Pitanje u vezi sa voskiranjem magneta.

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

luksha

Re: Pitanje u vezi sa voskiranjem magneta.

Post by luksha » 26 Feb 2010, 10:43

Prvo da vas sve pozdravim, ovo mi je prva poruka :)
Ovaj forum čituckam s vremena na vreme, a od kad sam počeo da sviram u nekom bendiću, sve češće ga izrabljujem. Fenomenalan je, otvara mi nove dimenzije :D
I tako mene muka natera na ovu temu. Prvu svirku imam sutra uveče, a magneti pište li pište (mikrofoniraju), nešto tip G ili Gis 'bem li ga xD, pa reših da ih potopim u taj vosak d'vidimo šta će da bidne. Danas dobio platu pa ću da uzmem nove žice i vosak. Inače imam najjeftiniju moguću kombinaciju gitare i pojačala, Strat Squier Bulet, VOX Pathfinder 15R i pedala Jackhammer JH-1. Al' jbg dok se ne snađem, mora 'vako.
E sad pitanje, jel ima negde taj pčelinji vosak u BG-u što reče majtimika? A s obzirom da nemam puno vremena šta da uzmem u zamenu?

Pokušaću da snimim zvuku pre i posle, pa će d'vidimo xD
Ajd neka mi je Perun u pomoći.

Takodje moram da se zahvalim Cortexu koji mi je otkriJo voskiranje, a i ovaj forum uopšte ;)

shule

Post by shule » 26 Feb 2010, 12:31

Pozajmi od nekoga drugu gitaru za tu svirku. .

luksha

Post by luksha » 26 Feb 2010, 13:51

Hvala Shule na pomoci ;), al ipak je moja gitara moja gitara :D Tako da bi ipak ja da vidim šta mogu da učinim po ovom pitanju.
Sati otkucavaju a ja i dalje nemam vosak. Sad krećem u portagu za telefonima.

shule

Post by shule » 26 Feb 2010, 13:59

Kazem ti to, jer verovatno neces stici da uradis to za sutra. . :)
A za kasnije da. :D

luksha

Post by luksha » 26 Feb 2010, 14:21

Evo upravo nasao i pčelinji i parafinski vosak :)
Odoh sad do grada pa da nabavim.
Evo gde ću uzeti, ako neko bude imao isti problem, da ne luta ;)
Parafinski vosak: Voskarska radnja Dragane Vujić, Mekenzijva 64 (Maršala Tolbuhina) 64, tel. 011 245 8646, cenа: 400 din/kg
Pčelinji vosak: Flora Med, Partizanske vode 6b, Beograd, Čukarica, Žarkovo, tel. 011 239 1528 ,cena: Kaže žena da je to nešto najjeftinje na svetu i da će mi dati za dž ako mi treba malo.
Samo da ne uzmem premalo.

Perune ima te ipak :)

p.s. Snimio sam na brzinu mikrofoniju pre voskiranja, trebao bi do kraja dana da voskiram pa cemo sutra probati i snimiti rezultat. Kačim snimke na forum.

luksha

Post by luksha » 27 Feb 2010, 18:51

SAmo da se javim da sam uradio i da krecem na svirku, pa javljam rezultate. Toliko zurim da nisam imao vremena da povezem dist kako bi cuo da li mikrofonira kao pre :D Ko hoce da dodje da nas cuje, moze da dodje u Hotel Royal u Kralja Petra 56. To je salsa vece koje pocinje od 22h a nas debi nastup od 1h posle ponoci ;)
Inace drndamo domaci i strani rock ;), a ufur je besplatan a i cena Lav piva je cini mi se 115 din, a toceno mislim da je jos jeftinije. :ziveli:

Cya

Post Reply