Zemlja Telecaster-a
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Zemlja Telecaster-a
vzuci fino
Ljubitelji teladi, sta mislite o ovom komadu http://www.kupujemprodajem.com/Fender-T ... -oglas.htm
Meni se svideo i nasao sam dosta pozitivnih iskustava na netu, pa me zanima da li je neko imao priliku da proba.
Ako sve prodje ok, mozda se i ja "uclanim" u klub.
Meni se svideo i nasao sam dosta pozitivnih iskustava na netu, pa me zanima da li je neko imao priliku da proba.

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Ok je djitra, ali previse love trazi covek.alumiroi wrote:Ljubitelji teladi, sta mislite o ovom komadu http://www.kupujemprodajem.com/Fender-T ... -oglas.htm
Mislim lepo radi skroz, ja sam je imao u tv white boji, ali mislim da sam novu u radnji platio oko 55000din ako ne i jeftinije!.

Hvala ljudi.
To za kvalitet iz prve ruke me i zanima. Cena je relativna stvar.

To za kvalitet iz prve ruke me i zanima. Cena je relativna stvar.

Imao sam je, pokusao sam da je unapredim na sve moguce nacine, i na kraju sam je jedva uz ogromne muke i najvecu i najludju srecu zamenio. Nemoj to da kupujes. Uzmi najobicnijeg MIM standard tele-a, dosta bolje radi.
sto ti se nije dopala gitara?
ja sam je isto imao kratko, kao primio se birdseye maple, vintage bridge i sve, duncan magneti, ash tijelo, medjutim ono ne znam ...i najvece razocarenje vrat obrijan iza nuta kao da je strat a ne tele u pitanju, nigde mesa nigde masivnosti, mada vidim sviraju je neki sasvim ozbilni tele likovi, medjutim neam pojma, ja sam sebe ubedijvao da mi se dopadne ali nisam uspeo ...svaki standard tele sa promenjenim bridgeom bolje radi od tog stvora po meni
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Nek covek proba djitru, jbg, mozda njemu se svidi, meni je okej jel su alnico mangeti za razliku od MIM keramike koji su mi sterilni ko ruke hirurga.
Da li su keramički magneti nužno lošiji od AlNiCo? Ne mislim konkretno na ovaj slučaj već generalno.
Nikako lošiji. Samo različiti. Još uvek smatram najboljim magnetom Jacksonov J90C, keramički. Tako kristalne distorzije nije moguće dobiti sa alnico. A opet ako hoću da od gitare izvučem maksimum, raspon i topao klin jedino rešenje je alnico i to alnico 5 ...Milanares wrote:Da li su keramički magneti nužno lošiji od AlNiCo? Ne mislim konkretno na ovaj slučaj već generalno.
ma da sta znam alnico je ipak prirodniji sound, keramikica je na silu nabudzena ono, keramicki single coili su ono nabildovani i autoritativni, lepo rade posebno na driveu i prave ih stvarno sve bolje i bolje na Fender gitarama al opet, u stvari kad skines keramicke singlove i stavis alnico prvo se razocaras koliko su slabiji i tanji, manje bassoviti ali vremenom naucis kako da setapujesh djtru da to bude to, i def keramikica nikada nece imati tu detaljnost, separaciju zica, twangavost i bite, suvise su nekako muljavi, humbuckeri su opet prica za sebe mada ja i tu vise volim alnico, evo recimo probas neki keramicki hum sa wahom i alnico sa wahom i def ono lepse radi alnico, mada i keramikici fali to malo da se priblizi ali nikako ne moze to malo da dohvati, opet kazem ima opasnih keramickih posebno humbuckera metalskih i to al eto, sve je stvar ukusa i sta ti je najbitnije
- SiskoMarcetic
Da li je neko svirao
Blade Player Delta PDE-1
Predpostavljam da je u pitanju kinez ali to nema veze interesuje me poređenje sa sličnim modelima iz cenovnog ranga sa napr
1.Squier By Fender Affinity Telecaster
2.Vintage V2 ili čak
3. Jay Turser JT LT
Izvinjavam se ako sam off topic
Blade Player Delta PDE-1
Predpostavljam da je u pitanju kinez ali to nema veze interesuje me poređenje sa sličnim modelima iz cenovnog ranga sa napr
1.Squier By Fender Affinity Telecaster
2.Vintage V2 ili čak
3. Jay Turser JT LT
Izvinjavam se ako sam off topic
- Dersu Uzala
Al ga tupite.
Sto ne gledate cevne televizore alo?
Sto ne gledate cevne televizore alo?
- Dersu Uzala
Milanares wrote:Da li su keramički magneti nužno lošiji od AlNiCo? Ne mislim konkretno na ovaj slučaj već generalno.
Nikako. A pri tome ni jedna varijanta ot te dve nije najjaca. Postoje novije tehnologije koje zakivaju al aj ti objasni djitristima.