Top 5 Beginner Electric Guitars

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Rocket Roll

Re: Top 5 Beginner Electric Guitars

Post by Rocket Roll » 21 Dec 2007, 12:17

Sava wrote:...da se danas drvo suši u sušarama koje to obave veoma brzo i kvalitetno tako da je procenat vode nakon toga izuzetno mali i kontrolisan.
Upravo tako. Kako spomenuh, sve fabrike gitara (uključujući i azijske, naravno, ali i Gibson, Fender...) koriste ->kiln metodu sušenja drveta<-, koja je - koliko sam razumeo - efikasnija od prirodnog sušenja drveta utoliko što je kiln-osušeno drvo SUVLJE od prirodno sušenog drveta.

Image

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 25 Dec 2007, 23:51

Slazem se da je pacifica jedna od najboljih gitara za pocetak pa cak mozda i dalje...
Imam pacificu 112j sa seymour duncan humbuckerom i stvarno je odlicna.
Vec jedno pola godine imam i fendera i naravno nije mi padalo na pamet da uzimam yamahu u ruke do pre koji dan i odusevio sam se, skroz sam zaboravio koliko je to dobra gitara...
Jedine mane u poredjenju sa fenderom su sto nije tako dobro izbalansirana i fretboard od ruzinog drveta je dosta "nekvalitetan", ima velike proreze koji se osete pod prstima ali to naravno nisam primecivao pre fendera. Mislim da ih prave i sa maple fretboardom ali ih kod nas nisam nikad video...
S obzirom da je seymour duncan zvuk takodje jebe kevu. Laksa je od fendera, ne rastimava se, ne lomi se :D itd...
Po mom misljenju je daleko bolja od squiera i vredi svaku paru i verujem da ljudi smatraju ovu gitaru za pocetnicku samo zbog cene

Molotov
MF veteran

Post by Molotov » 15 Jan 2008, 19:28

U Americi su gitare jako jeftine, pa jeftiniji Gibsoni ulaze u kategoriju pocetnickih, kao na primjer neki osnovni modeli Gibson Studio koje su se prosle godine po prodabnicama Sent Louisa kretalo oko 900 USD na kojekakvim akcijama.

To je komentar na gore napisano da Gibson i nije pocetnicka gitara.

Za pocetnika je dobra svakakva gitara, samo dok se vidi koliko je on zagrizao u sve to. Da ne bude zao para ako se predomisli. a to da je steta pocetniku dati dobru gitaru i nije bas OK, jer pocetnik ako vjezba dobro i ispravni i voli to sta radi jako brzo napreduje i dobar instrument mu moze samo pomoci.....
Ne radi se tu ko je pocetnik a ko ne, vec ko ima koliko para.
Ja znam dosta Amera koji i ne znaju bas nesto vladati gitarom, ali naravni imaju fendere Stratove, Telekastere, jeftinije modele naravno..... samo mi ucimo na Jolanama i no name lopatama...

Post Reply