Gomila problema sa novom gitarom (Baltimore LP)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

DexterThe

Re: Gomila problema sa novom gitarom (Baltimore LP)

Post by DexterThe » 17 Apr 2009, 12:34

nenadnenad wrote:ne shvatam sto si kupovao jos jednu loshu gitaru kad vec imas squiera...
ako imas afinitete za to, nahvataj starog vlasnika pa ga malo protresi ili nadji nekoga ko moze to da uradi za tebe da ti lepo uzmes nazad pare.
Pa, hteo sam da uzmem neku jeftinu kopiju Les Paul-a, pa da vidim kako mi to otprilike lezi. Nemam neki budzet za muzicke instrumente, zato kupujem krdze od gitara. Kad studiras programiranje, mnogo para odlazi na sranja vezana za racunare tako da ne ostane mnogo za ostale stvari.
nenadnenad wrote: Inace, imas xspacemanx i zzz koji su ko enciklopedije a zive u zrenjaninu :shock:
Sta ja imam od toga? Nisam kupovao gitaru u Zrenjaninu , u kojem vec znam dosta ljudi koji se razumeju u tom gradu. Meni je bio potreban neko iz Novog Sada, a sada da trazim od nekog sa foruma, koga nikad nisam video u zivotu, da se cima i da procenjuje gitare, ne pada mi napamet.
Kristijan wrote:Ja bih skoro mogao da se kladim da te je "preveslao" dvojac bez kormilara u sastavi ne-više-tako-mlađani Jelić plus neki anonimus koji je imao funkciju stalka za gitaru.
Kontam da je taj klinja rekao Jelicu za situaciju, a on se ponudio da odigra ulogu "poznatog" muzicara koji ce reci nekoliko lepih reci o gitari. Jelic mu je izasao u susret jer ipak je taj klinja sigurno ostavio dosta para za casove gitare. Eh, trebao sam da pitam koliko naplacuje cas. :)
Kristijan wrote:Od sad pamet u glavu i koristi search polje na forumu, videćeš da ti treba daleko manje od 2 nedelje da nađeš odgovore koji te zanimaju.
Pa da, ako nista drugo, barem sam se opekao ne jeftinoj gitari, pa i nije tako strasno. Od sada bez sat vremena pregledanja, isprobavanja nema posla.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 17 Apr 2009, 12:41

Pa, hteo sam da uzmem neku jeftinu kopiju Les Paul-a, pa da vidim kako mi to otprilike lezi. Nemam neki budzet za muzicke instrumente, zato kupujem krdze od gitara.
Pa, iskreno, ovo mi bas i nije najjasnija logika, al' vi programeri valjda bolje znate. :wink:
Znaci, bolje je imati dve-tri krdze nego jedan pristojan instrument? :?:

Nemoj me pogresno shvatiti, ne zelim da popujem, nego stvarno ne razumem tu teznju da imas vise ocajnih instrumenata. (Da, mislim da se ispod 200 evra NE MOZE naci pristojan instrument) :(

Nemanja ti je dao savet zlata vredan, popravi ovu gitaru i prodaj je, kao i onog Squiera, i vec ti se smesi Mexico Strat! :)

DexterThe

Post by DexterThe » 17 Apr 2009, 13:02

sinisake wrote:
Pa, hteo sam da uzmem neku jeftinu kopiju Les Paul-a, pa da vidim kako mi to otprilike lezi. Nemam neki budzet za muzicke instrumente, zato kupujem krdze od gitara.
Pa, iskreno, ovo mi bas i nije najjasnija logika, al' vi programeri valjda bolje znate. :wink:
Ej, ja sam napravio algoritam, isprogramirao u Javi i program mi je rekao (da, da , moj program prica :P) da treba da kupim neku krdzu od gitare. :XD: :XD: Izvinite zbog offtopica (kao da ovaj ostatak diskusije nije offtopic :))
sinisake wrote: Znaci, bolje je imati dve-tri krdze nego jedan pristojan instrument? :?:
Naravno da je bolje imati jedan pristojan instrument, ali kao sto sam napisao vec ja sam amater, ni dinara nisam zaradio od svoje svirke, iako sam imao vec jedno 20-ak svriki sa razlicitim bendovima. Doduse, to su bile uglavnom svirke po Zrenjaninu (2 puta u Novom Sadu i jedanput u Beogradu).
Fazon je u tome sto nemam bas vremena da se posvetim gitari preterano pored obaveza na fakultetu, nekog honoranog rada :), pevanja.... Covece, sviram gitaru preko 4 godine (ne aludirajuci na to da je 4 godine mnogo) i nisam otisao ni na jedan cas gitare. Zbog svega recenog, smatram da nisam ni zasluzio da sviram na nekoj kvalitetnijoj gitari, jer ne verujem da cu joj se posvetiti dovoljno.

