Splitovati ili ne splitovati? Pitanje je sad!

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

guv'nor

Re: Splitovati ili ne splitovati? Pitanje je sad!

Post by guv'nor » 04 Aug 2010, 16:43

Mrav wrote: http://www.box.net/shared/lxiqdpa0dp

P.S. Zice su mi klonja :bambi:
Nema veze, super zvuči. :ziveli: Meni se uvek dopadao trip: klonja žice + single coil + drop tuning.
Sjajna simulacija nekog življeg baritona. :)

Mrav

Post by Mrav » 04 Aug 2010, 17:14

guv'nor wrote:
Mrav wrote: http://www.box.net/shared/lxiqdpa0dp

Nema veze, super zvuči. :ziveli: Meni se uvek dopadao trip: klonja žice + single coil + drop tuning.
Sjajna simulacija nekog življeg baritona. :)
E da, slucajno mi je gitara u Db drop (znaci klasican spusten za polustepen plus drop 6-e)

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 04 Aug 2010, 22:17

Mrav wrote:Samo da dopunim temu, uradio sam ugradnju push-pull-a i splitovanje je online :)

Mislim da sam dobio mnogo, a nisam primetio gubitak u nesplitovanoj poziciji (doduse nisam stigao na lampasu da probam jos :D ). Sad ce clean ovi da budu stvarno clean, uz sve modifikacije koje sam napravio na peavey-ju (magneti, prekidaci, push-pull) dobio sam PRS-a u malom ^^

Evo i kratkog sempla, prvi deo je odsviran oba magneta standardno, drugi deo oba magneta splitovano.

http://www.box.net/shared/lxiqdpa0dp

Nisi nista uradio dok im ne obrnes faze kad su splitovani a rade zajedno. Slavice te svi na Balkanu. Ima da popada ekipa na bulju :ziveli: . Ne moras da mi zahvaljujes, nije ni SRV. :kokice:

Mrav

Post by Mrav » 05 Aug 2010, 01:37

Zar ne bih time dobio onaj quacky suplji ton? Bojim se da nisam toliko funky, a i ne zagreva mi se ponovo lemilica :XD:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 05 Aug 2010, 02:07

Suludo je kad ih tako spojis, nadrukas distorziju i prasis arpedja. A suludo je i za sve drugo. Jebiga, sad neces nikad znati. :mrgreen:

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 05 Aug 2010, 02:29

najbolja sema za 2 huma :D

Image

:ziveli:

Mrav

Post by Mrav » 05 Aug 2010, 04:22

Dersu Uzala wrote:Suludo je kad ih tako spojis, nadrukas distorziju i prasis arpedja. A suludo je i za sve drugo. Jebiga, sad neces nikad znati. :mrgreen:
Nemoj da se iznerviram :mrgreen:

Ako smislim da mi to treba, palim lemilicu :P

decades07

Post by decades07 » 08 Oct 2010, 01:53

Dersu Uzala wrote:nema nista od toga, izbi si to iz glave :ziveli: . Nove magnete pazari a ove prodaj nekom ko nece da splituje. :bambi:
Ne. Ne da nije da nema ništa od toga, nego ga ima - i to dosta.
Od danas (kalendarski juče) sam preponosni vlasnik hiper-apgrejdovanog vintage music-mana, sa splitovanim hamovima
koji se u tom modu premeću u najprefinjeniji (vintage, dabome) stratokasteraški vajb, skoro da sam ga zaboravio :D

Jako je lepo.. jako jako jako :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 08 Oct 2010, 02:14

Sta sad, neko uzeo i rasturio magnete pa ih premotao i sredio sta treba? To je ok, ako si se bacio u tu avanturu i trosak super. Ili si sam odradio? Poenta je da je za obicnog sviraca-povlaka-muzicara to samo smor, das nekom ko zna ili jos bolje kupis sta ti treba in the first place. Ja sam samo bio skeptican da ces ti licno da se pozabavis time, a veruj mi gubljenje je vremena. Ako si muzicar.

Elem, sad kad sam se isprao i oprao, drago mi je da cujem da radi kako Bog zapoveda. :bambi:

Svasta ljudi znaju i svasta nasi ljudi znaju. Evo , sad sam u procesu narucivanja magneta od par domacih majstora. Ej bre. A udjem u radnju, od 'tice mleko, nema sta nema. Al meni dupe zinulo za neke FSFRJ (Former SFRJ) magnete... :ziveli:

Btw, ako ih nije premotao i izveo krajeve di treba, onda nisu split-coil vecma coil-tap eventualno.

