Gibson Les Paul Studio
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Gibson Les Paul Studio
Ili svi u basiste ili to... 

- johnny_b_good
Pa eto onda za tih 17.000 ulozim u bolje magnete i trebalo bi da to bude opaka spravaLifelessDead wrote:I Epifoni su precenjeni u svakom slucaju, 600eur nije mala stvar. A sto se tice tvoje dileme oko custom-a i standarda, ocigledno nisi bas mnogo upoznat sa tim gitarama. Koliko ja znam izmedju tih gitara apsolutno nema nikakve razlike osim u kozmetickim detaljima. Taj standard je verovatno ebony pa je jos jeftiniji, mislim da sunburst varijanta je nesto skuplja. Sto se tice razlike u zvuku ona apsolutno ne postoji izmedju ta dva modela. Razlika postoji od komada do komada, tako da, probas vise komada i uzmes onaj za koji smatras da najbolje zvucijohnny_b_good wrote:Opet mislim da je epiphone standard i gibsob standard nebo i zemlja.E sad gledao sam u mitrosu je epi custom 60.000,a standardi su nesto oko 43.000,tako da mozda vredi dodati jos 17.000 ako je primetna razlika u zvuku.Ne bih ni ja dao 2.000 za gitaru iz razloga sto ih nemamtj i da skupim ne bih tolike pare dao za gitaru ali opet ima onih kojima to nije problem.I ja bih dao brdo love na instrumente kad lova ne bi bila problem.
Ovih 17.000 sacuvaj i kupi neku pedalu ili sta vec, nisu to male pare da ih trosis uzalud:D

Ma svi u diđejeveFunkomat wrote:Ili svi u basiste ili to...

- LifelessDead
To, uzmes Seymour Duncan i na konju sijohnny_b_good wrote:LifelessDead wrote:johnny_b_good wrote:
Pa eto onda za tih 17.000 ulozim u bolje magnete i trebalo bi da to bude opaka sprava

Koji? Preprodaja?Funkomat wrote:Sve je to super ali nije bas toliko jednostavno.LifelessDead wrote:taj rad, kod industrijskih gitara nije samo u pitanju cena koju odredjuje proizvodjac vec se na tu cenu dodaju svi drugi troskovi (transport,marketing...) plus marze trgovca, porezi, carine, kurci palci, svako oce da se ogrebe o krajnjeg potrosaca. Ovako lepo samo platis majstora za njegov rad i materijal, i dobijes bolju gitaruMUzzY wrote:Kad je za kucnu upotrebu, ko te pita kako izgledaeee ako je za "stejdz" onda ... ne znam bas
Imao sam prilike da probam lep broj instrumenata razlicitih cena i proizvodjaca i nakon svega znam samo da jedini instrument koju cu biti spreman da platim vise od 1000e je rucni rad. Znaci iskljucivo ono sto sam ja zamislio vizuelno i tonski. Nema vise trckanje po radnjama i sl. akcije.
Postoji puno losih stvari i kod kupovine rucnih radova.
Dobar majstor ce znati da ti napravi to sto zelis. A kod majstora se ne ide ako nisi siguran sta zelis. Ja jesam siguran i moja sledeca gitara nece biti seriska. Vrlo verovatno da vise nikad necu uzeti serisku gitaru osim mozda Squier clasic vibe teleta jer i se mnoooogo dopao a malo kosta.
to! mp3 plejlista i rookajKristijan wrote:Ma svi u diđejeveFunkomat wrote:Ili svi u basiste ili to...

Rock action ima LP Studio, ako se ne varam, pa moze on da kaze koju. Koliko mi se cini, on je zadovoljan. Ja bih isto pazario tu gitaru, jednom, zbog logotipa, a malo i zbog zvuka. Koliko je osakatit u odnosu na skuplje modele, da li neko zna?
Izmedju ostalog ali bi meni veci problem bio to sto gitara ne moze da se proba.MUzzY wrote: Koji? Preprodaja?
Narucis nesto odredjeno i sta dobijes, dobijes. Mozes ti da znas i kazes tacno sta zelis ali dok zapravo ne uzmes gotovu gitaru u ruke i vidis da je savrsena za tebe, sve ti dzaba.
I to pod uslovom da majstor odradi savrsen posao...

