Zašto nigde nema da se kupi pedalboard ?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Hotstepper

Re: Zašto nigde nema da se kupi pedalboard ?

Post by Hotstepper » 17 Mar 2011, 00:48

Strpi se i pazari Behringera, sve ostalo je budzenje i ni blizu tako funkcionalno i lagano.
Ja imam PB1000, super me sluzhi, ma sve kako treba. I veruj mi, PB600 je malo! :deda:
Kad te uhvati GAS (a hoce sigurno :mrgreen: ) bice ti krivo shto nisi uzeo veci...

umart

Post by umart » 17 Mar 2011, 01:59

u pravu je,ja bas sad gledam i razmisljam,za mene vec nema rjesenja sem du it jorself,jer mi treba pedalbord za 12 pedala,idealno dva reda (jos i izdignuta jer na kraju svi drajvovi zavrsise u drugom redu),a u tih 12 pedala ubrajam wah,small stone koji je poveci i custom dual pedalu u kucistu sansamp gt2 koju mi rocket pravi.plus planiram i whammy da uzimam kad se uzmogne.sve da i postoje toliki pedalbordovi vjerovatno su boga oca,tako da se svakako vise isplati sam da pravim.

Audio

Post by Audio » 17 Mar 2011, 13:10

Jedan od razloga sto hocu da uzmem bas PB600 je i taj da ne kupujem pedale.
Ja sam od onih nikada zadovoljnih. Zato i ne volim procesore koji su lepi, lagani
i jeftini. Moze da prica ko sta hoce ali i na procesoru moze da se "izvuce" dobar ton,
ako znas da ga izvuces. Ali, ima previse varijanti i mojim mukama nikad kraja !!!
Te malo chorusa, te prejak je delay, qrac - palac do besvesti. Sve radis vise od
samog uzivanja u svirci. Rasprodah ta govna i kupih par pedala koje su neophodne.
Ako kupim mali pedalboard necu moci tek tako da izmisljam potrebu za nekim
nepotrebnim efektima. Ovako uslovljen osnovnim efektima mozes da izgradis svoj ton
koji ce na svakoj svirci biti isti. Dugo mi je trebalo da to shvatim al, covek se uci
dok je ziv.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 17 Mar 2011, 13:39

http://www.kupujemprodajem.com/pedal-bo ... id=1729444

Pitaj da li prodaje pedalboard posebno.

Hotstepper

Post by Hotstepper » 17 Mar 2011, 14:05

@audio
Slazhem se, treba svesti na osnovu, al veruj mi, ja sam ubacio wah i vox big ben drive i oni su mi uzeli mesto za 4 pedale...
Gore mi stoje josh delay i corus, shto ce mu reci da u imam PB600 to bi mi bilo to... eventualno bi mozhda mogao da ubacim i shtimer, al i to iskljuchivo onaj mali Korgov Pitchblack...
Razmisli dobro, meni je to bilo malo, zato sam i uzeo PB1000.
PS.
Si zvao Artist u NSu da vidish dal imaju? Oni su meni nabavili PB1000, usluzhni momci, za mene su bili naruchili pa su mi javili kad je stigao.

Audio

Post by Audio » 17 Mar 2011, 14:57

Kontaktirao sam ovoga sa oglasa. Ne prodaje posebno.NIsam kontaktirao radnje u NS zato sto se ocekuje u Mitrosu u Bg
a meni nije uopste nesto specijalno hitno. Dal ce ikada stici ta velika martovska isporuka Behringera sam bog zna.
Pokrenuo sam temu samo zato sto definitifno na nasem trzistu nema pedalboardova sa pristojnom cenom. Da se ne lazemo,
nema tu sta da bude specijalno. Napajanje i kablovi. Bas zbog toga ne mogu da se nacudim da niko ne uvozi nista osim
Boss-a i tu i tamo Warwick-a koji su dobri ali preskupi. Inat mi ne daje da dam toliko para za Boss-a. Imam njihove
pedale ali za tu plasticnu kutiju ne dam pa makar ih nosio u kesi !!!

Hotstepper

Post by Hotstepper » 17 Mar 2011, 15:15

...tako sam i ja od decembra chekao da stigne velika narudzbina fendera koja treba da stigne sredinom februara... josh je nema. :mrgreen:
U pravu si za pedalboard, plastika i sundjer i to je upravo zashto sam se i ja odluchio za Behringer. Boss bcb60 je valjda bio oko 16k din :cekic:

Dejaah

Post by Dejaah » 18 Mar 2011, 19:39

ja imam beringera i nisam zadovoljan sa njegovim napajanjem..kuciste je manje vise ok al definitivno treba mijenjati struju..
pokusavam naci ovo
Image
Image

vidio sam ga kod drugara i prava je stvar...3 vrste napajanja, loop efx...ima i verzija da poklopac bude stalak za gitare
znate li ima li gdje u srbiji da se uzme??
evo mog setupa
Image

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 31 Mar 2011, 11:07

Evo ti šanse da sve elegantno rešiš:

http://www.kupujemprodajem.com/Boss-BCB ... id=1589871

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 31 Mar 2011, 14:53

@ Dejaah

Nota.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 02 Apr 2011, 11:56

Audio

Post by Audio » 02 Apr 2011, 13:03

Video sam i hteo bih svima da se zahvalim na trudu ali odustao sam od kupovine pedalboarda uopste.
Dopala mi se ideja da kombinujem pedale i procesor. Kod svih procesora do sada me je nervirala koncepcija
tj.veliki dispkej, par + - tastera itd, dok nisam malo podrobnije proucio ME70 ili ME 50.MIslim, da se ne lazemo
treaba imati dobar overdrive, kompresor i vah. Sve ostalo moze kulturno da odradi prcesor umesto gomile
pedala. Posto cu da kupim najverovatnije ME 70, ostavicu cu samo vah, sd-1 i ed-1 tako da mi ipak nece trebati pedalboard.
Sa tom kombinacijom mogu da radim bukvalno sta god hocu a nece mi nesto previse zauzimati mesta kako na probi tako i na svirci.
Doduse, pedalboard bi i u tom slucaju bio vise nego koristan al posto treba da pljunem skoro 300 evrica za ME 70, morace ipak
malo da saceka.

Hvala jos jednom svima.

Post Reply