E da, i neverovatno je kako brzo ljudi odgovaraju na ovom forumu. Svaka cast ljudima koji su spremni da pomognu ljudima koje ni ne poznaju. :ziveli: :bow: :bravo:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 17 Apr 2009, 13:43

ako stvarno volis da sviras, makar bilo i na kraj sela zuta kuca, sto ne bi uzeo sebi nesto trajnije i kvalitetnije ?

DexterThe

Post by DexterThe » 17 Apr 2009, 13:50

nenadnenad wrote:ako stvarno volis da sviras, makar bilo i na kraj sela zuta kuca, sto ne bi uzeo sebi nesto trajnije i kvalitetnije ?
Mozda si u pravu, kupim jednom nesto dobro, pa da mi traje. Jedino je fazon u tome sto ja imam problem sa tim sto volim da probam svasta, pa onda ne znam koliko bi me drzalo kada bih kupio neku kvalitetniju gitaru.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 17 Apr 2009, 13:58

Probaš u radnji! Probaš kod drugara! Ih, mnogo to skup sport da isprobaš sve tako što ćeš da kupiš... Moj savet je da samo kad su u pitanju žice i trzalice ideš tom logikom, kupim pa vidim da li mi leži! Za sve ostalo je to pristup koji te samo odvlači daleko od nekih drugih prekopotrebnih delova opreme.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 17 Apr 2009, 14:05

Covece, sviram gitaru preko 4 godine (ne aludirajuci na to da je 4 godine mnogo) i nisam otisao ni na jedan cas gitare
Ja sviram 12 pa nisam ni ja, ali to nije potrebno ako radish sam kod kuce, tj. ako se trudish da naucis sve shto je tebi potrebno u svirci...I nije to izgovor za kupovinu jeftinih gitara...hehehe...zezam te malo... :mrgreen:

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 17 Apr 2009, 14:13

DexterThe wrote:Covece, sviram gitaru preko 4 godine (ne aludirajuci na to da je 4 godine mnogo) i nisam otisao ni na jedan cas gitare. Zbog svega recenog, smatram da nisam ni zasluzio da sviram na nekoj kvalitetnijoj gitari, jer ne verujem da cu joj se posvetiti dovoljno.
I ja sviram otprilike toliko i bio sam na jednom ili na dva časa i digao ruke. Od tada sviram sam (na snagu, što bi rekli), ali nikad nisam ni posumnjao da li da izdvojim pare za nešta za šta mislim da vrijedi i da je kvalitetno.

Tako da... :ziveli:

xspaceman

Post by xspaceman » 17 Apr 2009, 14:13

Pa, hteo sam da uzmem neku jeftinu kopiju Les Paul-a, pa da vidim kako mi to otprilike lezi. Nemam neki budzet za muzicke instrumente, zato kupujem krdze od gitara. Kad studiras programiranje, mnogo para odlazi na sranja vezana za racunare tako da ne ostane mnogo za ostale stvari.

-------------------------------------
A i programerima ne treba bas neki hi end komp i stalni upgrade istog, tako da moze da se prištedi koji din i za malo kvalitetniju gitru! :)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 17 Apr 2009, 14:16

A i programerima ne treba bas neki hi end komp i stalni upgrade istog, tako da moze da se prištedi koji din i za malo kvalitetniju gitru! :)
Jes' vala, hteo sam i ja to da pomenem. Uostalom, pravom programeru ni ne treba komp, on to sve na papiru... :P

DexterThe

Post by DexterThe » 17 Apr 2009, 14:16

Dobro, hajde, ubedili ste me da kupim neku skuplju gitaru :). Malo cu jos pokusati da uradim nesto sa ovom, pa ako ne bude nista, ide na prodaju.
Neko je rekao da ako prodam tog Baltimora i Squiera da cu imati para za Meksickog Fendera. Pa, ja, ako budem dobio za te 2 gitare zajedno preko 200 evra, bicu zadovoljan. Ne verujem da ima Fendera za te pare.

