DiMarzio Eric Johnson Custom humbucker

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

dweezil

Re: DiMarzio Eric Johnson Custom hubucker

Post by dweezil » 30 Jan 2009, 19:07

pa da evo Rocket je bash lepo objasnio, na to sam i ja mislio, ali nekad je tesko prevesti originalnu rech na nash jezik u par reci, nekad originalni izraz najbolje opisuje neshto tako pipavo i delikatno kao sto je zvuk. Ruski ne poznajem bash dobro al eto, na srpskom nisam uspeo da se izrazim samo jednom recju. Poz :)

Sava

Post by Sava » 30 Jan 2009, 21:27

Aha, valjda sam sada razumeo. Pogledao sam rečnik i video šta reč znači, ali nisam baš povezao. Šta znam, ja bih ipak rekao da Gibson reži kao šarplaninac, a EJ su previše prefinjeni pa bih rekao da reže kao seter na primer. Tako ja to doživljavam. Sinoć su snimak čuli Džindžer i još ona dva momka koji rade u Mixu i oni su se više nego pozitivno izrazili o tom zvuku. Ipak i dalje preferiram deblji, tamniji i mutniji ton Gibsona.

@Rocket Roll
"Fenomen "mača sa dve oštrice" je u tome što pojačalu nameću svoj EQ - na testu nisu toliko isticali poznatu VOXovsku nazalnost jer su efikasno "peglali" srednje i visoke."

Ovo si odlično primetio, oni traže da se eq pojačala promeni. Obično držim isti eq za Strata i LP, ali se pokazalo da to tako nije najbolje. To je trebalo da uradimo prilikom snimanja.

Sava

Post by Sava » 30 Jan 2009, 22:05

Nažalost prošlo mi je vreme za editovanje prethodnog teksta.

Uglavnom želim da vam kažem da sam postavio nekoliko pitanja u vezi poklopaca tehničkoj podršci Dimarzia i dok sam ovde pisao odgovor je već stigao. Svaka im čast!

MUzzY

Post by MUzzY » 30 Jan 2009, 23:19

Poslusah snimak. Ako si ti zadovoljan super :) Meni se skoro pa uopste ne svidja. Previse ostar ton za moj ukus. Za fingerpicking super zvuci (kao sto si i demonstrirao) ali pod trzalicom... bas mi se ne svdja. Al' dobro, to je samo moj utisak :)

Ja sam trenutno na air classcima i skoro pa sam zadovoljan :)

Sava

Post by Sava » 31 Jan 2009, 10:02

MUzzY wrote:Poslusah snimak. Ako si ti zadovoljan super :) Meni se skoro pa uopste ne svidja. Previse ostar ton za moj ukus. Za fingerpicking super zvuci (kao sto si i demonstrirao) ali pod trzalicom... bas mi se ne svdja. Al' dobro, to je samo moj utisak :)

A da li ti se ovo sviđa:
http://www.box.net/shared/9jilbqhob6 ?

mislim_stvarno

Re: DiMarzio Eric Johnson Custom humbucker

Post by mislim_stvarno » 31 Jan 2009, 10:07

Mozete li da kazete kako je ovo snimano (koje pojacalo i pedala)?

Blingo

Post by Blingo » 31 Jan 2009, 10:13

I meni je ovaj snimak dopadljiviji. Nekako...mutniji, basovitiji,što bi RR reko ko da reži pas,ali ovog puta (za razliku od prethodnog snimka) mi se čini da je neki agresivniji pas od setera,možda neki bokser! :D

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 31 Jan 2009, 11:52

mislim_stvarno wrote:Mozete li da kazete kako je ovo snimano (koje pojacalo i pedala)?
Gitara -> PiK Audio Rocket -> Peavey instrumentalni mikrofon -> Artec Tube Preamp -> laptop.

Ništa pedale.

MUzzY

Post by MUzzY » 31 Jan 2009, 15:16

Sava wrote:
MUzzY wrote:Poslusah snimak. Ako si ti zadovoljan super :) Meni se skoro pa uopste ne svidja. Previse ostar ton za moj ukus. Za fingerpicking super zvuci (kao sto si i demonstrirao) ali pod trzalicom... bas mi se ne svdja. Al' dobro, to je samo moj utisak :)

A da li ti se ovo sviđa:
Lepo radi sa drajvorm zaista. Opet nije nesto sto bih ja izabbrao ali lepo svira :)

P.S
Malo nastimuj gitaru :D

Veliki pozdrav!

