Ostecenje na gitari - sta da (ne) radim???

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Duane
Fenderaš

Re: Ostecenje na gitari - sta da (ne) radim???

Post by Duane » 29 Dec 2008, 23:56

dweezil wrote:ne diraj nista i zaboravi, napravices josh samo veci mess. sta joj fali ne zajebavaj. Cuknuces je josh na par mesta pa ce ti onda ovo biti smeshno. :)
ovo je istina!!! ;)

kad sam prvi put skinuo komad laka sa strata bio sam prilicno skenjan, jer je to fin delic laka, al otad sam jednostavno poceo da krsim strata tako da je opusteno ;) tako da je dweezil apsolutno upravu...

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 30 Dec 2008, 01:12

dweezil wrote:mada provalio sam da nekako na onim snimcima da nema sustaina, ja mislim da je to zboga sto ne dihtuje na tom mestu. :) nije to vishe Fender.
Bas zato sto je Fender i ne dihtuje i nalepnicama mozes da skidas farbu, a glede sustain-a - kad je Fender imao sustain?
Lepo sam ti rek'o da kupis Ibaneza, tamo farba prst debela...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 30 Dec 2008, 01:40

dweezil wrote:mada provalio sam da nekako na onim snimcima da nema sustaina, ja mislim da je to zboga sto ne dihtuje na tom mestu. :) nije to vishe Fender.
Heheheehe, ocekivao sam zajebanciju, al' dobro, kad sam se vec namestio - samo vi pucajte, a ja bezim s casa! :hide:

Santana

Post by Santana » 30 Dec 2008, 11:04

odseci mu taj rog na kome je naprslina.
ili lepo rece neko
ismirglaj je malo svuda- ugasi 2-3 cigare na njoj, kao svirao si po americi i francuskoj gde je u nekom ekskluzivnom baru gde si svirao doslo do tuce dve filmske zvezde u kojoj su se dohvatili i gitare.
jadna ona.
onda kad su trazili da ti plate gitaru ti si reko- nema problema momci- sad je jos lepsa.
ovakve price ne prica ni Jovica Alic
evo jednog njegovog klipa
o bruslita je bila velika prica....

dweezil

Post by dweezil » 31 Dec 2008, 15:08

znao sam jednog lika, on je imao isto american strata,i pojavila mu se mala pukotina u laku kod neckplate-a, onda se prosihirlo i cela gitara je ispucala, onda su mu poispadali pickupovi sami od sebe, sve zato sto nije na vreme odneo kod majstora. :)

Highway One

Post by Highway One » 31 Dec 2008, 15:12

dweezil wrote:znao sam jednog lika, on je imao isto american strata,i pojavila mu se mala pukotina u laku kod neckplate-a, onda se prosihirlo i cela gitara je ispucala, onda su mu poispadali pickupovi sami od sebe, sve zato sto nije na vreme odneo kod majstora. :)
Jao znam tu pricu kazu da mu je posle nut na vratu ispao jer se pukotina sa tela na vrat prosirila , a da su posle i pragovi otpali :) :D

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 31 Dec 2008, 15:18

Highway One wrote:
dweezil wrote:znao sam jednog lika, on je imao isto american strata,i pojavila mu se mala pukotina u laku kod neckplate-a, onda se prosihirlo i cela gitara je ispucala, onda su mu poispadali pickupovi sami od sebe, sve zato sto nije na vreme odneo kod majstora. :)
Jao znam tu pricu kazu da mu je posle nut na vratu ispao jer se pukotina sa tela na vrat prosirila , a da su posle i pragovi otpali :) :D
cuo sam da su se pukotine prosirile i na vlasnika gitare,a zatim i na njegovu kucu,i da sada te pukotine polako idu ka nama :hide:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 31 Dec 2008, 15:27

:cekic:

dobro je, samo se zabavljajte... ;)

dweezil

Post by dweezil » 31 Dec 2008, 15:28

pa jeste, posle je i taj lik dobio neku spolnu bolest, neam pojma, mada ja mislim da to nema veze sa tim sto mu se gitara raspala. :)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 31 Dec 2008, 16:16

Guitar_thrill wrote:
Highway One wrote:
cuo sam da su se pukotine prosirile i na vlasnika gitare,a zatim i na njegovu kucu,i da sada te pukotine polako idu ka nama :hide:
ja sam cuo da se taj lik zvao sinisa i da je ziveo negde u predjelu sombora...

xspaceman

Post by xspaceman » 31 Dec 2008, 16:23

U tem Somboru!
Svega ima...pa i zene piju vina! ;)

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 01 Jan 2009, 05:46

nemojte zajebavati choveka nego mu bolje pomozite

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 01 Jan 2009, 08:15

dimmu wrote:nemojte zajebavati choveka nego mu bolje pomozite
Upravo ova zajebancija na njegov racun i treba da mu pomogne da shvati da ce trenutak prvog cukanja gitare doci kad tad, i da je to (bar u ovim razmerama) poprilicno irelevantna stvar. Jeste bedak kad kupis gitaru i prvi put je ogrebes, ali je oslobadjajuce kad si je vec kupio ogrebanu :)
Uz to, kad je svira tesko moze i da vidi taj cukarac, so why give a rats ass about it...
@sinisa - da je ti, blago meni, cuknes jos 100 puta i snimis 10 albuma sa njom bar! Gitara je kao zena, moras nekad i da je, hmm, cuknes :D

alzo

Post by alzo » 01 Jan 2009, 10:49

Imam rucno pravljenog telca od mahagonija i bio je savrsen do proletos, a onda
sam ga tako zgodno opalio po vratu da je sa stalka pao na pedalboard i overio se na
jedno pet mesta.....pitao sam Shanjija koji mi je pravio gitaru sta da radim....
on mi rece.....nabacujes joj kilometrazu, netje nista da joj fali...bilo mi krivo,
al `ebes bluzera sa usminkanom gitarom.......naravno nije fora omlatiti gitaru
ali to ti je kao i auto...mora neko da te cukne bar na parkingu.......a vezano sa strata
negde sam procitao Vlatkovu izjavu da je strat kao Yugo.....ako se utrefi bude izuzetan..
ostalo je neki standard.............

sinisake
The original one

Post by sinisake » 01 Jan 2009, 11:13

E, ok, 'ajde sad da objasnim zasto sam uopste pokrenuo temu. :hide:

Farba je skinuta do drveta (sloj debeo oko 1mm, malo vise verovatno), i taj komad je zalepljen, ali, kao sto rekoh, kao i kod Funkomata, postoji luft ispod farbe, u tom predelu.

Posto vidim da to nije strasna stvar, samo nastavite sa zajebancijom. :wink:

Post Reply