Prvo drzala je stim kao bugarska kremona, koju sam probao par puta, drugo finish je bio seljacki skroz, a lak je mogao noktom da se zagrebe, sva je nekako bedna, hum uopste nije harmonike hvatao.....Guitar_thrill wrote:primetio sam da nijednom nisi rekao zasto je losa....?ognjen93 wrote:sory za off
Evo nisam je svirao, al zato jesam ariu 714 dlx, isto sa duncan designed magnetima, odvratna gitara, sad mozda je ova bolja, je sam ario mrzac pa sad nisam bas najmerodavniji za davanje saveta u vezi sa tim gitarama,.....
Misljenje o Gitari (Aria 714-CST)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Misljenje o Gitari (Aria 714-CST)
- Guitar_thrill
- MF veteran
ajde lak necu da komentarisem, mada sam ja do sada vidjao sam kad stave gomilu laka,pa izgleda kao palsticna, a da se noktom zagrebe,to nisam vidjao...za stim ne znam, ja jos nisam svirao ariju koja se tako rastimava, a za hum...necu da kazem da su Duncan Designed neki vrhunski magneti, ali su sigurno bolji od magneta koje dobijes na Ibanezovim jeftinijim modelima...ognjen93 wrote:Prvo drzala je stim kao bugarska kremona, koju sam probao par puta, drugo finish je bio seljacki skroz, a lak je mogao noktom da se zagrebe, sva je nekako bedna, hum uopste nije harmonike hvatao.....Guitar_thrill wrote:primetio sam da nijednom nisi rekao zasto je losa....?ognjen93 wrote:sory za off
Evo nisam je svirao, al zato jesam ariu 714 dlx, isto sa duncan designed magnetima, odvratna gitara, sad mozda je ova bolja, je sam ario mrzac pa sad nisam bas najmerodavniji za davanje saveta u vezi sa tim gitarama,.....
Ispada da je losa zato sto pise Aria na vratu. Vec sam napisao da je logican izbor HSS, e sada, da li je gitara Yamaha, Arija ili Xiyang Xym Chun, totalno je nebitno; Ako mu se gitara dopada, ako je fino ocuvana i ako moze da je uzme za te pare, dobra je kupovina.
- Guitar_thrill
- MF veteran
sl0e wrote:Ispada da je losa zato sto pise Aria na vratu. Vec sam napisao da je logican izbor HSS, e sada, da li je gitara Yamaha, Arija ili Xiyang Xym Chun, totalno je nebitno; Ako mu se gitara dopada, ako je fino ocuvana i ako moze da je uzme za te pare, dobra je kupovina.

izgleda da je ogjnen93 bio u pravu stim na git je jako los pa cu verovatno da uzmem yamahu pacific primetio sam da ima vise verzija odnosno modela ove gitare pa da li neko moze da mi preporuci neku verziju i ako bi mogo neko ko poseduje tu yzmahu pacific da kaze svoje misljenje o gitari
Samo par stvari da kazem oko Aria 714.
Trenutno su na snizenju u Sky music-u, i ostalo je par komada, a znate zasto su stavljene na snizenje?
Zato sto su toliko sr*nje da niko nece da ih kupi mesecima!
Obilaziti trenutni lager u Sky music-u, dok ne dodje novi kontigent, sto naravno niko ne zna kad ce doci.
Trenutno su na snizenju u Sky music-u, i ostalo je par komada, a znate zasto su stavljene na snizenje?
Zato sto su toliko sr*nje da niko nece da ih kupi mesecima!
Obilaziti trenutni lager u Sky music-u, dok ne dodje novi kontigent, sto naravno niko ne zna kad ce doci.
Najrasprostranjeniji ti je model Pacifica 112X (i sam imam tu gitaru). To bi trebala da kao bude kopija Strata, ali imaš i jako lepe imitacije Telecastera sa oznakom Pacifica 120S, koliko znam one imaju dva huma, pa vidi koja ti kombinacija magneta više odgovara.
Inače, po mom skromnom mišljenju, obe gitare su pravi pogodak za te pare. Vrlo fina izrada i dobra svirljivost (bar je takav moj utisak).
Srećno u kupovini i javi novosti kad ih bude...
Inače, po mom skromnom mišljenju, obe gitare su pravi pogodak za te pare. Vrlo fina izrada i dobra svirljivost (bar je takav moj utisak).
Srećno u kupovini i javi novosti kad ih bude...

