Potrebni saveti!

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Mithrandir
MF veteran

Re: Potrebni saveti!

Post by Mithrandir » 13 Jan 2009, 23:27

@ Z*Z*Z : Sad imas respect na jos jednom polju!
@ Tyler : Ajd' vidi da me obavestis kada budes prodavao Custom i kada ti bude bila frka!? :D

Anyhow, kupio sam gitaru. Ne pitajte me nista, glava je puna utisaka. Ostaje jos puno rada (hardware, zvuk, procesor, pojacalo...), jel ipak je gitara dosta drugacija od moje. But, first stop, stavljanje novih zica, podesavanje akcije itd.

Videcu ako mi uleti neki kes ovih dana, da stavim nove civije (gde ima Grover da se uzmu?) i novi nut (nadam se da cu u Mixu moci da narucim PRS graphite nut).

Prvi utisak je: izuzetno lep out-of-the-box clean, ali sa distorziranim zvucima cu morati da se igram. Pod utiskom sam da su mi jaci magneti na LPu, iako je na PRSu zvuk mnogo definisaniji. Gitara se rastimava, u manjoj meri, pa cu da vidim da stavim nove civije i nut.

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 14 Jan 2009, 01:14

Mithrandir wrote:@ Z*Z*Z : Sad imas respect na jos jednom polju!
@ Tyler : Ajd' vidi da me obavestis kada budes prodavao Custom i kada ti bude bila frka!? :D

Anyhow, kupio sam gitaru. Ne pitajte me nista, glava je puna utisaka. Ostaje jos puno rada (hardware, zvuk, procesor, pojacalo...), jel ipak je gitara dosta drugacija od moje. But, first stop, stavljanje novih zica, podesavanje akcije itd.

Videcu ako mi uleti neki kes ovih dana, da stavim nove civije (gde ima Grover da se uzmu?) i novi nut (nadam se da cu u Mixu moci da narucim PRS graphite nut).

Prvi utisak je: izuzetno lep out-of-the-box clean, ali sa distorziranim zvucima cu morati da se igram. Pod utiskom sam da su mi jaci magneti na LPu, iako je na PRSu zvuk mnogo definisaniji. Gitara se rastimava, u manjoj meri, pa cu da vidim da stavim nove civije i nut.
Cestitke na kupovini i hvala :) prvo probaj nove zice, moguce da su ove "razglavljene" od promena temperatura i starosti/staticnosti setupa :)

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 14 Jan 2009, 13:10

Mithrandir wrote:@ Z*Z*Z : Sad imas respect na jos jednom polju!

Brate, sad si me stvarno zbunio. Pa zar te nisam bio obavestio? Anyway. Okaci nek usliku gitare sto si uzeo. I nemoj se tripovati i bacati pare na chivije i sl. Uradjeno je sve to sasvim solidno, cak vise vrlo dobro, kad setujes lepo gitaru, akciju i sve, i ostavis da legne jendo 2 dana, bice sve u redu. Nece da se rastimava i sl, garantovano....

Mithrandir
MF veteran

Post by Mithrandir » 14 Jan 2009, 14:11

@ Z*Z*Z : Hvala na cestitkama!
@ Tyler : Ja sam se istripovao da pricas o Singlecutu :hide: Jel ti stigao/Kada stize Custom? Cini mi se da sam razumeo da ga kupujes...

Okacicu slike cim mi se vrati gitara sa setup-a. Apsolutno sam zadovoljan ljudima u Mixu! Profesionalni i usluzni... Posto su mi rekli da ga donesem na setup ako zelim, a ne kosta me nista, zasto da ne. Doduse, nije to ne znam kakav setup, mozda da se malo podesi trussrod zato sto cu staviti .10-ke i akcija da se dotera (samo prve 3 zice). Pitacu vas jos o tome...
Nadam se da ce, s obzirom da se jako malo rastimavala, sa novim zicama raditi kao bombona :D

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 15 Jan 2009, 14:35

Odustao sam od customa za sada , jer sam kupio mesa boogie pojacalo.Customa cu uzeti do godine, nadam se....

Mithrandir
MF veteran

Post by Mithrandir » 17 Jan 2009, 13:08

Imamo vrlo slican ukus, kada je u pitanju muzicki hardware - i ja bih jednog Mesa/Boogiea!

