Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
sinisake
The original one

Re: Oprema Koju Imate

Post by sinisake » 28 Mar 2010, 14:18

sub_zero, uracunaj i zvucnik tu i jos neke dzidza-midze (video si sta sve ima onaj lik sa drugog klipa koji si postovao)...
A ovo moze biti fino resenje za tezge, nekom pravom profesionalcu, koji svira svaki drugi dan (a ne googla dovoljno).
Za nas sto cepamo jednom mesecno (u najboljem slucaju) po lokalnim domovima kulture, dosta i jeftin lampas. :wink: :ziveli:

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 28 Mar 2010, 14:38

nenadnenad wrote:@doktor ...ne znam bas, kacio si neke klipove sa kikicama gde svirate mjetal\hc\prog mesavinu :mrgreen:
Oh yeah, 1998. :D
Sad uglavnom bejahu neke blues/rock "tezge", mada verovatno nisu "tezge" jer nisu placene...
Rocket Roll wrote: Rocket je u 2010. svirao samo za doček Nove Godine, i to akustičnu gitaru... Primio je oko 290 000 dinara na ime redovnih prihoda. Da li ga to čini manje vrednim od Doktora? Možda u očima poreskih organa, ili u "ja imam veći ček & skuplji MusicMan" kontekstu merenja penisa: ni jedno ni drugo nema veze sa 20W lampašima.

Baci neki info kad budeš svirao sledeći put pa da svrćem(o), ne bih ni znao da sviraš uživo da sada nisi rekao.
Ti si prvi (vrlo uvredljivo u pokusaju, might I add) pitao, a ja sam koliko-toliko kulturan pa da ti odgovorim. Music Man-a nemam vise, a i trebalo mi nekoliko godina da skupim kes za njega, radeci ovo sto radim. Ja sam samo rekao da sam mnogo vise svirao male lampase po svirkama i da iz mog (15 godina) iskustva nije neka ideja. Koji problem imas sa tim? Ili ces opet da navrces vodu na neku drugu vodenicu? Koja su tvoja iskustva na tom planu, licno sam nosio 15w pojacalo (Fender) na bar 30 svirki pop/rock/blues/"tezga" tipa? A ti?
Svira se uglavnom u kraju, bice mozda 8. maja u Ue pa izvolite :)

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 28 Mar 2010, 14:43

nije poenta da se pojacala izbace iz upotrebe. pojacalo gitaristi treba da bude monitoring na bini. ako gitarista jos pride i peva ili zeli da ima u monitoringu pevaca isti taj signal sa pojacala uopste ne mora da se salje u monitoring nego ce imati lep i cist vokal u monitoringu.
http://www.amazon.com/Shure-Personal-Bo ... 451&sr=8-1
Jedino ostane onda onaj 4x12 "osecaj", odnosno guranje vazduha, koje moze da se regulise drugim monitorom, ako neko bas insistira na tome.

sub_zero, uracunaj i zvucnik tu i jos neke dzidza-midze (video si sta sve ima onaj lik sa drugog klipa koji si postovao)...
Za live ti zvucnik ne treba ako ides preko PA. Za kod kuce da. A sto se ostalih dzidza midza tice, jedino ti treba neki foot kontroler. Cak i onaj Behringer od 100ak evra moze da zavrsi pos'o.

Za nas sto cepamo jednom mesecno (u najboljem slucaju) po lokalnim domovima kulture, dosta i jeftin lampas.
To stoji. :ziveli: Ali onda ljudi krenu da skupljaju pedale, pa 100 evra tamo, 100 ovamo, izadje dosta. :wink:

Music Man-a nemam vise
Smem li da upitam zasto? :shock:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 28 Mar 2010, 15:01

sub_zer0 wrote:
nije poenta da se pojacala izbace iz upotrebe. pojacalo gitaristi treba da bude monitoring na bini. ako gitarista jos pride i peva ili zeli da ima u monitoringu pevaca isti taj signal sa pojacala uopste ne mora da se salje u monitoring nego ce imati lep i cist vokal u monitoringu.
http://www.amazon.com/Shure-Personal-Bo ... 451&sr=8-1
Jedino ostane onda onaj 4x12 "osecaj", odnosno guranje vazduha, koje moze da se regulise drugim monitorom, ako neko bas insistira na tome.
Ili ventilatorom.
Inache subzero druzhe, ja se vracam sve vishe na vintage, a ti ode u drugu krajnoS, iznenadjujesh me. No dobro, whatever rocks yo boat my man. :ziveli:
...

Hvala matoranchitji vol. 2! :ziveli:

Muzzy, naravno :) Voleo bih da je ti i Doca probate. Mada to nije njegov fuzzon, no videcemo. :)
Peco, pa u tvom kraju radim :) u YBC, svakako cu navratiti jedan dan, imamo i po neshto da poprichamo, ne odgovori mi na PP :grummel_2: :P :) :ziveli:

Inache sve moje impresije gitarom se odnose na 9-ke D'Adarrio koje su bile na njoj, a danas stavljam Ernie 10-ke pa cemo videti kako ce se ponashati ton. Ne bih samo voleo da izgubi na twang-u koji mi se toliko dopao.

