanja i iskustva od mene bez obzira na godine.....
ja sam posle dvadeset godina ponovo poceo da sviruckam aktivnje, cisto iz ljubavi i
sad ovde mogu da naucim mnogo toga novog........
mislim da nije korektno da ljudima oduzimas vreme i energiju pogotovo sto se gitarom
uopste i ne bavis......ostavi gitare gitaristima, a ako krenes da sviras......tu smo.......

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 20 Aug 2008, 20:13

Bodomovac wrote:Možda jeste gurnuo prst u oko, al baš sam se lepo nasmejao. :lol:

Yamaha bolja od Ibaneza zato što je Yamaha... :wallbash_2:
Highway Star wrote:Da da, stvarno izgleda smesno, ali ja sam ustvari izgubljen u svemu tome, hehe, vi mi govorite neke nazive koje ja nikad nisam cuo ali u stvari ja sam sve to ozbiljno pitao, ja nikada nisam drzao gitaru u rukama pa bas ne poznajem to sve, samo ono sto sam video na vasem sajtu, tako da, izvinjavam se ako sam malo previse pricao(tojest pisao) :)
Onda lepo kopaj po Wikipediji, ovde po forumu itd, pa kad se načitaš javi se ponovo...
Yamaha ima R1 a ibanez ne :lol:
stvarno je fora to sa yamahom. :mrgreen:

Post Reply