Schecter Omen 6 bez farbe
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Schecter Omen 6 bez farbe
Zamisli temu gibson standard bez farbe analogno temi u kojoj se nalazimo, pa mozda ukapiras o cemu pricam 

Čekaj, ne veruješ valjda u to da se defektna tela buše, tj da se bušenjem sakriva defekt nekog komada?cccira wrote: A ovako fino gospoda izdube te daske tacno gde su defekti, i (skoro) svima lepo.

Meni deluje da ovde ima prilicno prostora za "hvatanje krivine"...
Onda bi svaka gitara bila izbusena drugacije,u zavisnosti od rasporeda cvorova ! 

A koja je onda logika sa akustarama, tj kako tek tu krivinare?

Edit: A i
na ovo što je ness rekao.

Edit: A i

Ma ok, verujte u sta hocete, vasa stvar... O ovome smo vec nasiroko i naveliko raspredali u drugoj temi.
- Guitar_thrill
- MF veteran
ness wrote:Onda bi svaka gitara bila izbusena drugacije,u zavisnosti od rasporeda cvorova !

Koliko ja vidim ova gitara sa slike koju sam okacio je poprilicno izbusena. Ova vasa prica bi pila vodu da je gitara izbusena taman za jos jedan control cavity ili tako nesto ali nije tako 

Pa vidiš da smo se ipak nekako sporazumeli...Dersu Uzala wrote:Ti i ja se nikako ne razumemo; ja ko da pricam svahili a ti kineski. Pa da ga h(j)erbarium, valjda cemo jednog dana uz pivo rukama da se sporazumemo, ne bi ni to bilo necuveno..
Jašta, i znamo svi da više nije tako.Dersu Uzala wrote:Nekad je bilo par firmi koje su uopste znale da naprave elektricnu gitaru i to je bilo to.
Ma ne, nemam ja baš nikakvog razloga da imam zaštitnički stav spram Gibsona, poesbno ne kad je Les Paul u pitanju. Kad sam pre 20 godina prvi put imao prilike da zasviram na Les Paulu koji je bio stariji od mene, otrčao sam srećan kući da o tome obavestim bližu familiju, jer je to valjda bila najskuplja gitara koju sam do tada imao prilike da držim u rukama, ali kad me je prošla groznica, ukapirao sam da to nije ton koji mene interesuje - tako da uz sve dužno poštovanje prema doprinosu kompanije Gibson moram da primetim da ne gajim nikakvu sentimentalnost prema njima, niti posebnu naklonost prema njihovim solid body gitarama. A i inače ne marim mnogo za firme, i to ne samo kad su gitare u pitanju. Već sam pomenuo u kom kontekstu sam prokomentarisao ove rupe u trupu gitare, ne?Dersu Uzala wrote:Meni je jasno to idolopoklonstvo i statusni simbol i slicne fore

Нисам уконтао у чему је овде дилема. Свакако да је овако одрађено "чембр боди" скупље него неко које није глодано. Ово очигледно да раде понајвише због тежине (коме то прави проблем). Када сам имао Лес Пола то је била ствар која ми се заправо највише допадала: када га ослониш, док седиш, на десну ногу буде осећај као када ти риба седне у крило... На моју жалост, ту је и био крај узбуђења између мене и те гитаре...
- Rocket Roll
To zato što je na tim slikama - reklamnim slikama - izdubljeno drvo iz jednog dela. U praksi je to slepljena daska koja se onda dubi.Kristijan wrote:Kao prvo, isti komad drveta ti je potreban da napraviš gitaru koja nema ni jedan kanalić, i gitaru koja ima ovolike rupe...
Ne zaboravite da postoji razlika između chambered i weight relieved tela:
- Chambered telo se radi zbog povećanja rezonancije lošeg (ali dovoljno dobrog) komada mahagonija, kako bi ovaj zazvučao kao skuplji komad mahagonija: to se radi zbog tona.
- Weight relieved je "sendvič od lepka": to se radi zbog zarade.
Chambered = http://i249.photobucket.com/albums/gg22 ... ograph.jpg
Weight relieved = http://www.gregterzian.com/wp-content/u ... s_paul.jpg
Si seňor, comprende
Znam za foru, ali može biti da nisam dobro objasnio šta sam hteo da kažem. Bilo da se radi o dasci od 1 komada drveta, ili dasci sastavljenoj od 2, 5, 7... komada drveta, glodalica kopa ove rupe iz cele daske, ono što ide pod mašinu je istog gabarita u bilo kom slučaju. Koji su razlozi zašto se radi trup sa komorama - da ostavim po strani. Takođe da ostavimo po strani i činjenicu da trup od 1 komada drveta neće biti ovako rovaren. Ono što sam ja pričao je da glodalica izbacuje iverje koje nikome više ne može da koristi, te otud ništa proizvođač ne može da ušpara na taj način. Ponovo sam lenj da prekopam ko je to rekao, tek neko je spomenuo nešto u fazonu "Eto koliko zapravo mahagonija mi dobijemo" a ja kažem da nije to ono glavno što treba da nas brine u tom slučaju.
Na kraju krajeva - ja zaista nikad nisam padao na ime, niti sam ikad smatrao da velike kompanije treba uzimati u zaštitu, i ovo ne pričam zato što smatram da "sirotog" Gibsona treba zaštititi. Neće mi niko reći hvala, neće mi poslati ni čestitku za Nogu godinu, nemam ti ja tu nikakvog interesa.

