Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
muki17
Urednik

Re: Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Post by muki17 » 17 Sep 2009, 15:14

mislim_stvarno wrote:Jesam :mrgreen:
ja mislim,da im je to bila najskuplja gitara u ponudi..ne zna sta ce covek od onih silnih RG-ova..ja sam probao RG350 crni,i znaci,vrat i tenzija i visina zice,su mi bili totalno razocarenje..znaci vrat-uzas... :?

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 17 Sep 2009, 15:22

Da izvalio sam da ih ima preterano mnogo. Jedno 5-6 rgova (mislim da 4 vise na zidu, jedan levoruki) i jos par GRG. :eek4i_2:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 17 Sep 2009, 16:20

Samo da dodam, sad sam se malo poigrao sa svojim ZW44 klonom, i ipak ima dovoljnu glasnocu, ali je stvar u tome sto sa menjanjem tone pota menja se i volume, pa posto sam ja skroz zavrnuo tone, da bi imao dosta bassa i mracniji ton, on je tih. Ovo u opste nije bitno, ali reko da napisem... :mrgreen:

Muki, jesi li video boogie mark IV combo u mega musicu? :homer: Cijena prava sitnica, samo 2 tisuce jevreja.
Ja kad udjem u neku radnju, nemam volje ni da pitam za tako nesto, a ne da probam, samo se iznerviram... Ovaj put sam pitao... :mrgreen:

muki17
Urednik

Post by muki17 » 17 Sep 2009, 22:39

Muki, jesi li video boogie mark IV combo u mega musicu? Cijena prava sitnica, samo 2 tisuce jevreja.
jbg,to nisam...promaklo mi je..ali popricao sam ,pa postenih 20 minuta sa gazdom..pa zato mi je mozda promaklo..objasnjavio mi je kako moze da mi naruci Ibaneza koga hocu,i da je malooo skuplja cena,ali dobijam gig bag :mrgreen: ..fin gospodin,ali brate :mrgreen:

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 18 Sep 2009, 02:00

Solomon wrote:jel tezi od SR300 ? onaj sr300 mi se svidja zvuk , ali je previse tanak/lagan ::ranting::
јесте лаган, али онај врат ми је уффффффф
ко да су га правили по мојој руци...
звук мож да наместиш како оћеш...

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 18 Sep 2009, 02:20

@mislim_stvarno
Onaj sto sam ja probao, isto crni... ne znam koliko ih imaju , ja video crni i crveni. Uglavnom na tom je bridge magnet bio previse visoko... zice mislim da su bile devetke ili desetke (ja druge nisam nikad koristio a delovalo mi je "poznato") ali me svakako uvek sjebe E-stim :) Jedan je JDR94 :(

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 18 Sep 2009, 07:45

Onda mozda i nismo svirali istu gitaru :) . Meni je ovaj generalno legao, ali morao bi da se promeni setup...
KnightOfDoom wrote: Jedan je JDR94 :(
Slazem se samo uz melu izmenu, jedan je JRR94 :) (nema teorije da ga se odreknem) :mrgreen:

Blingo

Post by Blingo » 18 Sep 2009, 10:14

mislim_stvarno, kakav je klin na onom LTD-u?

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 18 Sep 2009, 11:14

Meni se dosta svideo. EMG 81(b), 60(n) na mahagoniju. Veoma kristalan (ako mogu tako da kazem) u obe pozicije, ali bez previse visokih koji paraju usi.
Neck ima onaj topao ton, ali nije basovit i zamuljan, zvuk mu je veoma blizak bridge magnetu, a opet se dovoljno razlikuje.

Jedna od retkih gitara koja me je mozda vise odusevila cleanom nego driveom. :)
Drive je isto odlican, ali nisam ocekivao ovako dobar klin.

Drive me je malo razocarao kad sam pokusao da sviram na necku neki los speedpicking, nema onog Wylde-ovskog masnog neck tona, kasnije sam izvalio kad sam pogledao katalog da je razlog za to sto je u necku EMG 60, a ne 85. Riffovi mogu da se sviraju i na neck magnetu a da ne izgube definiciju.