U stvari, zaintrigiran sam. Moram da pogledam kako bi recimo prebuzio oridjidji Super Distortion iz sedamdes i neke u modernu varijantu bez premotavanja. Kad skontam da l' imam krivo ili pravo, mozda se i javim.

decades07

Post by decades07 » 08 Oct 2010, 02:26

jesam muzičar, i obožavam tu svoju jednodimenzionalnost; NIKAD se ne bi usudio sam da rovarim po svojoj/bilo čijoj opremi.
natrčao sam na lika koji mi je za smešnu paru odradio coil tapping, još je maknuo neki kondenzator koji mu se učinio suvišnim, a samo sam hteo da sredim ulaz koji se nešto bedačio i krčao.. i lik mi odradi ovo, onako, pride (okej, hintovao sam ga prethodno, kao - ako ga ne mrzi..)
kakogod - hvala na dobroj nameri :1:

btw, skroz razumem i tu pomamu za arhaičnim delovima opreme.
to pokreće svet!
:ziveli:

decades07

Post by decades07 » 08 Oct 2010, 02:31

da, još je dodao lik kako bi nešto probao s hamovima - da ih uveže paralelno, umesto redno kao što su zadati (bili '78-me)

a ja se tu već gubim, amo sam klimnuo glavom, i rekao da ćemo se čuti. i hoćemo. verovatno zna šta radi, pošto vidim da mu kinta ne igra nikakvu ulogu.
dakle, voli. i takvi pokreću svet ^^

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 08 Oct 2010, 02:39

Naravno, experimentisanje je majka...kad se ima vremena i radis ga nepretenciozno, nego uz kahvicu i rahatluk i kiselu, po mogustvu sa svedokom (curom, sto da ne) koji belezi u blokcetu utiske...

Nije da nas ima previse imunih od drndanja igracki. Elem, on topic, nije to nista komplikovano, no super je da si naso musteriju da ga cimas oko struje, a verovatno i njemu lepo, nauci covek. Cek dok ti jednom struja prodje kroz telo, navlakusa je...

Sad ozbiljno, kad ste vec krenuli u salu i zajebanciju, o-b-a-v-e-z-n-o da probas sve varijante out-of-phase povezivanja. I na cistaka i nadrukano do bola na nekom cevnom pojacalu. Sto vise cevi, to vece zezanje...

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 08 Oct 2010, 02:57

decades07 wrote:da, još je dodao lik kako bi nešto probao s hamovima - da ih uveže paralelno, umesto redno kao što su zadati (bili '78-me)

a ja se tu već gubim, amo sam klimnuo glavom, i rekao da ćemo se čuti. i hoćemo. verovatno zna šta radi, pošto vidim da mu kinta ne igra nikakvu ulogu.
dakle, voli. i takvi pokreću svet ^^
A vidis ovo, kad bolje razmislim (posto sam prethodno ignorisao, ali svi mi velikani patimo od nekih boljki tipa autizam :kokice:) nemate krivo. Treba da probas. Ima ra-hat-lokum-zlike. Da sad ne ulazimo u kvantnu elektro-onaniju,

Kad trabunjam ovo, treba imati u vidu da imam na raspolaganju brdo gitara sa series/parallel dvostrukim mikro-prekidacem. Ne ulazeci u tehniku (a sve proizilazi iz iste) kad sam na serijskoj vezi, i nabudzim ton kako valja, sve je godspeed, flipnem parallel i nista to ne valja. I obrnuto. Paralelno je tanje ali vise hi-fi. Serijsko je medo brunda. Paralelno vezivanje stvarno treba da bude opcija. Svakako, ako moze. Ali opcija. Ne default. Sad, opet, cudom bi se nacudio da postoji neka poznata faca koja pretezno svira u paralelnom modu. Ipak je to novitet, i koristi se na kasicicu, mada ne kazem da se <ne> slazem sa tim, hey whatever rocks your boat. Kazem, ja sam paljevina na out-of-phase. Bas se sad lozim da instaliram gluposti ovih dana i uradim neki demo. Medjutim mislim da mi je rikno o-o-p pot. Mofo.

decades07

Post by decades07 » 08 Oct 2010, 11:59

Out-of-phase je na mestu. Ta opcija je, u nekim situacijama, nenadjebiva :ziveli:

dweezil

Post by dweezil » 08 Oct 2010, 23:42

Dersu Uzala wrote:Sad, opet, cudom bi se nacudio da postoji neka poznata faca koja pretezno svira u paralelnom modu. Ipak je to novitet, i koristi se na kasicicu, mada ne kazem da se <ne> slazem sa tim, hey whatever rocks your boat.
Paul Gilbert se kleo da su mu DiMarzio-i odavno samo tako povezani, paralelno :bambi: A i onaj Gary Moore-ov neck magnet na onijem njegovom ex Peter Green Les Paulu

Post Reply