Znam za foru, ali može biti da nisam dobro objasnio šta sam hteo da kažem. Bilo da se radi o dasci od 1 komada drveta, ili dasci sastavljenoj od 2, 5, 7... komada drveta, glodalica kopa ove rupe iz cele daske, ono što ide pod mašinu je istog gabarita u bilo kom slučaju. Koji su razlozi zašto se radi trup sa komorama - da ostavim po strani. Takođe da ostavimo po strani i činjenicu da trup od 1 komada drveta neće biti ovako rovaren. Ono što sam ja pričao je da glodalica izbacuje iverje koje nikome više ne može da koristi, te otud ništa proizvođač ne može da ušpara na taj način. Ponovo sam lenj da prekopam ko je to rekao, tek neko je spomenuo nešto u fazonu "Eto koliko zapravo mahagonija mi dobijemo" a ja kažem da nije to ono glavno što treba da nas brine u tom slučaju.
Na kraju krajeva - ja zaista nikad nisam padao na ime, niti sam ikad smatrao da velike kompanije treba uzimati u zaštitu, i ovo ne pričam zato što smatram da "sirotog" Gibsona treba zaštititi. Neće mi niko reći hvala, neće mi poslati ni čestitku za Nogu godinu, nemam ti ja tu nikakvog interesa.
- Rocket Roll
Da, to drvo koje glodalica izbaci nije ni za šta, ali drvo koje ulazi u glodalicu je neka slepljena katastrofa. Računaju da će šupljine obogatiti ton, pa da kvalitet drveta uopšte nije ni važan. Ali je cena ostala ista...
Naročito me nervira što je Gibson to sakrivao dok nije pukla bruka. Fender je devedesetih pravio tela od aluminijuma: "Stars & Stripes", Aloha, "Harley Davidson", itd. Da li je to sakrivao? Naravno da nije.
Naročito me nervira što je Gibson to sakrivao dok nije pukla bruka. Fender je devedesetih pravio tela od aluminijuma: "Stars & Stripes", Aloha, "Harley Davidson", itd. Da li je to sakrivao? Naravno da nije.
Istina, istina, priliča je to blamaža...
Nego da se vratim na početak teme. Ja sam ovaj Omen 6 imao prilke da držim u rukama, i sad šta znam... ta gitara je meni delovala nekako jeftino, onaj finiš koji treba da bude... šta, reminiscencija na nekog reptila? Tek, finiš je ostavljao utisak ne tako kvalitetne gitare koja je napirlitana da deluje kao neki flashy instrument za scenu. Ne mogu reći da sam iznenađen kad vidim kako izgleda ispod. I onda se setim kako mi je prijateljica rekla da ne bi da uzme Pacificu 112 u natur varijanti, jer se vidi da onaj srednji komad drveta u trupu nije baš nacentriran po osi, pa onda onaj komad drveta levo od centralnog komada nije iste širine kao komad drveta desno, a ja se mislim: "Ćuti sestro, bar vidiš od čega je..."
Nego da se vratim na početak teme. Ja sam ovaj Omen 6 imao prilke da držim u rukama, i sad šta znam... ta gitara je meni delovala nekako jeftino, onaj finiš koji treba da bude... šta, reminiscencija na nekog reptila? Tek, finiš je ostavljao utisak ne tako kvalitetne gitare koja je napirlitana da deluje kao neki flashy instrument za scenu. Ne mogu reći da sam iznenađen kad vidim kako izgleda ispod. I onda se setim kako mi je prijateljica rekla da ne bi da uzme Pacificu 112 u natur varijanti, jer se vidi da onaj srednji komad drveta u trupu nije baš nacentriran po osi, pa onda onaj komad drveta levo od centralnog komada nije iste širine kao komad drveta desno, a ja se mislim: "Ćuti sestro, bar vidiš od čega je..."