Serije Fendera koje treba zaobići?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Dersu Uzala

Re: Serije Fendera koje treba zaobići?

Post by Dersu Uzala » 10 Aug 2009, 02:31

sinisake wrote:
To je zvukcina, jebena zvukcina. Dugo nisam cuo uzivo takav sound. Ne znam sta kazu strucnjaci o osamdesetima, kakve su to godine bile za Fender, ali za normalnog svirca, koji ne vezba 12+ sati dnevno, vise nego pristojna gitara.
Imam ja onda za normalnog sviraca neke interesantne momente. Gary Fucking Kramer Guitars :ziveli:
Last edited by Dersu Uzala on 10 Aug 2009, 02:31, edited 1 time in total.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 10 Aug 2009, 02:31

jcm 800 wrote:Gibson je skuplji...Oduvijek bio, i uvijek ce biti. Zakon trzista...
No to nije ni bilo pitanje, niti se o tome diskutovalo.

Pitanje je bilo "da li je Gibson opravdano skuplji od svoje konkurencije, u koju Fender ne spada?" Odgovor je polazio od veoma malog kvaliteta Gibsona u rangu od ispod 1000 evra i doticao se raznih "mutnih" poslovnih poteza u cenovnom rangu od 2500-6000 dolara, uz navođenje alternativnih instrumenata.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 10 Aug 2009, 02:32

Vi ljudi masite poentu oko cene. Ali dibidus.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 10 Aug 2009, 02:33

Dersu Uzala wrote:
sinisake wrote:
To je zvukcina, jebena zvukcina. Dugo nisam cuo uzivo takav sound. Ne znam sta kazu strucnjaci o osamdesetima, kakve su to godine bile za Fender, ali za normalnog svirca, koji ne vezba 12+ sati dnevno, vise nego pristojna gitara.
Imam ja onda za normalnog sviraca neke interesantne momente. Gary Fucking Kramer Guitars :ziveli:
Vazi, matori, uvek spreman za endorsement! Ahhhaa, zezam se. :wink:
A koliko kostaju ti, ''standardni'' modeli za nevrhunske, obicne muzikante?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 10 Aug 2009, 02:34

jcm 800 wrote: Hoces da kazes da su neki MKII magneti na pomenutom Tokaiju bolji od Gibsonovih burstbuckera?
Ili da su neki no name potovi bolji od gold plated potova...?
Ili da je neki no name bridge, tailpiece i tuneri bilji od TonePro i Grovera?
Da, jer meni reklama ne znači ništa, a ti polaziš od pretpostavke da je nešto što je Gibson napravio (ili što je reklamirani replacement part) samim tim bolje od svega ostalog.

"No name" u Tokaijevom slučaju znači "proizvedeno za Tokai" - rekoh, isto kao i "proizvedeno za Yamahu". Vrlo visok kvalitet. Vidi se i po konačnoj ceni proizvoda, a i po recenzijama.

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 10 Aug 2009, 02:35

Dersu Uzala wrote:....... ali sam se nekako obuzdao.....

Mislim da je ovo poenta ovog topic-a :D (Dersu nije upereno potiv tebe)

jcm 800

Re: Serije fendera koje treba zaobici???

Post by jcm 800 » 10 Aug 2009, 02:44

Da li o ovome pricamo?
Rocket Roll wrote:
jcm 800 wrote:Gibson je skuplji...Oduvijek bio, i uvijek ce biti. Zakon trzista...
No to nije ni bilo pitanje, niti se o tome diskutovalo.
Rocket Roll wrote:
Kvalitet zvuka nimalo ne učestvuje u formiranju cene, nažalost. Gibsoni ne bi koštali koliko koštaju da je tako.
Mislim da je ovome komentar suvishan...

MetalFunk

Re: Serije fendera koje treba zaobici???

