Zemlja Telecaster-a

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
hipihill

Re: Zemlja Telecaster-a

Post by hipihill » 04 Feb 2014, 10:49

merk wrote:ja mislim, da je taj, kako ti kažeš - svirač - tako dobar, da mu ostale dve pozicije uistinu ne trebaju!
svirka na nivou (ili iznad nivoa svetskih gitarista), zvuk više nego odličan, ... oblik i dizajn gitara mi više toliko i ne znače, jer mi je bitan SAMO zvuk.
Dersu je prezentovao gitaru, ne svirača. Po meni se ovako prezentuje gitara:

Znači sve pozicije vrata, sve kombinacije elektronike, upotreba potenciometara...

Avlijaner

Post by Avlijaner » 04 Feb 2014, 15:48

Djersu, Ima li neki snimak ovog underdoga sa bigzbijem?

Avlijaner

Post by Avlijaner » 04 Feb 2014, 15:57

:homer: me want so much...
Image

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 04 Feb 2014, 21:03

nemoj da te cuje ovaj ozgo. :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 04 Feb 2014, 21:04

Avlijaner wrote:Djersu, Ima li neki snimak ovog underdoga sa bigzbijem?
Ne da ja znam.

tlazarevic5

Post by tlazarevic5 » 07 Feb 2014, 13:24

pozdrav i jedno pitanje za stručnjake Telecastera.

Imam Classic 50 Mexican Telecastera i jako sam zadovoljan njime ali imam problem sa intonacijom i stimom (verovatno zbog tri sedla). Kako bih mogao najbolje da resim taj problem. Da li je dobra opcija da stavim bridge sa 6 sedla?

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 07 Feb 2014, 14:19

Имаш и ову варијанту:

http://www.guitarfetish.com/Wilkinson-C ... p_873.html

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 07 Feb 2014, 15:11

Ja bih uvek pre preporucio 6, iako nije tru. :)

I mislim da je stim u ogromnoj kolicini do civija. Ne vidim kako bi sedla uticala na stim u nekoj znacajnoj kolicini.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 07 Feb 2014, 15:15

Na ova moja dva telca imam istu kobilicu, string tru string tru, isti nut, string tree i na jednom i drugom, razlika samo u civijama.. jedna se ne rastimava bukvalno nikad, druga je haos.
Rastimavanje na granici neupotrebljivosti i to samo jer su civije djubre.
Guitar fetish civije inace. Nikako ne kupovati.

Avlijaner

Post by Avlijaner » 07 Feb 2014, 16:25

Mislim da ti nije do bridgea i civija (osima ako se ne klate :) ... Mozda gornja kobila "glavi"
Na mom meksikancu je bilo problema sa onim qurcicem sto drzi zice blizu glave...
Promenio sam za ovake neke... postoje i neki sa lagerima, ali mislim da je to nepotrebno...
Image

tlazarevic5

Post by tlazarevic5 » 07 Feb 2014, 18:23

Hvala na predlozima, probao sam da stavim mesingana sedla i zemenio ovu stvar sto drzi zice blizu glave kao na ovoj slici sto si prikazao ali jos uvek ima problem... Moze li da predstavlja problem sto sam ranije svirao sa 11-icama i presetovao pa onda posle vratio na 10-ke pa opet setovao na tu debljinu zice... Ja planiram da zamenim ovaj bridge sa tri sedla bridgom sa sest sedla i nadam se da ce to resiti ili makar ublaziti problem ali cujem da kod ovog momka civije prave tu razliku. Cim se izvije zica odmah pusti stim... Interesuju misljenja strucnijih od mene i hvala vam na pomoci :D

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 07 Feb 2014, 18:58

Ja imam dva Telecastera sa pravljenim mesinganim sedlima/buricima preko kojih idu po dve zice, znaci taj matori fazon. Jedni burici su kompenzovani kao sto je Kristijan okacio, a drugi su redovni, cilindricni bez kompenzacije. A vise mi se rastimava na toj gitari gde su kompenzovana sedla, s tim sto mislim da to apsolutno nema veze sa tim, vec sa cinjenicom da su na njoj Schaller civije koje su TOTALNO DJUBRE, pizdim od njih svaki dan.

A na onoj drugoj su Wilkinsonove civije narucene sa Guitar Fetisha (ne znam da li Funkomat bas na te misli), ali em su bile duplo jeftinije, em MNOGO bolje ta gitara drzi stim, ja sam tim civijama ODUSEVLJEN, milima mi ih je koristiti. E sad jbg, kapiram da su nam suprotna misljenja, ali ja sam Wilkinsonovim bas zadovoljan, a Schaller u zivotu necu vise nikada kupiti.

Tako da, ja bih sumnjao na civije, ne znam koliko fiksni most koji je iole krsteno napravljen moze da ima veze sa zestokim rastimavanjem.

I da, iako su ti burici sa dve zice preko svakog, gitara KOTIRA, tako da, mozes staviti bridge sa 6 posebnih sedala, ali ja nemam problema s tim, jbg. :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 07 Feb 2014, 19:25

One civije na crnoj koju si juce svirao. Video si brate na sta to lici..

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 07 Feb 2014, 19:55

Hmm, da, te su bas bezveze, ali moje nisu taj vintage model, ja sam svojima zaista zadovoljan...

Moje su ovaj neki fazon, ali nisu bas ove, jer moje su staggered, i na onom delu civije gde su rupice za provlacenje zica, nalaze se dve rupice jedna iznad druge, sa osama koje su normalne jedna na drugu, kao, kroz obe provuces zicu i na taj nacin je kao "zakljucana". Nije losa fora, mozda i to doprinosti stabilnosti, ali je jako lose kad moras da SKIDAS zice, tad je pakao razmotati iz obe rupice, pogotovo tanje zice, to se ili izbodem do krvi bukvalno ili moram klestima da vadim jer su isavijane a ne mozes ih izgurati napolje, i to me bas nervira, ali sta ces.

http://www.guitarfetish.com/Wilkinson-E ... p_886.html

Stevan Hinic
ex Muzicar koji pije!

Post by Stevan Hinic » 07 Feb 2014, 20:42

Funkomat, na koji model civija mislis kada kazes da su uzasne?

Ovo ili nesto drugo? http://www.guitarfetish.com/Wilkinson-F ... p_891.html

Post Reply