Pomoć oko izbora magneta za bridge

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

guv'nor

Re: Pomoć oko izbora magneta za bridge

Post by guv'nor » 07 Jul 2009, 01:27

Da obrazložim:
nebojsak wrote:Great for jazz, blues, classic rock and slide.
Za slajd se skoro uvek koristi najveća moguća mast koja postoji, jbga to im je neki fazon.
nebojsak wrote:Works especially well with maple and ebony fingerboards. Also works great with hollow and semi-hollow body guitars.
Slash ih ceo život svira na svojim Les Paul-ovima.
Preporučuju ga za bistre gitare zato što magnet, sam po sebi, ima mnogo masti i ceo je zaokružen i obao.
Tom logikom se ide ako želiš da ti gitara koje je inače preterano bistra, napokon proradi "normalno".
Kada to dodaš na mahagoni, samo izlazi još veća mast.
Inače (samo moje iskustvo) pojačalo lepše radi kada mu dodaješ visoke a oduzimaš niske, nego obrnuto, a to se sa takvim magnetom tako rešava.

Opet ponavljam- ovo je samo moje viđenje stvari i potpuno kapiram ako tebi takva priča ne radi posao. :ziveli:
Funkomat wrote:
guv'nor wrote: Mada, sa Dankanom ne verujem da možeš da se zezneš, ma šta uzeo od tih klasičnih modela. :)
Upravo to.
Da me ne shvati narod pogrešno :mrgreen: - nemam ništa protiv DiMarzio magneta, ali oni veoma često vole da idu u neke extreme sa dizajnima - Duncan je dosta tradicionalniji i, samim tim si, sigurniji pri odabiru.

MUzzY

Post by MUzzY » 07 Jul 2009, 13:32

Ja opet predlazem posto imas istu konfiguraciju drveta kao i ja da uzmes u obzir Air Classic. Ako se ne zuris ja se vracam u Bg sledece srede pa mozes da dodjes da probas, cujes itd. iz prve ruke.

Meni duncan ima neki prizvuk u visokim srednjim koji me baaaaas iritira. Gde god da sam cuo gitaru koja ima duncane (a pretpostavljam da su na njima modeli koji se najcesce uzimaju) cuo sam to "nesto"...
Dimarzio mi ima malo "kulturniji" ton. Moooooozda bih cak i smeo da kazem da je maaaaaalkice hi-fi.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 07 Jul 2009, 14:56

sad gledam, imao sam neku "semu" da uzmem magnete iz Holandije, i tamo su cene iste! A za neke druge stvari i vece, kako je to moguce? I ovo nije prvi put da to vidim, da je kod nas isto ili jeftinije nego u EU :?

nebojsak

Post by nebojsak » 07 Jul 2009, 17:27

SH-4 u Mitrosu cca 7300 dindži. PAF 36th anniversary u Mixu cca 6500. Sasvim su ok cene.

nebojsak

Post by nebojsak » 10 Jul 2009, 21:19

Izbor pao na DiMarzio D Activator, neck verzija ugrađena u bridge. Landarao po Exitu juče pa nisam stigao detaljno da ga istestiram, sada se snima nešto u Rigu, pa kačim zvuke.

MUzzY

Post by MUzzY » 10 Jul 2009, 21:37

Uh... da nije to malo waaaaaaay off od onoga sto si hteo? :)
Al' ako si ti zadovoljan... :)

Bas me interesuje kako zvuci.

nebojsak

Post by nebojsak » 10 Jul 2009, 21:44

Znam, izdao sam vintage :(

nebojsak

Post by nebojsak » 11 Jul 2009, 00:00

Eo ga, onako najgrublje snimljeno. Cubase, Rig, Battery. Rif je za zapamtiti za kasnije za bend, dopunjen drljanjem, nasnimljen na postojeće bubnjeve druge stvari za bend, setovanja u Rigu su 800tka sa pripadajućim kabinetom, preamp 7, bass 10, midl 10, trebl 5, prisustvo 6. Rat: Distortion 1/8 (malo iznad minimuma), Filter 15 do 9. Kasnije kačim malo sofisticiraniju varijantu.

http://www.box.net/shared/quuvdbccdi

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 11 Jul 2009, 00:06

MUzzY wrote:Bas me interesuje kako zvuci.
Dobro balansiran, otvoren magnet - ništa nije preterano naglašeno. "Kulturan" output, ne spaljuje preamp. Neutralna "boja". Probano na clean podešavanjima (Lightning), nismo imali vremena da palimo pedale i proverimo ga na većem drajvu.

nebojsak

Post by nebojsak » 11 Jul 2009, 00:33

Upravo mi se sviđa ta njegova neutralnost - ne boji previše. Jak output, bez noisea, a dodatno suluda kombinacija moje gitare, magneta i equipmenta.

MUzzY

Post by MUzzY » 11 Jul 2009, 00:58

Ja bi to rado probao na kroz MOTU i revalver...
ovako kroz GR zvuci skoro kako ga je Rocket opisao.

nebojsak

Post by nebojsak » 11 Jul 2009, 02:07

Eo još malo

http://www.box.net/shared/u31oqx33u1

Jbt, sviram sa otpanjenim midlovima, a ovaj mu dodaje sve frekvencije. Ceo opseg je u magnetima. Ko Bob Mould :D

Post Reply