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 28 Mar 2010, 15:46

sub_zer0 wrote:
Music Man-a nemam vise
Smem li da upitam zasto? :shock:
Jbg, od kad sam dobio svoj Tasman Teli, MM mi je stajao u koferu. Mislio sam da me rajca taj tanani vrat, a u stvari mi se koci saka od njega, mislio sam da je to taj ton, a provalio da me low-output vintage dominatrix :) mnogo vise inspirise (bio je Cortex, svirao, lepo je sve to, ali plastika my friend, plastika...). Stoji da je MM izuzetan instrument u live i studijskim okruzenjima, nema buke, svaki ton je kristalno jasan etc. ali nema mojo, nema identitet, a Tasman ga ima ohoho. Tako da sam svoj Pet dao drugu, pa kad nekad donese kes cu da napravim jos jedan full-humbucking Tasman masterwork. Uh, can't wait...
@ Cortex - Hehehe, jeste, moram priznati da mi se SG bas bas nikad nije svidzao ni izgledom ni zvukom, ali taj tvoj deep mahogany izgleda tako sexxxxy... Aj ce ga probam, valjda se necu previse naloziti :mrgreen:

nebojsak

Post by nebojsak » 28 Mar 2010, 15:46

Dobro, i koji je model na kraju, koliko para, nov/polovan, ako je nov gde? Može i na PP, ako nije problem.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 28 Mar 2010, 16:00

Aj, kad si navalio :)
Gibson SG Standard Heritage Cherry. Drugi sam vlasnik, doshao sam do nje preko jednog poznanika pa od njegovog druga, prvi put sam tad video choveka u zhivotu. Lik ga je nabavio ne znam gde, nisam ni pitao samo sam je probao chuo kako radi, Ibaneza prodao sa sve stock magnetima, dobrano se pozajmio kod drugara kome nije frka ni da mu vratim za 6 meseci, i obavio pazar. Blazhen bio taj prvi vlasnik, gitara je kao nova. Zashto ju je prodavao, ne znam. Zanimljivo da ranije nikad nisam neshto mnogo obracao pazhnju na SG, voleo sam te gitare jer su neki od mojih omiljenih gitarista svirali iste, ali nisam mislio da cu ikada imati jednu. No josh jednom se pokazalo da se najbolje stvari kupuju van svima nam poznatog mesta KupujemProdajem koje, priznajem, i sam posecujem ono..posle jutarnje kafe, svaki dan :)
Nije bilo jeftino, ali doshao sam do kvalitetne i karakterne gitare koju planiram da negujem :ziveli:
Malopre se vratio sa probe, jednostavno izuva. Mada mislim da cu morati da malo doradim, tj Pedja :mrgreen: , Sd-1, jer drugachije radi sa SG-em, moram i drugaru LjubOmiru da maznem OCD da probam na jednoj probi, neshto mi se chini da bi bash ta pedalica legla uz G-a. Videcemo.

nebojsak

Post by nebojsak » 28 Mar 2010, 16:03

Fala :) Da li bi te mrzelo jednom da skočiš do bigza, užasno me golica taj twang?

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 28 Mar 2010, 16:17

Naravno da ne. :ziveli:
Zanimljivo kako me odjednom volish, a do juche si me hejtovao i moje poimanje muzike o kojem, btw, jako malo znash... :mrgreen: :mrgreen: :ziveli:
Videcemo se, of course :)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 28 Mar 2010, 16:48

joj SG, OĆU!

nebojsak

Post by nebojsak » 28 Mar 2010, 17:13

Cortex wrote:Naravno da ne. :ziveli:
Zanimljivo kako me odjednom volish, a do juche si me hejtovao i moje poimanje muzike o kojem, btw, jako malo znash... :mrgreen: :mrgreen: :ziveli:
Videcemo se, of course :)
Ko te bre hejtuje, otkud ti to :D druga stvar je to što si math fusion geek, ali čućeš u bigzu šta su mooda i prs' :mrgreen:

MUzzY

Post by MUzzY » 28 Mar 2010, 18:16

Ostani na dadariu ako hoces twang!

Hillybilly

Post by Hillybilly » 28 Mar 2010, 18:21

Cortex wrote:Peco, pa u tvom kraju radim u YBC, svakako cu navratiti jedan dan, imamo i po neshto da poprichamo, ne odgovori mi na PP
Koji PP? Evo listam inbox ...nema nista!? Aj' posalji ponovo!

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 28 Mar 2010, 18:30

Više mi ništa nije jasno, ko sad ima koju gitaru, kako ću od sada znati ko je ko?
Gde su slike?

Ostavi vas čovek na jedan dan i eto šta napraviste... :grummel_2:

Stanko

Post by Stanko » 28 Mar 2010, 19:09

Cortex wrote:Image
Evo za sirca repost :)

Elem, 'ocu ja :P e sad ako nije tajna kolko i gde? :) ako imas razloge da ne kazes samo preskoci ovo pitanje! :)
EDIT: video odgovor :) :ziveli:

I cestitke! :) nek te sluzi bar 74 godine i 3 meseca :P :)

Post Reply