Probao:
http://www.maric.rs/srp/proizvodi/?conid=739&l2=3&l3=42
gitara nema piezo, kao neki petrucci modeli, to je opcija pri porucivanju. 2 hama, 3-way prekidac sa splitovanjem hamova na srednjoj poziciji.
Direktno poredjenje sam pravio sa svojom Ibanez gitarom (1570). Ono sto me je zanimalo je koliko je stvarno dobra obrada, svirljivost i music-man-ov floating tremolo koji je na ovoj gitari.
Moji utisci su sledeci. Gitara zaista vredi onoliko za koliko se prodaje, tu nema spora, zavrsna obrada ima 'nesto' vise, psiholoski utisak bi bio neka slatkoca u izradi ako tako mogu da se izrazim

. Zvuk na srednjem polozaju kad su splitovani magneti je ono sto me je najvise iznenadilo - wow . Verovatno nema mnogo fendera koji imaju bolji fenderovski ton

(inace gitara ima alder telo) . Tremolo se ponasao fantasticno, stvarno odaje utisak da je robustan, a ne deluje kao skalamerija (slucaj sa floyd-om).
Dolazim do dela poredjenja sa mojim ibanezom. Svirljivos je nesto bolja na MM ali ne znacajno, odgovara mi nesto manji radius fretboard-a na MM, zavrsna obrada jeste specificno dobra, ali razlika opet nije prevelika u odnosu na Ibaneza iz prestige serije. Materijali naravno deluju odlicno na MM (birds eye maple vrat treba pogledati) ali su odlicni i na ibanezu. Magneti deluju odlicno, jasno i precizno reaguju, harmonici se lako dobijaju i kontrolisu.
Sad dolazim do zakljucka. Da li bi vredelo uzeti MM umesto ibaneza iz vise klase ? Ne, ako vec imate ibaneza

. Svoj sam platio nesto preko 800e (i vredi svaku paru) za jos ~300 e cu mu nabudziti vrhunske magnete i sve ostalo kako mi odgovara, to mu izadje na cirka 1100e prema 1700e ovog MM.
Ali zakljucak je sledeci, MM svakako vredi toliko koliko kosta, i sigurno da ce ga uzimati oni koji znaju te razlike da cene a imaju viska para (naravno). Izrada je na posebnom nivou, i druge high end gitare koje sam probao (Gibson, PRS) me nisu toliko odusevile ili mi prijale, recimo posle ove probe, znam da bih ja za sebe pre uzeo odgovarajuceg MM nego PRS. Ono sto je jos dobro (odnosno sto se meni svidja) je sto MM ne moze da se kupi u sustini jer nemaju lager, nego se porucuje, i to sa svim opcijama kako vi zelite (do oblika vrata, boje, opcija magneta, drveta vrata i verovatno jos zanimljivih stvari), sto znaci da dobijate instrument upravo kakav zelite, a kvalitet izrade je sigurno zagarantovan (necete dobiti verovatno potencijalno los primerak kao kod porudzbe drugih marki na slepo) i cenom i renomeom firme. Uglavnom svaka preporuka, recimo ja bih pre porucio sebi MM gitaru nego jurio nekog Ibanez JEM-a (koji je tu i sa cenom). Svakako probajte ako ste u potrazi za ozbiljnom gitarom koja ce pokriti vecinu vasih potreba, MM ima mnogo modela i opcija i skoro je nemoguce da ne bi uklopili svoje zelje u neku od njihovih modela