Post by MetalFunk » 10 Aug 2009, 02:48

jcm 800 wrote:
Mislim da je ovome komentar suvishan...
ne mozes protiv ljudi sa muzickog foruma, u always gonna suck it....(nista ruzno nisam mislio)
:ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 10 Aug 2009, 02:55

sinisake wrote:
Dersu Uzala wrote:
sinisake wrote:
Vazi, matori, uvek spreman za endorsement! Ahhhaa, zezam se. :wink:
A koliko kostaju ti, ''standardni'' modeli za nevrhunske, obicne muzikante?
500-600 dzindzi americkih. Ali zakivaju ko Fender '64. godiste. Sto bas '64.? Pa moje, jeb'se :bravo: :ziveli: .

sinisake
The original one

Post by sinisake » 10 Aug 2009, 02:56

Daj konkretan model...
Nemoj sad tu 500-600 dindzi... :lol:
El moze to da se proba negde? One rogate sto dushan svira ne dolaze u obzir...ahahaahh :wink: :ziveli:

MetalFunk

Post by MetalFunk » 10 Aug 2009, 02:59

Serije Fendera koje treba zaobići?
brate, peta epizoda mi se nikako ne svidja, kad je fender re-isju rekao "tu es tu madre" skvajeru...tu sam plakao

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 10 Aug 2009, 02:59

Rocket Roll wrote: "No name" u Tokaijevom slučaju znači "proizvedeno za Tokai" - rekoh, isto kao i "proizvedeno za Yamahu". Vrlo visok kvalitet. Vidi se i po konačnoj ceni proizvoda, a i po recenzijama.
Ovde bih da pojasnim, Tokai fabrika pravi za sve druge, a onda su resili (oooodavno) da izbace i svoju seriju (kad vec su pravili kopije za Ibanez i druge) tih nekih americkih gitara (imaju oni s-a-v-r-s-e-n-e kopije i Gibsona i, o Mojsije, Fendera). Onda su im Ameri zabranili jelda da se upustaju u te stvari. A opet, kad su (Ameri) skontali da im valja raditi djitre po inoistranstvu (i to Fender) za manje pare onomad (pre 20-25 godina) oni kao: je li koji su ono mangupi sto su pravili nase kopije tako da niko nije mogao ni da ih provali? Pa hmm, Tokai. E pa zovi te lunatike i reci im da imamo dil. Stavise, Tokai je trebao oficijeklno da radi Fendere od '82 u Japanu ali su u poslednji cas (Blow job, mito sta li?) dodelili proizvodnju Fuji Gen fabrici koja je vec tada radila Yamahe (a ne Tokai fabrika) i Ibaneze.

Kasnije su i Gibson to isto odradili preko Epiphone label prvo, koristeci ESP-jeve 'fabrike', a ESP se jelda pravio u Tokai fabrici. Zemljo otvori se.

jcm 800

Post by jcm 800 » 10 Aug 2009, 03:06

Dersu Uzala wrote:
500-600 dzindzi americkih. Ali zakivaju ko Fender '64. godiste. Sto bas '64.? Pa moje, jeb'se :bravo: :ziveli: .
E, ajd nesto konstruktivno da bude od ove rasprave...
Daj da vidimo mozemo li kako da dostavimo jedan taj Gary Kramer proizvod iz USA u Montenegro..Ja bih recimo rado posjedovao onog bijelog Crusader Deluxe-a.
(doduse, rado bih volio da ima Duncane umjesto onih Gary Kramer customa, ali dobro sad)

Imamo li kakvih opcija na raspolaganju?

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 10 Aug 2009, 03:50

jcm 800 wrote:
Dersu Uzala wrote:
E, ajd nesto konstruktivno da bude od ove rasprave...
Daj da vidimo mozemo li kako da dostavimo jedan taj Gary Kramer proizvod iz USA u Montenegro..Ja bih recimo rado posjedovao onog bijelog Crusader Deluxe-a.
(doduse, rado bih volio da ima Duncane umjesto onih Gary Kramer customa, ali dobro sad)

Imamo li kakvih opcija na raspolaganju?
Custom Shop ima Duncane mesto GKG custom.

dweezil

Post by dweezil » 10 Aug 2009, 07:50

mislm da u prici o Fenderu i Gibsonu mnogi zanemaruju cinjenicu da je Gibson i mnogo mnogo starija firma, sa dugom tradicijom pravljenja uopste svih muzickih instrumenata i pojacala, Les Paul nije najskuplji Gibsonov proizvod, gde su recimo onda Lloyd Loar mandoline, i sl. Znaci elektricne gitare su samo jedan mali deo onoga u cemu je Gibson uvek bio najbolji.

Post Reply