Da li se isplati Blade Texas Classic, ili da idem na Deluxe?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Duane
Fenderaš

Re: Da li se isplati Blade Texas Classic, ili da idem na Deluxe?

Post by Duane » 09 Jan 2009, 01:26

kupi meksiko... netreba imati predrasuda o njima.... odlicni su! bild kvaliti je malo osakacen, ali je zvuk i dalje Fender!!!

cccira
MF veteran

Post by cccira » 09 Jan 2009, 02:18

FEEEEEEEEEEEEENDEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 09 Jan 2009, 03:10

cccira wrote:FEEEEEEEEEEEEENDEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER
wise words...

istiqrac

Post by istiqrac » 09 Jan 2009, 03:19

+1 za Fendera

cccira
MF veteran

Post by cccira » 09 Jan 2009, 12:16

cccira wrote:FEEEEEEEEEEEEENDEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER

Ovo je bilo ironicno

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 09 Jan 2009, 12:27

ajd ovako, posto sam ja bio u slicnoj dilemi,da ti kazem kako sam ja to resio :) cuo sam za te blade gitare,i svuda na netu ih samo hvale,sto znaci da ne mogu biti lose....ja sam hteo klasican Strat zvuk....i tu je i nastao problem, ti Blade-ovi imaju toliko tih nekih fora sa menjanjem zvuka i magnetima da me je to pomalo uplasilo, vise volim jednostavnog Fendera...mada to bi trebalo da je +1 za Blade osim ako nisi cudak kao ja :D ...onda drugo je upravo onaj Dweezilov razlog,uvek ces se pitati "ali kako pravi fender sljaka"....trece je (nekima nebitno) a to je da mi je glava Blade-a dosta ruznija od Fenderove (bar na slikama)...i cetvrto je sto mislim da delove za fendera lakse mozes da nadjes i imas vise opcija...za Blade stvarno nisam siguran koliko se lako nadje i promeni i tremolo, pickguard, civije ili bilo sta....tj. ne znam da li su dimenzije Bladeovog hardvera iste kao fenderove,ako jesu odlicno....eto.... :) e da, ali ipak, verovatno kad budem kupovao da cu probati i Blade da mi savest bude mirna/cista .... (kako se vec kaze :D )

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 09 Jan 2009, 12:43

fender naravno

cccira
MF veteran

Post by cccira » 09 Jan 2009, 13:00

[sarkazam]Ma ja ti preporucujem da uzmes bas gitaru, ipak ima previse gitarista [/sarkazam] :roll:

Enterprise

Post by Enterprise » 09 Jan 2009, 14:18

cccira wrote:[sarkazam]Ma ja ti preporucujem da uzmes bas gitaru, ipak ima previse gitarista [/sarkazam] :roll:
Ha ha ha...

E sad sto se gitare tice,najbolje ti je da odes i da probas i uporedis modele Blade-a i Fender-a,vidis sta sa kojom gitarom dobijas i koja ti najvise lezi,i onda kupuj.Ostalo manje-vise znas:Blade gitare bi trebalo da su veoma kvalitetne,a kod Fender-a ima dosta oscilacija sto se tice kvaliteta,pa bi morao da dobro proberes.E sad ako ti je zelja da imas Fender gitaru,to je onda druga prica.U svakom slucaju idi i probaj.

SRVFan

Post by SRVFan » 09 Jan 2009, 17:47

Hehehe,hvala na svim mudrim preporukama...:) Probacu pa cu odluchiti!!!:) Ali i dalje dajem +1 Blade-u,izvinjavam se fenderovcima ali tako je...:) Duane ae sa mnom do prodavnice ovih dana da overim ove gitare,ako si se vratio iz rodnog kraja ??:)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 09 Jan 2009, 21:29

vratio sam se iz rodnog kraja, moga zavicaja... dakle.... ZHEMO!
aj dogovoricemo se na msn... vamo preko foruma to ide sporo...

ima da kupis fendera! salim se ne

karadjordje

Post by karadjordje » 16 Jan 2009, 16:52

Sto se mene tice ja bih izabrao Blade Texas Standard Pro.Kod DeLuxe modela imas hambaker,resenje koje se meni licno bas ne svidja na stratovima,ali kod Standarda dobijas sasvim pristojan zvuk tako da ti hambakeri i nisu potrebni.Licno mi se Vintage model ne svidja,bez obzira sto je povezivanje magneta takvo da mozes dobiti zvuk slican telekasteru,stekao sam utisak da E1 zica lako sklizne sa vrata,mozda je problem bio u gitari koju sam probao.Sto se tice tremolo sistema cinkani tremolo je i kod Blade-a i kod Meksickog Strata,naravno kod oba je Vintage tremolo tako da ces se malo pomuciti dok ga zamenis.Mozda da razmislis o Telecaster Meksikancu,tu neces imati problem sa tremolom.Ako si u prilici pogledaj i Ibanez SA 260,sasvim pristojna gitara a i cena je prihvatljiva,hambaker na bridzu se splituje tako da mozes imati i singl,telo mahagoni sto ti garantuje dobar sustain,a ne kao ovi RG serije sto se prave od lipe.Elem,stvarno mislim da je Blade Texas Standard Pro dobra kupovina.
I da,mnogo volim da citam postove o losim Fender gitarama-sve se to svodi na pricu moj Fender je bas dobar a ostali su skart.Kao neko ko je probao vise od dva Fendera u zivotu i svirao duze od petnaest minuta na njima mogu da kazem-da postoje razlike izmedju Fendera,ali kakav god da je to je Fender , dobra gitara,na zalost ne moze sama da svira,nesto zavisi i od onoga ko je drzi u rukama.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 16 Jan 2009, 17:10

karadjordje wrote: I da,mnogo volim da citam postove o losim Fender gitarama-sve se to svodi na pricu moj Fender je bas dobar a ostali su skart.
ovo sam i ja primetio, svi su imali srece/ili su probrali dobar komad,a ostali su losi...na kraju toliko ljudi probere dobar komad da ja jos nisam upoznao nekoga da ga je zadesio "taj los" fender :)

tobleronac

Post by tobleronac » 19 Jan 2009, 14:45

dweezil wrote:
sub_zer0 wrote:...J**o vas fender.
fender se pishe sa velikim F. :)
pa neznam po meni ima bash ok Fendera novih e sad dal su made in Mexico, opet smo raspravljali ovde sto puta na tu temu, ali ako jurish Fender zvuk bolje onda kupi Fender-a. Probaj i jedno i drugo eto.

Ako juris zvuk Fendera onda kupi Bladea

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 19 Jan 2009, 15:40

tobleronac wrote:
dweezil wrote:
sub_zer0 wrote:...J**o vas fender.
fender se pishe sa velikim F. :)
pa neznam po meni ima bash ok Fendera novih e sad dal su made in Mexico, opet smo raspravljali ovde sto puta na tu temu, ali ako jurish Fender zvuk bolje onda kupi Fender-a. Probaj i jedno i drugo eto.

Ako juris zvuk Fendera onda kupi Bladea
??? :?

Post Reply