nemanjavelimirovic wrote:Aj i ja da kazem neshto...![]()
Iz perspektive coveka koji je promenio mnogo gitara i kome zaista nije bitan oblik vrata i dalje se slazem sa stavom da je bitno ako se covek zaljubi u neku gitaru, a ne njena vrednost i isplativost...
Asteri uopshe nisu toliko loshe gitare u odnosu na gitare na kojima su starije generacije (pa i ja kao sad vec stariji) pocinjali...
Predlog: nemoj nikad prodati astera ako mislish da je to to...uradi sledece:
- Novi magneti (oko 150e) - uzmi EMG jer jedino sa njima smatram da nastavak priche moje ima smisla
- Kompletan vrat sredi...pragove stavi neke bolje (70e), lakiraj vrat ponovo (ako znas kako- 300 dinara koshta sprej), civije nove, ako su ove loshe (do 50e), kobilicu novu od kosti (10e investivcija)
- Promeni sve u elektronici...potove (oko 20), kablove, konektor (sve do 20e)...ako zelish i masku stavi neku namunjenu (oko 30)
- Mozes i ponovo lakirati telo u neki kvalitetniji lak (oko 30e), mada i ne morash ako si zadovoljan
- Fender logo (jeftino, ne znam kolko je)
Dakle do MAX 300e + - ??? (znam da ludo zvuci) -
Obajshnjenje:
- Dobijash odlicnu gitaru za + - 400e (kupio si astera za do MAKS 100e verovatno)
- Za te pare mozes kupiti meksiko fendera polovnog koji moze i ne mora biti dobar...ovako bar znash sta si sve radio na gitari...
- Za sve onie koji misle da je ova tvrdnja suluda: Procitati gornji boldiran deo
Brate, iz perspektive coveka koji je promenio mnogo gitara ti si totalno u autu...Objasnicu ti i zasto;
1.Svaka gitara kosta tacno toliko koliko i vredi(i obrnuto)
2.Kada ulozis toliko para, ti ne dobijas toliko bolju gitaru,vec toliko skuplju(citaj nemoguce prodati u buducnosti a da nisi u velikom minusu)
3.Za 400eura zaista mozes kupiti solidnu gitaru sa kojom ces u momentu zaboraviti na omiljenog Freda(Astera)
4.Zasto EMG?Magneti se biraju na osnovu stila muzike koji svirate.EMG se biraju uglavnom ako svirate metal.
5.Izbegavati bilo kakve lakove i boje u spreju, jer su napravljeni za krajne amatersku upotrebu i uopste nisu trajni(mozete da me demantujete)
6.Starije generacije su svirale na puno boljim instrumentima, iz prostog razloga sto nije bilo toliko falsifikata.Ili sviras na originalu,ili ne sviras...
7.MNOGO VAZNO: Materijal i kvalitet od kog je izradjena doticna(ako je od neke iverice ili medijapana tesko da joj ima pomoci)
Zato ti je moj savet prost i nepretenciozan:prodaj tu gitaru,ali pre toga izprobaj mnogo drugih.Kada nadjes onu koja ti pasuje i doneses resenje, prodaj staru, dodaj recimo 400evrica i kupi novu(moze i na staro).Kada osetis visu klasu proci ce te u taku tuga i seta za starom(a bre kao sa zenama)