Nisam opet mnogo rekao o klinu, ali jbg, uvek vise volim da drndam drive... :hide: :mrgreen:
:ziveli:

Ako bih poredio sa mojim gitarama, moram da kazem da je znatno bolji na klinu od jacksona koji je svetlosnim godinama ispred ibaneza (cak i sa promenjenim magnetom), tako da, da trazim gitaru i imam te pare, verovatno bi gitara usla u najuzi izbor. :)

Blingo

Post by Blingo » 18 Sep 2009, 14:06

Hvala na recenziji... :ziveli:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 24 Sep 2009, 15:58

Danas sam bio u poseti mitros mjuzika gde sam probao jednu gitaru jako vrednu paznje:
Squier M 80
Image
Gitara je kostala (valjda) 45k dinara, a sada je na snizenju i kosta 25k
Za te pare dugo nisam video pazljivije odradjen instrument, koji jako fino i zvuci usput. Obavezno je cekirajte ako se nadjete u mitrosu :ziveli:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 24 Sep 2009, 16:20

Tu gitaru sam gledao i u fenderovom katalogu,i jako mi se svideo dizajn, nisam je ni probao ni cuo ni video uzivo, ali mi je delovala dosta interesantno... :mrgreen:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 25 Sep 2009, 00:10

Lep zvuk. Izrada na malo jeftinijoj strani, ali 25K u svakom slučaju vredi.

Mrav

Post by Mrav » 02 Oct 2009, 18:26

Probao:

http://www.maric.rs/srp/proizvodi/?conid=739&l2=3&l3=42

gitara nema piezo, kao neki petrucci modeli, to je opcija pri porucivanju. 2 hama, 3-way prekidac sa splitovanjem hamova na srednjoj poziciji.

Direktno poredjenje sam pravio sa svojom Ibanez gitarom (1570). Ono sto me je zanimalo je koliko je stvarno dobra obrada, svirljivost i music-man-ov floating tremolo koji je na ovoj gitari.

Moji utisci su sledeci. Gitara zaista vredi onoliko za koliko se prodaje, tu nema spora, zavrsna obrada ima 'nesto' vise, psiholoski utisak bi bio neka slatkoca u izradi ako tako mogu da se izrazim :D . Zvuk na srednjem polozaju kad su splitovani magneti je ono sto me je najvise iznenadilo - wow . Verovatno nema mnogo fendera koji imaju bolji fenderovski ton :D (inace gitara ima alder telo) . Tremolo se ponasao fantasticno, stvarno odaje utisak da je robustan, a ne deluje kao skalamerija (slucaj sa floyd-om).

Dolazim do dela poredjenja sa mojim ibanezom. Svirljivos je nesto bolja na MM ali ne znacajno, odgovara mi nesto manji radius fretboard-a na MM, zavrsna obrada jeste specificno dobra, ali razlika opet nije prevelika u odnosu na Ibaneza iz prestige serije. Materijali naravno deluju odlicno na MM (birds eye maple vrat treba pogledati) ali su odlicni i na ibanezu. Magneti deluju odlicno, jasno i precizno reaguju, harmonici se lako dobijaju i kontrolisu.

Sad dolazim do zakljucka. Da li bi vredelo uzeti MM umesto ibaneza iz vise klase ? Ne, ako vec imate ibaneza :D. Svoj sam platio nesto preko 800e (i vredi svaku paru) za jos ~300 e cu mu nabudziti vrhunske magnete i sve ostalo kako mi odgovara, to mu izadje na cirka 1100e prema 1700e ovog MM.

Ali zakljucak je sledeci, MM svakako vredi toliko koliko kosta, i sigurno da ce ga uzimati oni koji znaju te razlike da cene a imaju viska para (naravno). Izrada je na posebnom nivou, i druge high end gitare koje sam probao (Gibson, PRS) me nisu toliko odusevile ili mi prijale, recimo posle ove probe, znam da bih ja za sebe pre uzeo odgovarajuceg MM nego PRS. Ono sto je jos dobro (odnosno sto se meni svidja) je sto MM ne moze da se kupi u sustini jer nemaju lager, nego se porucuje, i to sa svim opcijama kako vi zelite (do oblika vrata, boje, opcija magneta, drveta vrata i verovatno jos zanimljivih stvari), sto znaci da dobijate instrument upravo kakav zelite, a kvalitet izrade je sigurno zagarantovan (necete dobiti verovatno potencijalno los primerak kao kod porudzbe drugih marki na slepo) i cenom i renomeom firme. Uglavnom svaka preporuka, recimo ja bih pre porucio sebi MM gitaru nego jurio nekog Ibanez JEM-a (koji je tu i sa cenom). Svakako probajte ako ste u potrazi za ozbiljnom gitarom koja ce pokriti vecinu vasih potreba, MM ima mnogo modela i opcija i skoro je nemoguce da ne bi uklopili svoje zelje u neku od njihovih modela :)

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 03 Oct 2009, 00:27

Ko uzme Music Man-a retko kad prelazi na neku drugu gitaru, i jos jedna sjajna stvar koju nisi naveo, svaka greska se itekako cuje za razliku od nekih drugih gitara

Post Reply