Fender Tex-Mex vs Texas special pickups

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

verbatim

Re: Fender Tex-Mex vs Texas special pickups

Post by verbatim » 23 Mar 2011, 00:17

SCN su po meni nekako polumrtvi, super je taj fazon za zvuk bez šuma ali imam trip da to sa druge strane utiče na sam kvalitet tog strat zvuka.
Tex Mex su solidni, fino rade na onim roadwornovima.
TS, au tu si me čeko :XD: toliko sam se bio naložio na njih da sam na kraju odusto odusto vidjevši da i oni imaju mane, pa sam skonto da je možda bolje '69 u nek. Seymor duncan ssl1 je solidan ali sam brzo odustao od njih, ostale SD signlove nisam ni probao, Dimarzio singlove takođe nisam probao ali po masi rivjuvova na jutjubu nisu mi se nešto pretjerano svidjeli a i utisci drugih fenderaša nisu ono vaaauuu :grummel_2:
E sad, to mi se i sviđa kod ovog magneta, što je sirov, zna da ujede,jak je i probija , ali može da bude i dosta pitom ...
Bitno je da sam konačno zadovoljan, još kad stavim nove žice :metal:

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 23 Mar 2011, 00:27

Ojsa, bidoh i ja sa verbatimom kod Gorana, dodjosmo nekako jelte, bleja ono. Bio tu neki lik prica nesto o afitaminima i kako ih guthrie govan cesto koristi, to mi je bilo smesno. Posle kod Goranceta na gajbi ono bleja isto, malo napeto doduse cova opusten skroz, pa se lvli opustenosti ne podudaraju, a on namece svoj pa onda shizm. Kul lik skroz, ne prosipa puno pricu, blejac je ono. Probah nekog njegovog strata, lepo radi sam' skup. Nije hteo da mi kaze koje kondenzatore stavlja u pedale :mrgreen: i tako... Magnet sto je verbatim uzeo je najs skroz. Dodaje onu srv-ovsku dubinu, al' bez previse midla, kewl...

Po pitanju magneta, ne diraj mi dimarzio bre! True velvet lece sidu! :D Pitaj rockenrolera :D

verbatim

Post by verbatim » 23 Mar 2011, 00:34

::ranting::
ti i dimarzio ste dva tijela - jedna duša tako da :bow:

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 23 Mar 2011, 00:41

verbatim wrote:::ranting::
ti i dimarzio ste dva tijela - jedna duša tako da :bow:
To, 'spekt! :D

vertigo_beat

Post by vertigo_beat » 24 Mar 2011, 18:26

Meni treba Texas special za Telca, bridge pozicija. Ajd` ako je neko zainteresovan za neck, pa kupimo u Mitrosu komplet, buduci da se ne prodaju pojedinacno.

verbatim

Post by verbatim » 24 Mar 2011, 21:44

Teško ćeš koga naći, ja sam tražio pojedinačno da kupim konkretno texas special za neck poziciju ali za 2 mjeseca nisam nikoga našao, niti radnju ni čovjeka koji bi to prodao na komad ::ranting:: ali ko zna zašto je to dobro, sad ne bi texas uzeo skoro sigurno :XD:

vertigo_beat

Post by vertigo_beat » 28 Mar 2011, 17:10

verbatim wrote:...sad ne bi texas uzeo skoro sigurno :XD:

Zasto ne bi? Mutan u neck poziciji ili nesto je drugo u pitanju? Imas li iskustva s nekim drugim bridge magnetom, za Telekaster? Cisto da mu smanjim one neprijatne visoke frekvence.

verbatim

Post by verbatim » 28 Mar 2011, 20:09

ma telekaster mora da ima one visoke u bridžu pa makar, osim ako mu ne staviš hambaker(ili mini hambaker), tako to ja nešto kontam...
pa pazi , nije da je texas loš nego sam ja dobio zvuk u neku koji sam htio, a koji je ujedno svestraniji od texasa čini mi se

verbatim

Post by verbatim » 02 May 2011, 14:23

evo nešto sam malo svirucko i snimio digitalcem (žice stare godinu dana :mrgreen: )
http://www.youtube.com/watch?v=0CKZ1DVxFLg

Post Reply