Sve u svemu, i ja bih jednog dana voleo da imam neku rucno radjenu gitaru ali mislim da nije bas tako jednostavno da das pare, kazes hocu to i to, majstor odradi savsenu gitaru i ti srecan do kraja zivota kao sto za nekog mozda zvuci ideja rucno radjenih gitara.
Ako nisi zadovoljan radice dok ne uradi. Ja od kad sam imao DrGreenthumbovu gitaru u rukama vise nemam dileme kome da se obratim... Da, toliko je dobra. Custom gitara se ne kupuje sa namerom da nekad ode na oglase. Jbg. znam da to zvuci malo qurcevito ali tako je.
http://www.kupujemprodajem.com/Gibson-L ... _id=197508
I Svarog da te vidi !
ovo ti je kao Semi Hagarov ,,Red roker" model Gibsona.
I Svarog da te vidi !
ovo ti je kao Semi Hagarov ,,Red roker" model Gibsona.
Nije da ima bas veze sa temom ali video je na odlican nacin pokazao tu razliku koja, jbg., ipak postoji

@Muzzy man josh si ti younger, napravices i prodaces jos dosta custom djitri, i kupices jos dosta stock gitara i odusevljavaces se i sa jednima i sa drugima, sve je to stvar nekog trenutnog stanja i raspolozenja, ne postoji definitivna i zadnja gitaraMUzzY wrote:Ako nisi zadovoljan radice dok ne uradi. Ja od kad sam imao DrGreenthumbovu gitaru u rukama vise nemam dileme kome da se obratim... Da, toliko je dobra. Custom gitara se ne kupuje sa namerom da nekad ode na oglase. Jbg. znam da to zvuci malo qurcevito ali tako je.

Ozbiljno, pogledaj Mirkov ,,red roker'' sto se vrti po oglasima.
Sigurno ga nije napravio od najfinijeg honduraskog mahagonija cim se daje za 600 evra ali magneti su dobri i izgleda lepo.
Sigurno ga nije napravio od najfinijeg honduraskog mahagonija cim se daje za 600 evra ali magneti su dobri i izgleda lepo.
Iz tvojih usta u Bozije usi druzedweezil wrote:@Muzzy man josh si ti younger, napravices i prodaces jos dosta custom djitri, i kupices jos dosta stock gitara i odusevljavaces se i sa jednima i sa drugima, sve je to stvar nekog trenutnog stanja i raspolozenja, ne postoji definitivna i zadnja gitaraMUzzY wrote:Ako nisi zadovoljan radice dok ne uradi. Ja od kad sam imao DrGreenthumbovu gitaru u rukama vise nemam dileme kome da se obratim... Da, toliko je dobra. Custom gitara se ne kupuje sa namerom da nekad ode na oglase. Jbg. znam da to zvuci malo qurcevito ali tako je.

Naravno da ne postoji definitivna gitara. Ja zelim u arsenalu varijantu sa hambakerima, tele, p90 i 12icu

- DrGreenthumb
- MF veteran
MUzzY wrote:Iz tvojih usta u Bozije usi druzedweezil wrote:@Muzzy man josh si ti younger, napravices i prodaces jos dosta custom djitri, i kupices jos dosta stock gitara i odusevljavaces se i sa jednima i sa drugima, sve je to stvar nekog trenutnog stanja i raspolozenja, ne postoji definitivna i zadnja gitaraMUzzY wrote:Ako nisi zadovoljan radice dok ne uradi. Ja od kad sam imao DrGreenthumbovu gitaru u rukama vise nemam dileme kome da se obratim... Da, toliko je dobra. Custom gitara se ne kupuje sa namerom da nekad ode na oglase. Jbg. znam da to zvuci malo qurcevito ali tako je.
Naravno da ne postoji definitivna gitara. Ja zelim u arsenalu varijantu sa hambakerima, tele, p90 i 12icuA moracu nekad da predjem preko averzije za strat gitare...

Pazi sad ovo, svirao sam jako puno razlicitih gitara, uglavnom stock, ono nesto custom made su bile vesla bar iz mog ugla gledano. Nasao se tu Music Man, Ibanez RG 620, Ibanez Roadstar II, Ibanez JEM 7wh, S Strat (kratko i nije bio moj), Gibson LP i tako dalje... Ne volim rucne radove. Kad sam probao Tasin PRS-a-like predomislio sam se, makar za njegove dzitrice. A kad mi je napravio Tele, prodao sam MM. Jer je mnogo bolji. Ima sve ono sto sam celog zivota trazio od gitare, sad jos da napravim jednog Strata, jednog full hum LP-a, i naravno P90

@Muzzy - nisam bio u stanu (zbog renoviranja) mesec+ dana, pa sam ispao iz svih tokova. Aj ovih dana da odemo do Tase da probas ostale njegove gitare. Btw, i on prodaje PRS Custom 24 jer su te koje je napravio bolje, uostalom daces sam sud. Verovao ili ne, svirajuci ovo Tele, prestao sam da gajim pizmu prema Fenderu. Sad sam more like - not that bad

Cheerz