Funkomat wrote:
Jes da mi se kod njega prvi put svideo zvuk steinbergera ali nisam ni pomisljao da bih voleo da imam tako nesto dok nisam uzeo gitaru u ruke. Stvarno je sjajna gitara.
Sad si oficijelno 'skinuo mrak', bar u mojoj knjizi .
To su bile sjajne gitare pre nego ih je kupio Djipson i upropastio pod ovim poslednjim vlasnistvom dva Jevreja. Ned (Steinberger) ima sada neku novu firmu, i dalje covek zna znanje. Problem sa tim gitarama je, kao i kod Deltawinga jelda, izgled. Nije konzervativan.
Posto sam ja liberalni konzervativac (drugim recima starac) volim one ranije modele ponajbolje, svirao sam i veslo jedno vreme ali vise volem one klasicnije modele tipa:
i ja sam nesto gledao one hohnere g2t i g3t, vise g3t, ne znajuci da je taj steinberger spirit -400 dolara vani.
A likovi kod nas prodaju hohner za 400 eura i vise, bilo ih je par u poslednjih godinu dana u oglasima.
Da li zna neko prodaje li neka prodavnica stenbergere kod nas ili u blizini? ja ne nadjoh.
Samo sam jednom probao veslo od tog Steinberger-a i zvuk je bio savrshen kao i kotiranje i akcija...ma tehnicki savrsena gitara...al joj kako to meni gadno. Voleo bih posedovati za snimanje u studiju jedan komad, al ovako...na meni bi to izgledalo kao tamburica...
meni je recimo taj Steinberger sasvim klasicna i konzervativna gitara po dizajnu, ok nema headstock al sve u svemu opet je ok i straight gitara. A to sto je headless, ljudi nisu svesni kako se lako na taj trip navuce cim se svira neko vreme, i posle ti to ono kao da si ceo zivot svirao takvu gitaru. Sasvim je ok meni ta djitroza.