Seymour Duncan, DiMarzio, Fender custom, ili Goran magneti?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Trzalica

Re: Seymour Duncan, DiMarzio, Fender custom, ili Goran magne

Post by Trzalica » 18 Nov 2011, 14:45

NikolaNis wrote:Samo da potvrdim informaciju da su Goranovi magneti odlični. Sada je kod mene jedan Squier Japanac iz '80-ih godina kome sređujem poziciju tremoloa i menjam nut, na gitari su sva tri Goranova singla, gitara peva :) .
Huh, nemam ja ništa protiv malih privatnika koji bi da se probiju na tržište, ali imam protiv njihovih BEZOBRAZNIH cena. Ne može on ceniti svoj rad kao neki Seimor Dankan ili Dimarcio pa motao ih ručno tri nedelje bez pauze, a da tamo neki njegov kolega/e u HR to radi/e za mnogo manje para, i čak boljim materijalima(žicom prvenstveno). Van pameti je to. :shock:
Neka taj Goran malo koriguje svoje cene, prilagodi ih srpskom tržištu, cenama u okruženju RUČNO motanih magneta, na kraju krajeva, pa ćemo lako ubaciti njegove magnete. Ovako imam izbora u SD modelima za manje para(jer kažu da su Dimarzio lošiji) i time neću da rizikujem svoje poverenje srpskoj maloj privredi.

Btw. Squier "peva" samo time što su mu zamenjeni magneti?!? Ma nemoj?!? Jeli, dok ta gitara "peva" meni raste dugačak baršunast dlakav rep i neki me zovu me vevericom! :lol:
Kada pročitam ovakve izjave, muka mi je svih foruma i onog što se ima pročitati na njima.
Zašto bi iko ikada kupio skupu gitaru? Kupiš veslo od 100€, daš još 200€ za magnete i eto za 300€ imaš gitaru koja je u rangu onih od 1000€, to nagoveštavaš?!? Jer ne dao bog da kupiš neku od 350€ i dodaš još 200 za magnete, onda stvarno treba sebe ubiti. Jebe*** DRVO, ... pih ... pa kada je to odlučivalo o kvalitetu ZVUK-a gitare! :lol: :XD:

nebojsak

Post by nebojsak » 18 Nov 2011, 14:49

Pa dobro, niko te ne bije po ušima da kupiš Goranove magnete.

Ja recimo više ne verujem stock proizvođačima, stavio custom magnete ručno rađene i susreo se sa drastičnom promenom nabolje u ZVUK-u gitare.

Trzalica

Post by Trzalica » 18 Nov 2011, 14:56

nebojsak wrote:Pa dobro, niko te ne bije po ušima da kupiš Goranove magnete.

Ja recimo više ne verujem stock proizvođačima, stavio custom magnete ručno rađene i susreo se sa drastičnom promenom nabolje u ZVUK-u gitare.
Verujem i ja da su bolji. Ali mnogo traži za njih pobogu. 60€ komad, dok hrvati traže 40€. Nema šanse da su bolji od hrvatskih ručno motanih, verujem da su u istom rangu, svi koji motaju ručno obraćaju pažnju na svaku finesu ... čitam ja i onaj HR forum takodje i vidim koliko je 'h! :D
Mnogo para od srpskog proizvodjača, i to odvlači od kupovine. Na kraju, u Srbiji su i limenke koka kole bile skuplje 50% kada su se pojavile nego u okruženju. Kod nas je sve ekskluzivno i vanserijski ... to je problem.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 18 Nov 2011, 15:08

Jbg, taj sa HR foruma je snabdeo chitavu CRO, shto je super, i pozdravljam to. Ali Goran je ipak neko chije rukotvorine svira jedan Lance Lopez, pa kontam da je i zato malo digao cene. S druge strane chovek izvrsno obavlja svoj posao, shta god da radi, jeste generalno skup, ali ljudi kazhu da to vredi toliko.

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 18 Nov 2011, 15:13

Trzalica wrote:
NikolaNis wrote:Samo da potvrdim informaciju da su Goranovi magneti odlični. Sada je kod mene jedan Squier Japanac iz '80-ih godina kome sređujem poziciju tremoloa i menjam nut, na gitari su sva tri Goranova singla, gitara peva :) .
Huh, nemam ja ništa protiv malih privatnika koji bi da se probiju na tržište, ali imam protiv njihovih BEZOBRAZNIH cena. Ne može on ceniti svoj rad kao neki Seimor Dankan ili Dimarcio pa motao ih ručno tri nedelje bez pauze, a da tamo neki njegov kolega/e u HR to radi/e za mnogo manje para, i čak boljim materijalima(žicom prvenstveno). Van pameti je to. :shock:
Neka taj Goran malo koriguje svoje cene, prilagodi ih srpskom tržištu, cenama u okruženju RUČNO motanih magneta, na kraju krajeva, pa ćemo lako ubaciti njegove magnete. Ovako imam izbora u SD modelima za manje para(jer kažu da su Dimarzio lošiji) i time neću da rizikujem svoje poverenje srpskoj maloj privredi.

