Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Bulatovic

Re: Oprema Koju Imate

Post by Bulatovic » 22 Feb 2010, 01:04

Od juce imam pravo "slusanje" za kompom:

Image

jos samo da nabavim ovo:

Image

i kucni mini studio opremljen :)

i to ce izgledati: Fujitsu Siemens Amilo PI2550, Alesis Multimix 8 USB2.0, M-Audio BX5a, Shure SM-57, Cubase SX3

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 23 Feb 2010, 02:14

sinisa88 wrote: A od relativno skoro Boogie
Koje je boje 'strafta' na tom MkIII? Pogledaj iznad kabla za napajanje mrezom. Mozda i nema straftu vecma tacku. Crnu. A mozda nema nista.

sinisa88

Post by sinisa88 » 23 Feb 2010, 02:20

U pitanju je 'Red Stripe' model. :)))

sinisa88

Post by sinisa88 » 23 Feb 2010, 02:31

muki17 wrote:sad ce mislim_opako,da me isporoziva,ali kad imas vremena,baci neki demo :mrgreen: :mrgreen:
Evo ga i demo posle 100 godina. Demo je sniman sa Master Vol. na jedva 1 posto oko 1,2 ima nagli skok u jacini, a to je, mislim, previse za moj komsiluk. :) :) :) Mada, ni ovako nije lose ispalo. ;)

[youtube]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/acjcoYqGOKc&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/acjcoYqGOKc&hl ... 2=0x999999" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/youtube]

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 23 Feb 2010, 03:36

Eto uspeo si, rekao bih, da forumu demonstriras u 2:28 sekundi zasto je Boogie kraljevsko pojacalo, sto ja pricom ne uspevam vec godinu dana. Doduse lenj sam da snimim nesto, ionako je net pun snimaka. Nego, kamo njegov oridjidji footswitch? Jesi ti 'nasledio' to pojacalo u familiji? Tesko mi je da poverujem da je neko sa 21-22 godine (sudeci po tvom nicku) uopste cuo za MkIII a kamoli i skupio kintu da pazari isti. To mora da kosta ko svetog Petra kajgana u nasim krajevima. Red stripe je vrlo slican MkIIc+ modelu. Nadam se da momci kapiraju sad kako to radi, nikakve distorzije i OD ti ne trebaju, lampasi ujedaju. Nego drugar, taj graficki ekvilajzer, scoop it up a bit will ya... Znaci klasika, EQ ide u 'V' latinicno. Koliko vidim ti si boost-ovao sve frekvencije redom :ziveli: .

sinisa88

Post by sinisa88 » 23 Feb 2010, 09:29

Dersu Uzala wrote:Eto uspeo si, rekao bih, da forumu demonstriras u 2:28 sekundi zasto je Boogie kraljevsko pojacalo, sto ja pricom ne uspevam vec godinu dana. Doduse lenj sam da snimim nesto, ionako je net pun snimaka. Nego, kamo njegov oridjidji footswitch? Jesi ti 'nasledio' to pojacalo u familiji? Tesko mi je da poverujem da je neko sa 21-22 godine (sudeci po tvom nicku) uopste cuo za MkIII a kamoli i skupio kintu da pazari isti. To mora da kosta ko svetog Petra kajgana u nasim krajevima. Red stripe je vrlo slican MkIIc+ modelu. Nadam se da momci kapiraju sad kako to radi, nikakve distorzije i OD ti ne trebaju, lampasi ujedaju. Nego drugar, taj graficki ekvilajzer, scoop it up a bit will ya... Znaci klasika, EQ ide u 'V' latinicno. Koliko vidim ti si boost-ovao sve frekvencije redom :ziveli: .
Hehehe, hvala :) Imam jedan oridjidji footswitch (Rhythm/Lead), a drugi je od nekog Session-a i zamenjuje preostala dva. (Rhythm1/2, EQ, Reverb). Nisam nasledio u familiji ali sam ga uzao od caletovog prijatelja pa tu odmah bude povlastica na prijateljskoj osnovi. :) Na isti nacin sam stigao i do Gibson-a i do Boogie-a (samo od razlicitih ljudi). :)Inace, za Boogie uopste, a posebno za Mark serije znam odavno posto slusam Santanu od maih nogu, a znam i za njihov kvalitet jer mi je neko davno pricao o tome i ja sam do dobro zapamtio. :)) Uvek sam se krpio sa nekim pojacalima (Fenred Blues Jr, Deluxe Reverb, Peavey Classic VT...) i nigde nisam imao sve sto sam hteo. Boogie mi je bio misaona imenica, ali je dosao na mala vrata, a, naravno, ima i sve sto sam trazio. :P Ja sam ga jedno vreme svirao sa MXR Distortion III (sto se tice dist pedala) posto mi je bio preglasan kad pustim njegov drive, a na jako maloj snazi mi se nije svidjala boja, ali tad nisam jos dobro znao kako da ga podesim. Ukapirao sam skoro da mi je prvenstveno na maloj snazi smetao Bright na Volume 1 i kad se to iskljuci onda mi sve pase. :) Znam to za EQ, ali sam ga iskljucio na snimku pa sam ga automatski izravnao da bi se kao videlo da se ne koristi. :P :) Je l' i ti imas Boogie? ;)