Sava

Post by Sava » 31 Jan 2009, 17:11

MUzzY wrote:
Sava wrote:

A da li ti se ovo sviđa:
Lepo radi sa drajvorm zaista. Opet nije nesto sto bih ja izabbrao ali lepo svira :)

P.S
Malo nastimuj gitaru :D
Tebi je zaista teško ugoditi :D!
Nigde nije korišćen drajv, sve što se čuje u oba snimka je lampaš bez ikakvih efekata. Inače na ovom drugom snimku je Gibson Les Paul i z 70-tih, originalan, ništa menjano na njemu.
Raštimovana gitara daje "dušu" snimku :D!

Čisto da dodam kako je teško raspravljati o ukusima ali nekima se više dopada kako zvuči Dimarzio (Džindžer, Rocket mislim takođe), nekima više Gibson (Hilly Billiju, meni).

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 31 Jan 2009, 17:22

Sava wrote:Inače na ovom drugom snimku je Gibson Les Paul i z 70-tih, originalan, ništa menjano na njemu.
Možda je čovek više Paul Reed Smith tip gitariste. :D
Sava wrote:...nekima se više dopada kako zvuči Dimarzio (Džindžer, Rocket mislim takođe)...
Da, ostajem pri svom utisku, EJ Custom se odlično snimaju i vrlo "kulturno" rade uživo (nisu "divlji" kao originalni Les Paul magneti).

MUzzY

Post by MUzzY » 31 Jan 2009, 17:51

Ono su stock? Onda pojacalo ima bas svetao ton.
Bas se pitam kako bi ovi airclassic-i zvucali kroz njega.

@Rocket: E nadam se da cu moci jednog dana da probam dobar PRS singlecut pa da vidim i sam :D

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 31 Jan 2009, 17:54

MUzzY wrote: Bas se pitam kako bi ovi airclassic-i zvucali kroz njega.
Zvučali su vrlo lepo. Zeza me net, inače bih aploudovao "the best of" isečke od po tridesetak sekundi sa tog sešna - Strat, Aria, Gibson i Epifon.

MUzzY

Post by MUzzY » 31 Jan 2009, 18:19

Necu prezaliti sto sam nisam iskoristio priliku da narucim brustbucklere :( ...

Sava

Post by Sava » 31 Jan 2009, 18:43

MUzzY wrote:Necu prezaliti sto sam nisam iskoristio priliku da narucim brustbucklere :( ...
Ovo što si čuo nisu ti magneti, ponavljam da je u pitanju Gibson iz 70-tih i to su drukčiji magneti od ovih modernih. Nude mi Gibson magnete u zamenu za EJ, ali one keramičke, a ja ne mislim da bih bio presrećan sa njima. Hoću da kažem da nisu svi Gibsonovi magneti jednog tipa zvuka.

Nema pojačalo svetao ton, jednostavno to je Vox ton. U ovom slučaju su zvučnici u njemu bili Eminence koji po mom mišljenju nisu savršeno legli Vox tipu pojačala. U sredini daju onu tipičnu nazalnost, ali na oba kraja ton je zaokružen i nije onoliko žestok koliko je sa Celestionima. Govorim praktično o finesama, inače pojačalo radi sjajno. Moguće je da je tonske kontrole trebalo podesiti drukčije, ali treba imati na umu da snimak nije isto ono što smo mi čuli na licu mesta. Pri tom je i oprema za snimanje bila više nego skromna. U osnovi trebalo je namestiti boju tona za svaku gitaru posebno, što nismo radili i sve su snimljene na istom podešavanju pojačala. Ne treba zaboraviti psihoakustički efekat po kojem ono što je glasnije obično nam se učini boljim iako objektivno nije, a Gibson je ubedljivo najglasniji. Ja volim onu debljinu Gibsona iako EJ ako pažljivo poslušate imaju mnogo bolju sredinu, Gibson je praktično i nema. Ja još nisam čuo bolji humbucker za sviranje akorda od EJ. To ne znači da nešto posebno hvalim taj magnet, jednostavno to mu je vrlina, a ja sam još uvek u dilemi da li da ih zadržim ili ne jer to nije u potpunosti moj tip zvuka.

Što se pojačala tiče kada Rocket bude pustio snimak sve 4 gitare sagledaćete u potpunosti kvalitet pojačala. Za sada evo vam samo parče snimka sa Stratocasterom:
http://www.box.net/shared/2tntj5grky

Post Reply