Btw. Squier "peva" samo time što su mu zamenjeni magneti?!? Ma nemoj?!? Jeli, dok ta gitara "peva" meni raste dugačak baršunast dlakav rep i neki me zovu me vevericom! :lol:
Kada pročitam ovakve izjave, muka mi je svih foruma i onog što se ima pročitati na njima.
Zašto bi iko ikada kupio skupu gitaru? Kupiš veslo od 100€, daš još 200€ za magnete i eto za 300€ imaš gitaru koja je u rangu onih od 1000€, to nagoveštavaš?!? Jer ne dao bog da kupiš neku od 350€ i dodaš još 200 za magnete, onda stvarno treba sebe ubiti. Jebe*** DRVO, ... pih ... pa kada je to odlučivalo o kvalitetu ZVUK-a gitare! :lol: :XD:

Kako si samo ti mene pogrešno protumačio to je neverovatno. Svi ljudi sa foruma znaju da nikada ni sa kim nisam ulazio ni u kakvu raspravu niti bilo kakvo ubeđivanje. Nisam čak ni čitao celu ovu temu nego se zadesilo da sređujem tog Squier-a trenutno pa sam čuo kako radi. Sasvim slučajno gitara ima Goranove magnete pa kada sam video naslov ove teme samo sam napisao svoje mišljenje. Ja nemam pojma koliko koštaju magneti koje radi Goran niti je moj post trebao da bude reklama njemu, to je bilo samo moje zapažanje. Drvo je kao što si i sam rekao najbitnija stavka kod gitare da bi se dobio dobar ZVUK (ti si pisao velikim slovima pa hajde da se pridružim). Na ovoj gitari je očigledno u pitanju dobro drvo jer gitara i na "suvo" radi kao omanja akustična gitara. Magneti su joj dali lep vintage ton, to je to što moje uvo čuje.

Inače ovaj Squier ne bi trebao da porediš baš sa ovim današnjim Squerima i definitivno njegova cena nije 100 evra, što u krajnjem slučaju ne mora da bude jedini pokazatelj koliko je neka gitara dobra ili ne. Svi znamo da lako možeš da naletiš na Strata Mexikacna koji bolje radi od nekog izvikanog Custom Shop modela, ali to je problem već samog Fendera a ne nas konzumenata njihove opreme.

Ja ni u jednom trenutku nisam želeo tebe da napravim na vevericu niti te ubedim da kupuješ bilo koje magnete ili gitare za 100 ili 1000 evra. Još jednom napominjem da sam izneo samo svoje utiske o gitari koja je par dana kod mene i to je sve. Tebi želim sve najbolje, žao mi je što je moj post kod tebe izazvao želju za povraćanjem, biću toliko fin da to ne shvatim kao uvredu. Nema potrebe da tražiš neke negativne stvari u postovima gde ih uopšte i nema, samo opušteno i bez nervoze, svi ćemo duže tako živeti... :ziveli:

Trzalica

Post by Trzalica » 18 Nov 2011, 15:51

Iskreno, neka svira ko hoće, lepo rekoste da ovo prelazi u prepirku i verujte i meni nije namera da do toga dodje. Usput sam naleteo na još jednu temu na ovom forumu na kome su se mnogi u vezi magneta prepirali čiji je duži i uvek je patriotizam preovladao ma koliko to "patriote" koštalo po džepu. Mene iskreno - zabole za patriotizam. Hoći da što povoljnije finansijski prodjem uz što bolji kvalitet.
Potražiću neku amazon, ebay aukciju, uzeću u obzir i ove polovne Tex. Spec. ... nije mi do egzotike i luksuza, nisam PRO muzičar i nisam toliko veliki da bih reklamirao ručno motane magnete. Mislio sam da su jeftiniji a ne skuplji za ime boga.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 18 Nov 2011, 16:09

Trzalica wrote:u vezi magneta
U vezi sa magnetima :cao:

nebojsak

Post by nebojsak » 18 Nov 2011, 16:25

Trzalica wrote: Usput sam naleteo na još jednu temu na ovom forumu na kome su se mnogi u vezi magneta prepirali čiji je duži i uvek je patriotizam preovladao ma koliko to "patriote" koštalo po džepu. Mene iskreno - zabole za patriotizam. Hoći da što povoljnije finansijski prodjem uz što bolji kvalitet.
Kopam po ovoj temi i nikako ne mogu da nađem gde te je neko ubeđivao da uzmeš Goranove magnete. Uglavnom su navođeni kao jedan od predloga, pa bi onda ti kretao sa paljbom kako su skupi i kako su brend varijante zakon, a vidim da smo stigli i do patriotizma i patkometrije :kokice:

