All about trzalice

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

dweezil

Re: All about trzalice

Post by dweezil » 22 Oct 2009, 21:42

da da taj rad, ako vec neam vrhunsku opremu hocu bar high end trazlice koje koriste poznati. :)

Btw i ja imam te metalne trzalice i ono def su samo za gledanje, tj ja sa njima nisam uspeo nista smisleno da uradim na gitari. Stubby sam probao davno josh i ono malo nesto sam je kao probavao i nije mi se dopala, mislim da su ipak standardne celuloidne trzalice u gauge-ovima medium i heavy i ultraheavy ipak najuniverzalnije reshenje. Male trzalice velicine jazz i slicne su strava i veoma su handy, jedina stvar koja mi se ne svidja kod njih su sto odmah pocinju da reze tj. imaju veci napadni ugao na zice pa su od pocetka agresivne, tako da za rilj su strava jer ne mora da se iskoshava cela ruka da bi dobio zvuk koji zelish, al za druge stvari su malo nezahvalne. E sad male trzalice su zgodne za hybrid picking jer dopustaju svim prstima da se lepo i udobno spuste nad zice tokom sviranja i ulete tamo gde treba i kad treba.

Secam se sunce trzalica, davno bash davno sam ih svirao kao klinac, cim sam probao neke bolje zaboravio sam na njih :)

Dunlop Nylon def nisu loshe za neke stvari. :)

jel zna mozda neko koja je Satchova fav trzalica?!
Last edited by dweezil on 22 Oct 2009, 21:44, edited 1 time in total.

Nostradamussen

Post by Nostradamussen » 22 Oct 2009, 21:44

w437776 wrote:Image
jazz 3, uvek... :)
+1

Wolf
Metalhead

Post by Wolf » 22 Oct 2009, 21:49

Image
S leva na desno...
Fender Heavy 1.0 mm
Neka no name 2.0 mm
Uber custom, one of a kind (od dugmeta sam je napravio) 3.5 mm xD

nebojsak

Post by nebojsak » 22 Oct 2009, 21:56

Kad sam ja bio mali, Sunce je bilo jedino što je moglo da se kupi u onoj radnji u Čika Ljubinoj (ili sam tripovao, pošto sam imao para samo za to). Obično sam imao po 2 i pažljivo ih čuvao, dok ne piknu same od sebe na pola. Onda preskočim šljunak za ručak nekoliko dana, da bih skupio za novu.

Recimo, Stubby mi nikad nisu odgovarale, kratak im vrh nekako, nikako nisam uspevao lepo da uhvatim žicu. Ja volim sve glomazno, i žice i vrat i trzalicu i pojačalo i... i... nema veze. Jedine manje koje su mi bile okej su neke lude ruske koje mi je Manić doneo na kesice iz Moskve, imao sam ih jedno 50 kom minimum, ostalo mi je još par ispod ormara i tako po nekim mestima po kući, garant.

Wolf
Metalhead

Post by Wolf » 22 Oct 2009, 22:07

Image
jel ovo ta sunce trzalica? :)

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 22 Oct 2009, 22:18

ja sam imao takvu :)

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 22 Oct 2009, 22:49

imao sam i ja takvu sa slike, moja prva trza dao mi ujak uz akustaru :D i neko mi posle posudio na trajno ::ranting::

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 22 Oct 2009, 23:15

dweezil wrote: jel zna mozda neko koja je Satchova fav trzalica?!
Ne znam koje koristi, ali postoji "Planet Waves Joe Satriani Signature" serija trzalica.

Najbolja priča o "trzalicama poznatih" koju znam = Edž uvek koristi Herdim, bez njih nema onih ludačkih harmonika, ali se za svaku turneju prave trzalice koje poklanjaju / prodaju fanovima na koncertu: http://pickcollecting.presspublisher.us ... e/u2-picks

Markony

Post by Markony » 23 Oct 2009, 00:13

Wolf wrote:Image
To je ta trzalica! :D
:ziveli:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 23 Oct 2009, 01:09

sunce su sranje, ali meni su dobre za strumming, posto volim PREMEKANE trzalice kad strumujem, a jos nisam nasao meksu od tog sunca:)
mislim, jeste to zato sto numem da drzim trzalicu labavo kako treba, al sta da radim, takva je situacija:) a i volem taj washboard crrrrk zvuk koji ne moze da se dobije sa tvrdim trzalicama, sa njima se dobija vise neki trrrrng :)

za elektricnu dzitru i neki mutovano smajserisanje su dobre one stubby debele od sest miliona milimetara nalik bademu sto ste linkovali, ali ja ne mogu da zamislim kako radim bilo sta osim toga s takvom trzalicom.

ja mislim da sam se najbolje provodio uz neke daddario sarene od tipa 0.7mm, malkice smirglaste da ne klize, ali ne preterano.

Wolf
Metalhead

Post by Wolf » 23 Oct 2009, 02:00

meni ta sunce trzalica stoji na stolu i skuplja prasinu (obrisao sam je pre slikanja :lol:)
stvarno je premekana za elektricnu gitaru...
umesto da se krive zice, krivi se trzalica :lol:

Bolix

Post by Bolix » 23 Oct 2009, 02:16

Ja sam jedno duze vrjeme koristio Dunlop Stubby xtra naljeze na prste dobra za shred al nema ni sekudne armotizacije pa nevalja za sweeping itd,pa sam preso na Js signature heavy 1.5mm i odlicna,dobra za shred dobra za sweep :)

MUzzY

Post by MUzzY » 23 Oct 2009, 14:45

Nikad mi nece biti jasno kako bilo ko uspeva da svira i dobro zvuci sa bilo cim debljim od 1mm.

Enivej, ja koristim dunlop pitch black 1 mm. Od kad sam ih prvi put uzeo pre godinu dana samo njih koristim. I za el. i za akustaru.

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 23 Oct 2009, 15:59

Boring, I know...
:D
Dunlop Stubby 3mm
Image

Dunlop Jazz III
Image

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 23 Oct 2009, 17:25

Wolf wrote:Image
To je Analogman trzalica, ko zna kolko košta 8)

Ja samo ove:

Image

Post Reply