Slike:

Image Image Image Image

Mnogo je lepsa uzivo! :D

Kao sto je Z*Z*Z rekao, magneti mi se nimalo ne svidjaju. Nema jacine, ne grizu, ne ujedaju za srce... Pogotovo neck magnet. Menjacu ih sto pre, samo da se raspitam o modelima. Samo me brine estetska strana - magneti su najcesce crni pa se plasim kako bi se uklopili u ovaj prelepi sunburst. Gitara se malkice rastimava zbog tremola! Nadjoh ovo na sajtu PRSa:
If the guitar is returning sharp after using the tremolo arm, put a little lightweight machine oil under the head of each screw (do not loosen the screws). This will effectively oil the knife-edge of the tremolo.
...pa cu probati to da odradim.

On the bright side, ima sjajan clean zvuk. Needless to say, mnogo vise sviram na cleanu otkako sam je kupio :lol: Vrat, wide profil, mi skroz odgovara!

Sta mislite o magnetima? Tyler, ti si menjao na svojoj gitari (EMG si stavio, ako se ne varam)? ...Lakse mi je da pitam ovde - ipak sam napisao kakav zvuk trazim.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 17 Jan 2009, 13:48

Prelepo, prelepo...
Cestitam na novoj gitari.
Last edited by sirac-šunka on 17 Jan 2009, 13:54, edited 1 time in total.

Mithrandir
MF veteran

Post by Mithrandir » 17 Jan 2009, 13:52

Drago mi je da ti se svidja! Uzivo je nekako tamnija i prelaz izmedju boja je izrazeniji pa je jos lepsa!
Hvala na cestitkama! :)

Gledam za magnete sad...

Prvo me je zainteresovao Sava sa Dimarzio Eric Johnson. Naravno tu su EMG 81, 85, 89 (koji mi se svidja zbog coil splita). Mozda da uzmem PRS Dragon II, Santana, HFS (ako bih mogao da ih narucim).
Sta vi mislite?

Opet, trazim versatilnost (ako je to moguce). Zelim da opicim po Muffu i Gilmouru, lep clean tone, ali i magnete (pogotovo bridge) koji ce da se nose sa gainom.

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 17 Jan 2009, 15:04

Ja bih dao prednost Seymour Duncan pupovima i recimo dimarzzio; Sto se tice boje, imas tu Zebra kombinaciju na nekoliko modela...

Mithrandir
MF veteran

Post by Mithrandir » 17 Jan 2009, 15:38

Naravno, tu je i "cika Simor"... Ima raznih modela, a ja ama bas nikakvog iskustva nemam sa tim, osim onog sto sam procitao na netu.

Tyler, ti si imao Dragon-e na CE-u. Kako se ponasaju? Ti sviras agresivniju muziku, pa ces moci i taj aspekt da mi kazes.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 17 Jan 2009, 16:33

Ja ne bih stavljao EMG na PRS, nekako mi ne ide jednostavno :wink:

Da je to moja gitara najverovatnije bih stavio cika Simurove magnete

istiqrac

Post by istiqrac » 17 Jan 2009, 17:28

+1 za cika Simura, mnogo lepa gitara, da te dugo sluzi...

Mithrandir
MF veteran

Post by Mithrandir » 17 Jan 2009, 23:49

Hvala na lepim zeljama!

Pogledao sam sajt EMGa, Seymour Duncana i Dimarzia.
Od EMG-a jedino 85 i 89...
Duncan ima dosta modela ( :o ), ali nisu mi se nesto dojmili na previewima. Zapali su mi za oko SH-1 '59, SH-5, SH-6...
Dimarzio nema sound bytes za pola magneta, a i ako ih ima to su uglavnom delovi pesama na kojima gitara ima kilo efekata, itd... Po mom misljenju, kranje neupotrebiljivo.
Voleo bih da mi kaze neko, ako ima tu informaciju, kako se Dimarzio Eric Johnson ponasaju pod distorzijom. Naravno, cekam gospodina Savu, koji ce probati da odvrne svog Blues Drivera u te svrhe! :)
Ja ne bih otpisivao PRSa - Santanini modeli imaju zebra kombinaciju ( :lol: ), ali me i privlace Dragon II (ipak su to stock magneti na CE, Custom i Standard PRS modelima...)

Na Harmony-Central su svi gorepomenuti magneti odlicno ocenjeni. Na kraju se svodi na licne afinitete (i estetiku :D ), ali kako ja dodjavola da znam koji da uzmem!? Trebalo bi omoguciti musterijama da donesu svoje gitare, da im se ugrade zeljeni magneti, pa onda da odluci da li ih zele ili ne! :lol:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 18 Jan 2009, 14:26

Pridruzujem se cestitkama! :)

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 18 Jan 2009, 14:33

i od mene cestitke! kol'ko para? :)

Post Reply