Series/Parallel wiring

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

dweezil

Re: Series/Parallel wiring

Post by dweezil » 26 Mar 2010, 22:43

brate da li si procitao ono sto si upravo napisao?! :)

ljudi u Nasi radi covek koji ne zna kako izgleda singlecoile magnet :) celo covecanstvo je ugrozeno, sutra mzoe da pogresno veze dve zice i ode ceo svet. :metal:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 26 Mar 2010, 22:50

Ne znam, ne kapiram ti salu.

Single-coil pickup ima single coil. Da li ce da ima stalni magnet kao plocicu ispod bobine ili kao 6 razlicitih stalnih magneta, irelevantno je za princip rada. Kao sto rekoh, vecina je istorijski imala plocicu, lakse je bilo za proizvodnju. Cek ti nadjem neku slicku iz '54.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 26 Mar 2010, 22:58

Dersu Uzala wrote: Kad se bavis inzenjeringom, moras da budes ultra precizan po cenu da te niko ne razume sem drugih inzenjera. Onda je na marketinskom odeljenju da objasni raji kako u stvari sve to radi. Naravno, marketinsko odeljenje uglavnom nema pojma kako ista radi, pa onda krenu sa nebulozama tipa 'greatest product ever'.

Malo se salim... ako se vredjas sorry... i jos jedno virtuelno, :ziveli: 'ladno k'o zmice.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 26 Mar 2010, 23:04

dejankuki wrote:
Dersu Uzala wrote: Kad se bavis inzenjeringom, moras da budes ultra precizan po cenu da te niko ne razume sem drugih inzenjera. Onda je na marketinskom odeljenju da objasni raji kako u stvari sve to radi. Naravno, marketinsko odeljenje uglavnom nema pojma kako ista radi, pa onda krenu sa nebulozama tipa 'greatest product ever'.

Malo se salim... ako se vredjas sorry... i jos jedno virtuelno, :ziveli: 'ladno k'o zmice.
Ma jok. Nisam se ni opsetio da sam ja spominjao marketinsko odeljenje. Vala, zreo sam i ja za marketing. FUD (Fear, uncertainty and doubt) je nas kredo :ziveli:.

Ok, od sad se vracamo ponovo na ultra-preciznost i kilometarske postove autorskog karaktera :ziveli: .

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 27 Mar 2010, 06:22

Ovog momenta ode iz moje kuce originalni dizajner Hot Rails magneta, ispricam mu ja cime me karate, i stariji covek (patentirao je to 1986.) , grohotom se nasmeja. Generalno, svi Ameri me smaraju zasto ja (kao lik koji je zaduzio N.A.S.A.) uopste trabunjam sa tamo nekim likovima iz bivse domovine koji blage veze sa zivotom nemaju? Niti elektrotehnikom. Niti fizikom. Niti muzikom. Ja im kazem, alo bre, Jugoslavija, Nikola Tesla, Mihajlo Pupin. Oni kazu, pa ima vas ukupno trojica genija, svi ste pobegli kod nas (Amera) jer s kim da pricate kod kuce??? , i nijedan nije ni osvojio Nobelovu nagradu. A nasi (Ameri) su osvojili megamilion.

Dweezil, sta da im kazem?

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 27 Mar 2010, 08:01

Rekao sam im 'ala lazete'. :bambi:

Doso neki Jimmi, ustao iz mrtvih kaze.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 27 Mar 2010, 08:19

Ne znam da li je pre spomijnano, tr00 jazzeri obozavaju paralelu na onim...supljim jazz gitarama. Ima tu neka prica zasto, kazu oni.

MUzzY

Post by MUzzY » 27 Mar 2010, 22:05

Verovatno zbog "cistijeg tona"?

sinisake
The original one

Post by sinisake » 27 Mar 2010, 22:13

Dersu Uzala wrote:Ovog momenta ode iz moje kuce originalni dizajner Hot Rails magneta, ispricam mu ja cime me karate, i stariji covek (patentirao je to 1986.) , grohotom se nasmeja. Generalno, svi Ameri me smaraju zasto ja (kao lik koji je zaduzio N.A.S.A.) uopste trabunjam sa tamo nekim likovima iz bivse domovine koji blage veze sa zivotom nemaju? Niti elektrotehnikom. Niti fizikom. Niti muzikom. Ja im kazem, alo bre, Jugoslavija, Nikola Tesla, Mihajlo Pupin. Oni kazu, pa ima vas ukupno trojica genija, svi ste pobegli kod nas (Amera) jer s kim da pricate kod kuce??? , i nijedan nije ni osvojio Nobelovu nagradu. A nasi (Ameri) su osvojili megamilion.

Kazi im:
"Kad je struju izmislio Tesla,
Ameriko, sisala si vesla". :lol:

dweezil

Post by dweezil » 27 Mar 2010, 22:59

"Кад је струју измислио Дерсу
Америко сисала си веслу " :)

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 27 Mar 2010, 23:09

dweezil wrote:"Кад је струју измислио Дерсу
Америко сисала си веслу " :)
Bolje da je veslao sise...

