kramer gitare
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: kramer gitare
Te Jamahe uopste nisu lose gitare,nego sam negde procitao da top lock nije standardnih dimenzija na tim gitarama tako da ako se on sjebe tesko da ces naci zamenu za njega.Nisam se mnogo udubljivao u tu problematiku ali ako je neko voljan da kupuje tu gitaru mislim da bi trebao da uzme ovu cinjenicu u obzir.
- mislim_stvarno
ipak sam se ja zahebao, ja sam mislio da je jedan komentar koji sam ovde procitao u vezi yamahinog floyda bio los, ali nije:
viewtopic.php?f=20&t=767&p=187650&hilit=rgx#p187650
viewtopic.php?f=20&t=11151&p=144234&hilit=rgx#p143496
kucaj rgx u pretragu, pa moze da ti izbaci malo vise stvari da pogledas.
viewtopic.php?f=20&t=767&p=187650&hilit=rgx#p187650
viewtopic.php?f=20&t=11151&p=144234&hilit=rgx#p143496
kucaj rgx u pretragu, pa moze da ti izbaci malo vise stvari da pogledas.
Konacno sam uzeo gitaru,dakle uzeo sam kramer srikera 211 i nadam se da ce me sluziti dugo dugo
stavicu slike ovih dana.....
hvala na svim savetima!

hvala na svim savetima!
Na zdravlje! Da te dugo sluzi i boljom da je zamenis! 

- mislim_stvarno
Blingo wrote:Na zdravlje! Da te dugo sluzi i boljom da je zamenis!

Nek te dugo sluzi,odlican izbor !NikolaNS wrote:Konacno sam uzeo gitaru,dakle uzeo sam kramer srikera 211 i nadam se da ce me sluziti dugo dugostavicu slike ovih dana.....
![]()
hvala na svim savetima!
HvalaBlingo wrote:Na zdravlje! Da te dugo sluzi i boljom da je zamenis!

hvalamislim_stvarno wrote:Blingo wrote:Na zdravlje! Da te dugo sluzi i boljom da je zamenis!
![]()

hvalaDimo wrote:Nek te dugo sluzi,odlican izbor !NikolaNS wrote:Konacno sam uzeo gitaru,dakle uzeo sam kramer srikera 211 i nadam se da ce me sluziti dugo dugostavicu slike ovih dana.....
![]()
hvala na svim savetima!

Blingo wrote:Na zdravlje! Da te dugo sluzi i boljom da je zamenis!

Ја сам велики заљубљеник у Крамер гитаре. Имам две. XL 6 и 620 (100 series). Једна од најбољих гитара које сам икад пробао у животу је амерички Kramer Baretta, неко га је већ помињао. Ружњикава гитара, још и онако офуцана била, али има звук који убија. Плус, ти амерички Крамери су тако прављени да трају, па можеш да се иживљаваш на њима, жице се неће раштимовати. То ако волиш жестину. Иначе, пре до '89. је само Крамер уграђивао Флојд Роуз на своје моделе. То доста говори, а и неки од најбољих гитариста на свету - Вах Хален, Самбора итд.
Иначе, има разних модела, неки су фантастични, неки су сасвим просечни. Нови Крамер (који је купио Гибсон) има гитаре знатно слабијег квалитета. То су гитаре са овим логом:

Не могу да примиришу Крамерима из осамдесетих, нарочито не америчким моделима. На овом сајту има опширно о винтиџ Крамерима:
http://www.vintagekramer.com/
Узгред, многи гитаристи трипују да су сви Крамери амерички, јер им на плочици пише Neptune NJ, USA. То није тако.
А ово је моја 620-ица:

Иначе, има разних модела, неки су фантастични, неки су сасвим просечни. Нови Крамер (који је купио Гибсон) има гитаре знатно слабијег квалитета. То су гитаре са овим логом:

Не могу да примиришу Крамерима из осамдесетих, нарочито не америчким моделима. На овом сајту има опширно о винтиџ Крамерима:
http://www.vintagekramer.com/
Узгред, многи гитаристи трипују да су сви Крамери амерички, јер им на плочици пише Neptune NJ, USA. То није тако.
А ово је моја 620-ица:

- Dersu Uzala
Dobro doso u (extended) Kramer familiju.NikolaNS wrote:Konacno sam uzeo gitaru,dakle uzeo sam kramer srikera 211 i nadam se da ce me sluziti dugo dugostavicu slike ovih dana.....
![]()
hvala na svim savetima!
Kramer djitre tojest Kramer kao firma su u stvari izazvali ovu modernu revoluciju gitara (pogotovu tzv 'superstratova') krajem sedamdesetih i pocetkom osamdesetih godina. Do tada je bilo ili Fender ili Gibson (Rickenbacker, Mosrite, Epiphone onaj stari originalni, Squier stari originalni su svi pukli kao firme). Kramer je svojim relativno modernim konceptom (za shreddere, jebiga, takva su vremena bila, rokenrol u punome cvatu) pridobio mase ne samo profi djitrista vec i nas klinaca sirom sveta.
Vrlo mali broj Kramer gitara je pravljen komplet u Americi, neznatan broj takoreci. Sklapane su u Neptunu u NJ ali je sav posao odradjivao ESP u Japanu (nijedan jedini Kramer sa oznakom na backplate-u "Neptune, NJ" nije radjen u Americi, samo oni bez ikakve oznake su radjeni u Americi u pocetku...duga prica).
Elem, danas gosn Gary Kramer, osnivac tog Kramera, ima svoju novu firmu za koju ste cenim vec culi preko ovog foruma, pa ti u tom smislu zelim da jednog dana predjes u GKG tabor.
Nesto ovakvo za pocetak:

ova se i meni dja, znachi da je stvarno lepa 

Koja je zena onaj Sartiani
uzas.
Fin je ovaj GKG samo su znaru ovi dot inlej-i mnogo...

Fin je ovaj GKG samo su znaru ovi dot inlej-i mnogo...
- Dersu Uzala
A ti naruci 'vake inleje.

Ili Orke, kitove ubice:

I smaras brate sa tim inlejima, a nemas kinte ni postenu djitru da kupis, a kamoli sad jos da birkas inleje. Ima bre custom shop, ima custom inlays, ima sve. Daj pare.

Ili Orke, kitove ubice:

I smaras brate sa tim inlejima, a nemas kinte ni postenu djitru da kupis, a kamoli sad jos da birkas inleje. Ima bre custom shop, ima custom inlays, ima sve. Daj pare.