Trzalica

Post by Trzalica » 18 Nov 2011, 17:04

nebojsak wrote:
Trzalica wrote:

Kopam po ovoj temi i nikako ne mogu da nađem gde te je neko ubeđivao da uzmeš Goranove magnete. Uglavnom su navođeni kao jedan od predloga, pa bi onda ti kretao sa paljbom kako su skupi i kako su brend varijante zakon, a vidim da smo stigli i do patriotizma i patkometrije :kokice:
Nisam ni tvrdio da me neko ubedjivao(osim one priče o "pevanju" skvajera :mrgreen: ). Sam izvodim zaključke na osnovu predloga. Komentarisao sam predloge ... znam i sam granicu do koje ću otvoriti novčanik. Poslednji i zadnji put ponavljam da sam ubacio Goran magnete u izbor verujući da su jeftiniji od konkurencije a podjednako dobri. Da sam znao u toku pokretanja teme da ti magneti koštaju kao neki singl Sejmori, Dimarcio, 20€ skplji od hr. kolega, i sl. nikada Goran ne bih ubacio u naslov teme. Takve eksperimente prepustiću profesionalcima koji imaju po 20 gitara u arsenalu i kojima ti magneti na jednoj od njih mogu da zauzmu mesto.
Sa druge strane, nisam dobio jednu valjanu recenziju nekog odredjenog tipa magneta kako bih možda polagao nade u isti, osim od usamljenog korisnika Guitar_thrill koji je dao par smernica. Znači, i dalje se povodim za onim vrstama magneta koje se najviše kotiraju na raznoraznim internet stranicama.
Napisah ceo esej, odoh na pivce! :ziveli:

Haralampije

Post by Haralampije » 18 Nov 2011, 17:51

Pa najvise se kotiraju takozvani boutique kao npr D Allen,Lollar ,Fralin....u prevodu nesto poput Gorana,samo inostrane verzije.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 18 Nov 2011, 18:40

Trzalica, problem je što polaziš od toga da ručni rad treba da košta manje ili isto kao serijska proizvodnja. Ručni rad, odnosno male serije, treba da bude bolji od serijske proizvodnje, a ne jeftiniji. Koliko sam ja imao prilike da se informišem, Goranovi magneti su prilično hvaljeni, dakle kvalitet im ne manjka. Besmislene su ti primedbe, jer porediš stvari koje nisu za poređenje. Možeš da se pitaš zašto je ovaj bredn koji se bavi serijskom proizvodnjom skuplji od nekog brenda koji se bavi istom takvom proizvodnjom, ali nema nikakve logike da porediš Gorana i SD. Kome je skupo kod Gorana, slobodno može da kupi na drugom mestu, ne vidim u čemu je drama. Mene baš briga šta radi Goran, niti znam čoveka, niti sam mu ikad kročio u radnju, niti imam i jedan njegov proizvod, i nemam nikakvog razloga da mu budem advokat, pa nemoj da misliš da zbog toga ovo pišem. Prosto mislim da je čudan taj tvoj pristup - ono što je tebi skupo je bezobrazno skupo i ne sme da košta toliko. Sasvim je irelevantno koliko neko drugi naplaćuje isti ili sličan posao, tržište ne funkcioniše tako kako si ti zamislio. Očigledno je da ima ljudi kojima nije to skupo, jer bi u protivnom Goran bio prinuđen da cene koriguje.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 18 Nov 2011, 19:11

Fatality!

Trzalica

Post by Trzalica » 18 Nov 2011, 19:15

Kristijan wrote:Trzalica.... Besmislene su ti primedbe, jer porediš stvari koje nisu za poređenje.
O.K. što se tiče serijske, moja greška,
... ali poredjenje sa HR kolegama iz njegove brašne je na mestu. Samo je razlika u tome što hrvatski proizvodjači(dvojica se spominnju ponajviše) to rade za 40€ i još se spominje da ugradjuju i kvalitetnije žice u te magnete. NA OVOM FORUMU sam to pročitao, a bogme informisao i na tom hrvatskom. Zato sam se i začudio ceni. Veći standard u HR a manje cene magneta?!? Kod nas obratno? Goran je vanserijski magnet?!?

Ja ne razumem zašto svi vi reaguje na svako pominjanje ovih goran magneta i odmah stajete u odbranu proizvodjača? Kakve to veze ima sa vama?!? Ako nemate nikakve koristi od toga, ne razumem zašto imate koristi od toga da kritikujete mene? Valjda bi trebalo da me podržite jer je svakom u interesu da prodje što jeftinije? Ili ja nešto ne čitam izmedju redova?

Stvarno, shvatio sam poentu, NA OVOM FORUMU je izgleda zabranjeno kritikovati cene domaćih proizvoda i proizvodjača. :hide:

nebojsak

Post by nebojsak » 18 Nov 2011, 19:19

Pošto su ti magneti hrvatskih kolega, može neki link?

Post Reply