Pomoc oko povezivanja (gitara -> stub)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

mislim_stvarno

Re: Pomoc oko povezivanja (gitara -> stub)

Post by mislim_stvarno » 26 May 2009, 15:50

ness wrote:
muki17 wrote: bolje da te pare sto planiras da das za proc,das za pojacalo..kakvo takvo,pojacalo je uvek bolje od kompa.stices osecaj,i navikavas se na instrument :)
Ne bih se bas slozio sa tobom. Ne treba potcenjivati blagodeti koje nam komp omogucuje . NPR: ako sviras gitaru preko kompa ne treba ti nista od procesora,pedala isl. Sve to(i mnogo vise)imas na amplitube-u i guitar rig-u. Zatim na kompu mozes i snimiti sam sebe dok sviras, pa kasnije preslusavanjem videti najcesce greske, ili kako to u stvari zvuchi iz ugla slusaoca. Naravno,uz pomoc jos nekih programcica posle sve to mozes umiksati i napraviti pesmu. Da ne spominjem vezbanje uz backingtracks,stimer,hronometar i jos brdo stvari koji nude npr. amplitube i guitar rig. Znaci sviranjem preko kompa moze se ustedeti gomila para,a mogucnosti za sviranje su neogranichene.
Sve je to lepo, ali pojacalo daje mnogo bolji osecaj i zvuk.
I sa pojacalom mozes da imas mnogo efekata, stimer, metronom...(roland cube), a mozes da se snimis sa mikrofonom od kompa, i dobijes poprilicno solidan zvuk, bez seckanja i drugih sranja koja se desavaju ako koristis amplitube sa integrushom. Da ne pominjem one "1200w" plasticne zvucnike od kompa, pre bi bila oznaka "120gr"... :povrac: Zvuk ko iz metalne kante. U tom slucaju, svako pojacalo je bolje...

Bez vecih ulaganja, ni pojacalo od 50e ni komp bez kvalitetnije zvucne kartice nisu dobro resenje.

ness

Post by ness » 26 May 2009, 19:59

Pa ne znam koja normalna osoba podrazumeva da je to plasticno djubre 1200w zvucnik !? Naravno da treba obezbediti iole pristojne zvucnike,sto je moguce preko svake malo mocnije mini linije. Ja imam obicnu zvucnu karticu(kostala je 10 ojra,i ne znam ko je proizvodjac) i radi bez latencije (naravno kad se instaliraju asio drajveri). Zvuk je sasvim korektan,nemam zamerke.

ognjen93

Post by ognjen93 » 26 May 2009, 20:21

ness wrote:Pa ne znam koja normalna osoba podrazumeva da je to plasticno djubre 1200w zvucnik !?

Mislim da je ovo bilo ironicno, ismevanje raznoraznih kineskih(kambodzanskih, vijetnamskih...) zvucnika na kojima pise 1200w :D

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 26 May 2009, 20:48

ness wrote: Zvuk je sasvim korektan,nemam zamerke.
Mislim da ces promeniti misljenje kad kupis pristojno pojacalo. :) :P :ziveli:

Ja amplitube i guitarrig koristim za notjno sviranje sa slusalicama (onim velikim, genius, 800kinti, odlicno rade). Tad yebe keve, ali preko linije, kvalitetna linija, skroz je bzvz.

:ziveli:

ness

Post by ness » 27 May 2009, 15:15

Nisi me dobro razumeo. Ja samo tvrdim da se prilikom sviranja gitare preko kompa moze postici pristojan zvuk,ne poredeci pri tom sviranje preko kompa sa sviranjem na pojacalu(sto i nije tema ovog posta). :ziveli:

muki17
Urednik

Post by muki17 » 27 May 2009, 16:09

ja guitar rig korsitim cesto,cak mozda vise nego mog marshalla..ali koristim samo za vezbu,i nizasta drugo,jer ti nista ne moze zameniti pojacalo,i takvu osetljivost na isto.naravno,na rigu se mogu namestiti sasvim pristojni zvukovi-ali pitanje je bilo-da li da kupim procesor da bih svirao preko kompa?...ja mislim da ce te pare bolje uloziti ako kupi pojacalo :) ...ajd :ziveli:

ness

Post by ness » 27 May 2009, 16:19

Ej,ja mislim da smo dovoljno palamudili,neka chovek sam izabere sta mu je po volji ! Ajd :ziveli: !

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 27 May 2009, 16:28

muki17 wrote:ja guitar rig korsitim cesto,cak mozda vise nego mog marshalla..ali koristim samo za vezbu,i nizasta drugo
Sto brate?

muki17
Urednik

Post by muki17 » 27 May 2009, 17:12

Funkomat wrote:
muki17 wrote:ja guitar rig korsitim cesto,cak mozda vise nego mog marshalla..ali koristim samo za vezbu,i nizasta drugo
Sto brate?
ma gde,sve mi je zao da ga drzim 2-3 sata upaljenog dok vezbam :( ..ovako,skalice i neki arpedjo na kompu,e onda jedva cekam da ga ukljucim :D :D ..milina od toncine :P

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 27 May 2009, 17:52

Koji marshall imas?

muki17
Urednik

Post by muki17 » 27 May 2009, 17:58

Avt50glava+kabinet,i cuje se perverzno :metal: 8) ..navrati neki dan da ga isprobas :P

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 27 May 2009, 19:28

muki17 wrote:Avt50glava+kabinet,i cuje se perverzno :metal: 8) ..navrati neki dan da ga isprobas :P
Znam kako je. I meni je nekad zao da "trosim" bassmana ali sta je tu je. :D
Ti bar ne moras da brines o lampama i slicno. :)
Nemoj ga zaliti.

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 28 May 2009, 08:51

Sto da se brine o lampama?I kakva stednja pojacala?Zeleo bih znati nesto vise... :D

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 28 May 2009, 09:44

Ne možeš lampaša paliti svaki čas zbog pet-šest rifova. Odnosno možeš, ali...

Dobra analogija bi bila: "Pališ helikopter da bi otišao po cigare." Helikopter mora da se zagreva pola sata pre poletanja, procedura dovođenja u radno stanje je složena, potrošnja goriva velika, a gašenje je priča za sebe. Svako pokretanje tako složene mašine košta novca & vremena.

Isto je sa lampašima.

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 28 May 2009, 09:59

A tranzistorcima?
Znaci treba im neko zagrevanje :) .Pa ok nisam to znao...

Post Reply