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Mar 2010, 03:58

sinisake wrote:
Dersu Uzala wrote:Ovog momenta ode iz moje kuce originalni dizajner Hot Rails magneta, ispricam mu ja cime me karate, i stariji covek (patentirao je to 1986.) , grohotom se nasmeja. Generalno, svi Ameri me smaraju zasto ja (kao lik koji je zaduzio N.A.S.A.) uopste trabunjam sa tamo nekim likovima iz bivse domovine koji blage veze sa zivotom nemaju? Niti elektrotehnikom. Niti fizikom. Niti muzikom. Ja im kazem, alo bre, Jugoslavija, Nikola Tesla, Mihajlo Pupin. Oni kazu, pa ima vas ukupno trojica genija, svi ste pobegli kod nas (Amera) jer s kim da pricate kod kuce??? , i nijedan nije ni osvojio Nobelovu nagradu. A nasi (Ameri) su osvojili megamilion.

Kazi im:
"Kad je struju izmislio Tesla,
Ameriko, sisala si vesla". :lol:
Jao bre. Zezamo se malo. Naravno da smo mi kul isto kao sto su 'oni' kul (mada su meni i oni doduse 'mi'). Naravno da svako ko se danas primio par stoja volti i nesto petlja oko struje zna o Tesli i u Americi. Izvrsena je delimicna dekontaminacija Edisonovog lika i dela, i samim tim, rekonstrukcija Teslinog. Dizu mu spomenike svakog meseca, ne zezam se. Ako odes na bilo koji ne daj boze koledz za elektrotehniku, sve je uredno uslo u kurikulum. Do pre 20-25 godina nezamislivo. Ameri, inzenjeri, ako znaju Srbiju ili Kraljevinu Jugoslaviju (ili Hrvatsku da ne gresim dusu) oni kao, Tesla fuckin'. I Pupin. Pupin je mega lik isto. Mada, jednog dana po svemu sudeci, Mileva Maric ce biti velika ko Tesla. Ameri su odlepili na Milevu.

Uzgred, vec 20 i kusur godina se vodi neka frka u Holivudu da naprave film o njemu. To su fantasticne price, a pre par godina (6-7 u stvari) lik je napisao scenario koji je dobio neku suludu nagradu (u Amerigi) i deo dila je bio da se pravi film u Goljivudu. Neka suluda ekipa angazovana, reziser je bio Barry Soddenheim ili kako li se speluje.

I? Pojeo vuk magarca, opet. Lobiji su zajebani. Taj film bi otprilike bio nesto tipa Braveheart. Ono, Nikola, vitze ludak (covek je fakat toliko zanimljiv, da mu Braveheart nije ni do kolena, a obojica su carevi). Znaci ,Ameri su hteli da prave epsko stivo. I onda tu sami Ameri 'don't look good'. Ok, scratch that movie. Nazad u fiOku.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Mar 2010, 04:08

MUzzY wrote:Verovatno zbog "cistijeg tona"?
'Neutralnog'.

Neki u jazz skoli se tripuju da 'ton' u startu ne treba da ima osobiti zvucni karakter, znaci dovoljno ga je opisati sa one prve tri karakteristike, visina, trajanje, glasnoca. Timbr ili boja je ono cetvrto, jedino sto zavisi od konstrukcije instrumenta. Prve tri stvari su naravno nezavisne od instrumenta na kom izvodis muziku. Rasplinjujem se.

Just flat EQ as possible, iliti frequency response. E onda oni mogu da to malo koriguju na back-endu. Tamo dobiju boju, strogo. Gitara ti dodje otprilike kao gramofon, 'e samo nek svira, ce pojacamo mi to kako valja u pojacalu, pa na zvucnike'.

Ali kapiramo se, cenim :ziveli: .

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Mar 2010, 04:21

Dersu Uzala wrote:Barry Soddenheim ili kako li se speluje.
U stvari, cenim da je Barry Soddenberg ili kako li se speluje.

Ne znam, senilim, nije mi 100% verovati oko imena, vremena i mesta.

Dersu Uzala wrote: ..Ono, Nikola, vitze ludak (covek je fakat toliko zanimljiv, da mu Braveheart nije ni do kolena, a obojica su carevi). Znaci ,Ameri su hteli da prave epsko stivo. I onda tu sami Ameri 'don't look good'. Ok, scratch that movie. Nazad u fiOku.
vitze ludak = vitez ludak

MUzzY

Post by MUzzY » 29 Mar 2010, 16:26

Dersu Uzala wrote:
MUzzY wrote:Verovatno zbog "cistijeg tona"?
'Neutralnog'.
...

Ali kapiramo se, cenim :ziveli: .
Ofskroz! :ziveli:
Valjda zato vole EMG?

Post Reply