TinTin5

Post by TinTin5 » 23 Feb 2010, 10:06

Ево да и ја кажем коју на рачун своје опреме:

Гитара: копија фендера, ознаке Asahi, нигде нисам видео да још неко има ову гитару, ила ја нисам довољно тражио. Енивеј на нету нема ништа о њој и све што знам је то да је направљена у Кореји...ил можда у Јапану, бем ли га... :D

Процесор: Korg AX 3000G, сасвим фина справица и лепо ме служи да чукнем у дрво :veverica: :jeej:

и

Појачало: Marshall MG 15CDR...и гомила каблова, жица, трзалица и остале пратеће опреме... :D

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 23 Feb 2010, 20:51

Od danas... malom arsenalu dodato je i ovo

Image

:obrve:

guv'nor

Post by guv'nor » 23 Feb 2010, 21:51

Čestitaaam! :ziveli:
Samo da kažem da se nadam da nas nećeš izneveriti ni kao čovek, a ni kao komunista i da ćeš sklopiti jedan rivju pedale. :D

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 23 Feb 2010, 21:53

Obecajem.. samo da nadjem vremena.. i malo mogucnosti. A nadam se i zvucnim primerima..

guv'nor

Post by guv'nor » 23 Feb 2010, 22:00

dejankuki wrote: A nadam se i zvucnim primerima..
:palica:

Gre'ota bi bila da do toga ne dođe, pogotovo sada kada imaš i par dobrih prljavština iste firme da malo začine stvar. :D

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 24 Feb 2010, 00:37

Hm...oprema koju imam...paaaa...gitarista koji svira sa mnom u bendu je malopre na probi doneo svoju novu gitaru, PRS SE, i prvo sam mislio da su ga zheshce zajebali, gitara je u rukama kao igrachkica, ne znam, za neshto preko 70 000 koliko ju je platio, mislio sam da je tanka, medjutim...kad sam je prilkljuchio na svoju opremu, svoj lanac, neposredno posle svoje gitare i svirke na istoj, prosto sam se zabezeknuo koliko bolje otvorenije bistrije zvuchi sa svojim stock magnetima nasuprot mom(kolko...200e jeftinijem) Ibanezu SZ520 sa ugradjenim DiMarzio magnetima(gitare su slichne ali moj vrat je od mahagonija dok prsov od mapple-a i neverovatno je koliko to ima uticaja) koje sam koliko-toliko pazhljivo birao. Ovo je definitivno moj zaokret away Ibanez gitarama.

Poenta: PRS SE nije Shit Edition PRS-a(kao shto sam mislio) vec odlichan instrument koji preporuchujem. Mozhda nekome ovi redovi budu od koristi.

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 24 Feb 2010, 01:04

Cortex wrote:gitare su slichne ali moj vrat je od mahagonija dok prsov od mapple-a i neverovatno je koliko to ima uticaja) koje sam koliko-toliko pazhljivo birao. Ovo je definitivno moj zaokret away Ibanez gitarama.
Matori, veruj mi da uopste nema veze to sto ti drvo vrata ovo ili ono, vec kakvo je to drvo. Ibanez je Ibanez, vrlo lepa, svirljiva gitara, ali jaaako tanka i dosadna, barem kada su mid-priced gitare u pitanju. Ali to je krivulja ucenja, kinda steep sometimes :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 24 Feb 2010, 01:12

Naravno matori, :ziveli:
Mnogo se lakshe uchi though, kad se ima mnogo para...

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 24 Feb 2010, 01:52

Cortex wrote:Naravno matori, :ziveli:
Mnogo se lakshe uchi though, kad se ima mnogo para...
Uvek bilo, mada se onda brzo zaboravlja :)
Uostalom kad taj krene da se sepuri tom novom gitaricom, ti samo zgazi onaj Voxov autowah i tata Martino ce mu ukratko objasniti. Win/win 1/1
:ziveli:

Post Reply