sta je Strat i sta je Telecaster
pogledao sam na sajtu mitros musica i imaju ove modele
Yamaha PAC 112 JM
Yamaha Pacifica 112
Yamaha Pacifica 112XJ
Yamaha Pacifica 120SJ
Yamaha EG112
Sta vi mislite koju da uzmem koje su vase preporuke
pogledao sam na sajtu mitros musica i imaju ove modele
Yamaha PAC 112 JM
Yamaha Pacifica 112
Yamaha Pacifica 112XJ
Yamaha Pacifica 120SJ
Yamaha EG112
Sta vi mislite koju da uzmem koje su vase preporuke
Pa ove 112 su na foru Strata a ove 120 na foru Telecastera.
Mada...
Obe gitare podsećaju na Fender uzore više ovako na prvi pogled, na oko... Ko god je mnogo svirao Stratocaster neće ti reći da je 112 verna kopija. Naravno, neke osnovne stvari neodoljivo podsećaju, ali nije ista stvar. Ova Pacifica se bazira na Strat konceptu ali nije to baš isti instrument. Počev od toga da je vrat drugačiji pod rukom, da ima masivnije pragove, da ima humbucker u bridge poziciji... To je ipak neka modernija gitara zaodenuta u Strat formu. To bi mogla da bude dosta univerzalna gitara, i nešto nisam primetio da se ljudi žale na istu.
120 bi recimo bila varijacija na temu Deluxe Telecaster, mada i sam Fender Deluxe Telecaster nije gitara koja se posmatra kao Telecaster u onom klasičnom smislu, jer ima humbuckere. Imao sam nekoliko ovih 120 u rukama, to je lepo urađen isntrument. D li je za tebe - ne znam. Moraš da je čuješ.
Mada...
Obe gitare podsećaju na Fender uzore više ovako na prvi pogled, na oko... Ko god je mnogo svirao Stratocaster neće ti reći da je 112 verna kopija. Naravno, neke osnovne stvari neodoljivo podsećaju, ali nije ista stvar. Ova Pacifica se bazira na Strat konceptu ali nije to baš isti instrument. Počev od toga da je vrat drugačiji pod rukom, da ima masivnije pragove, da ima humbucker u bridge poziciji... To je ipak neka modernija gitara zaodenuta u Strat formu. To bi mogla da bude dosta univerzalna gitara, i nešto nisam primetio da se ljudi žale na istu.
120 bi recimo bila varijacija na temu Deluxe Telecaster, mada i sam Fender Deluxe Telecaster nije gitara koja se posmatra kao Telecaster u onom klasičnom smislu, jer ima humbuckere. Imao sam nekoliko ovih 120 u rukama, to je lepo urađen isntrument. D li je za tebe - ne znam. Moraš da je čuješ.
Slažem se Kristijane, zato sam i ja koristio u svom predhodnom postu opise "trebalo bi da bude kao kopija Strata" i "imitacija Telecastera". Na izgled liči na originale ali se tu završava svaka sličnost. Ipak, mislim da su to sasvim korektno napravljeni instrumenti za taj cenovni rang i što je još bitnije upotrebljivi su čak i za neke svirke, naročito Pacifica 112 zbog (kako si i sam napomenuo) konfiguracije magneta.
@ tomin91
Gledaj ove gitare koje su označene sa Pacifica 112, ova slova iza nemoj da te bune, to je samo fabrička oznaka za boju gitare i materijal od koga je fingerboard. Ja na primer imam Pacificu 112 OVS što znači Old Violin Sunburst. Vidim sad na sajtu Mitrosa da je ima recimo ova 112 JM, predpostavljam da se ovo M odnosi na Maple (javor), vidiš i sam da je na njoj fingerboard od tog materijala. Koliko sam ja upućen jedino ova EG112 nije u istoj klasi kao Pacifice 112, mislim da je nešto slabija. Znači lepo probaj sve ove Pacifice 112 (ne obraćaj pažnju na slova iza jer se odnose samo na boju gitare i materijal fingerboard-a) i izaberi koja ti najbolje leži. Onda probaj i ove Pacifice 120 da vidiš da li ti možda više odgovara gitara sa dva humbuckera, sve zavisi i koju bi vrstu muzike svirao. Nadam se da te nisam udavio, valjda sam bio malo od pomoći...
@ tomin91
Gledaj ove gitare koje su označene sa Pacifica 112, ova slova iza nemoj da te bune, to je samo fabrička oznaka za boju gitare i materijal od koga je fingerboard. Ja na primer imam Pacificu 112 OVS što znači Old Violin Sunburst. Vidim sad na sajtu Mitrosa da je ima recimo ova 112 JM, predpostavljam da se ovo M odnosi na Maple (javor), vidiš i sam da je na njoj fingerboard od tog materijala. Koliko sam ja upućen jedino ova EG112 nije u istoj klasi kao Pacifice 112, mislim da je nešto slabija. Znači lepo probaj sve ove Pacifice 112 (ne obraćaj pažnju na slova iza jer se odnose samo na boju gitare i materijal fingerboard-a) i izaberi koja ti najbolje leži. Onda probaj i ove Pacifice 120 da vidiš da li ti možda više odgovara gitara sa dva humbuckera, sve zavisi i koju bi vrstu muzike svirao. Nadam se da te nisam udavio, valjda sam bio malo od pomoći...

NikolaNis wrote:Slažem se Kristijane, zato sam i ja koristio u svom predhodnom postu opise "trebalo bi da bude kao kopija Strata" i "imitacija Telecastera". Na izgled liči na originale ali se tu završava svaka sličnost. Ipak, mislim da su to sasvim korektno napravljeni instrumenti za taj cenovni rang i što je još bitnije upotrebljivi su čak i za neke svirke, naročito Pacifica 112 zbog (kako si i sam napomenuo) konfiguracije magneta.
@ tomin91
Slazem se, i sto je jos vazno kod ovih gitara jako tesko ces naici na fusarenje, yamaha je skroz korektno uradila sve...
Sta je fusarenje?
Fušariti...fušarenje > Lose/nevesto/nestrucno/preko qrtza odradjen posao.. ako stvarno pitas..
Prvi put cujem...

E zato volim ovaj naš Srpski jezik, mrdneš 10 km i odmah čuješ neke nove reči i izraze. Zato ljudi, pazite šta i kako pričate, ne koristite strane reči kada ne mora. Totalno sam skrenuo sa teme ali ponela me pesma...
A sada, vratimo se gitarama.

A sada, vratimo se gitarama.