I bojao sam se da ce me neko skontati za to da programeri mnogo trose na racunare. Iskreno, ja sam svoj desktop kupio pre 3.5 godine (sad vredi 100-tinjak evra), i laptop pre godinu dana (sad vredi 400-450 e), tako da nije bas nesto strasno veliki trosak, ali morao sam nesto da navedem kao razlog zasto kupujem jeftine gitare. Nekako mi se cini kao da bih mogao bolje da iskoristim novac nego na gitaru od 300+ evra. Jbg, kada stedim od malena, pa sad ne mogu da se naviknem da pucam toliko para odjednom na cistu zabavu :).
Last edited by DexterThe on 17 Apr 2009, 14:22, edited 1 time in total.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 17 Apr 2009, 14:18

Odreknes se skuplje graficke, koja ti treba za ''programiranje'' i eto - tu si negde... ;)
(Od 350 se vec mogu naci Meksikanci)

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 17 Apr 2009, 14:29

DexterThe wrote:Dobro, hajde, ubedili ste me da kupim neku skuplju gitaru :). Malo cu jos pokusati da uradim nesto sa ovom, pa ako ne bude nista, ide na prodaju.
Ne, ja sam htio da kažem da ne treba neselektivno da kupuješ instrumente i opremu samo zato što nisi ozbiljan muzičar. Uloži pare u neki komad koji vrijedi pimpovati, to je moja logika. Kupi gitaru za 300e i onda počni da radiš na njoj.

NE MOŽE sve odjednom da se dobije! Ja sam se maloprije preračunavao, trebalo bi mi neko sobno pojačalo za bas, novi magnet, 5-6 pedala, eventualno i pragove da zamijenim... I ja ću to da počnem da radim, a kad ću završiti - Bog zna! Najbitnije je da mi se ne žuri... Uvijek drži pare u šteku i listaj (odnosno "skroluj") oglase. Ne možeš da vjeruješ na kakve ponude možeš da naiđeš...

Pazi, ja na knjige trošim nekih 250-300 evra godišnje (i do 350e, ako februar ima 29 dana!)... Naravno da neću da se odreknem neke knjige koju želim da imam, samo zato da bih imao 10e više za pedalu. Ali zato tu nedjelju neću jesti u Perperu ili Bucku i voila! Eto novca... ;)

Toliko od mene... :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 17 Apr 2009, 14:35

Prodash te dve za 280-300E i nadjesh negde jos 50E, Imash oko 330-350E, pogledash oglase dva tri dana i eto ti MIM Fendera - naravno ono shto pishe 400E moze biti i 350E za cist cash...:-) tom logikom ces lako doci do gitare koja ce ti raditi posao nekoliko godina bez problema, a mozda i ceo zivot, ako ubodes primerak i ako ne tezish ka skupim gitarama (mada se ovo kasnije pokaze da svi teze ka nekim MIA gitarama, ali ne mora da bude pravilo)... :ziveli:

DexterThe

Post by DexterThe » 17 Apr 2009, 16:02

nemanjavelimirovic wrote:Prodash te dve za 280-300E
Dam ti obe za 250 onda :). Mislim da necu dobiti iznad 220 evra nikada, jedino ako ne ulozim jos u njihovo sredjivanje, sto mi nece doneti vise para nego sto mi je odnelo.
sinisake wrote:Odreknes se skuplje graficke, koja ti treba za ''programiranje'' i eto - tu si negde... ;)
(Od 350 se vec mogu naci Meksikanci)
E, da jos kupujem i skupe graficke, ne bih imao para ni za sta. Kao sto sam rekao, imam desktop koji vredi 100-tinjak evra i laptop sa integrisanom grafikom, iz cega se moze skontati da nisam neki gejmer.

Post Reply