POMOC OKO IZBORA GITARE

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

prowler333

Re: POMOC OKO IZBORA GITARE

Post by prowler333 » 24 Sep 2010, 22:25

posle velikog dvoumljenja,konacno sam uzeo dk2m i mogu reci da sam vrlo,vrlo zadovoljan..ono sto je malo konfuzno je to da je cena 50000,a na sajtu je 66h,sto je bas malo cudno-ali me je bas pozitivno iznenadilo :)
mogu reci da je gitara super,vrat je bas prilagodljiv,magneti su odlicni,kao i floyd..jedino mi je krivo sto je nisu imali u beloj boli,ali jbg..i ovako nije lose.

e,sada bih molio da mi neko objasni onako ''prosto'' kako da podesim da mi zice budu i istoj ravni i kako malo da ih priblizim pragovima?floyd stoji kako treba,ok su i magneti,samo me muci to sa zicama..gde se podesava da ih ravnomerno rasporedim,jer su bas zice malo izdignutije od prve tri..ne bih da sam eksperimentisem oko setupa sam,tj.ne znam da li da cackam nesto na oprugama ili na intonaciji...

Tenji

Post by Tenji » 24 Sep 2010, 22:42

Cestitke, odlicna gitara, da te sto duze sluzi! E sad za setup ne bi bilo lose da pogledas ovu temu, stvarno ima svasta objasnjeno... viewtopic.php?f=20&t=767
I naravno, baci neku sliku ili klip, da vidimo masinu... :ziveli:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 24 Sep 2010, 23:18

Cestitke i od mene. Ja sam jako iznenadjen da im je gitara u radnji jeftinija 160e (!!!!!) nego na sajtu... Obicno je situacija obrnuta. :D Koju boju si uzeo? :mrgreen:

Sto se podesavanja floyda tice:

http://forum.ibanez.com/default.aspx?g=posts&t=69978
http://www.ibanezrules.com/tech/setup/index.htm

Mislim da tu mozes naci sve sto ti treba. Da ti samo odgovorim na to sto te muci, imas da podesavas dva srafa sa gornje strane tela na koja se oslanja floyd rose. Njih zatezes imbusom koji si dobio sa gitarom da bi spustio tremolo, otpustas da bi podigao. To vazi i za pojedinacnu stranu.

prowler333

Post by prowler333 » 25 Sep 2010, 00:09

hvlala,hvala ljudi..pasce neka slika ili video..
Ovo mi je pomoglo bas,sad znam o cemu se radi.sutra cu pogledati pa da je sredim onako kako treba.
a sad ide da se "zapije" za novu gitaru! :D pozz ljudi :cao:

Post Reply