Najjaca/najslabija karika u lancu?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Born_Dead

Re: Najjaca/najslabija karika u lancu?

Post by Born_Dead » 08 Jun 2012, 15:08

MUzzY wrote:Nisam preveliki fan, al' na konto hevi&mocn&razgovetno ovo je ton:
sta je ovde hevi i moc? razgovetno mozda jeste,sta sto svira sedmozicanu stimovanu u A?
ovo je hevi i moc
[youtube]dwZuFexTy0k&feature=related[/youtube]

komil

Post by komil » 08 Jun 2012, 15:16

Born_Dead wrote:
sta je ovde hevi i moc? razgovetno mozda jeste,sta sto svira sedmozicanu stimovanu u A?
Hm, ne bih da vređam ton, ne kažem uopšte da nije dobar. Ali, po meni, ogroman deo onog što MUzzY ovde tumači kao moć dolazi od toga da su tu dva snimka gitare, međusobno jako odaljena u stereo slici. Jedan skroz levo drugi skroz desno.. to, plus nizak štim, i eto.. Tako da onda govorimo o dva tona? :D zbog dva pojačala? :) Čak mi jedna od te dve gitara zvuči vrlo vrlo čisto (što verujem da je ideja da bude "razgovetnost"). Verujem da bi na mono uređaju ovo isto zvučalo primetno "tanje".

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 08 Jun 2012, 18:26

Ovo je hevi, flawless mjetal gitarski zvuk

MUzzY

Post by MUzzY » 09 Jun 2012, 12:21

Born_Dead wrote:
ovo je hevi i moc
[youtube]dwZuFexTy0k&feature=related[/youtube]
To je mocan rif.
Pricamo samo o tonu.
Ne mora da bude kilo gain-a i dzak pun blata ko onaj klip sto si okacio da bi zvucalo mocno. BTW, Ton u StAnger pesmi dolazi iz lepo kombinacije TriAxis-a sa malo gain-a u SuperLead Marshall i Dizel VH4 (bez mnogo gain-a) i DzEjmZove desnice.

MUzzY

Post by MUzzY » 09 Jun 2012, 12:23

komil wrote:
Born_Dead wrote:
Hm, ne bih da vređam ton, ne kažem uopšte da nije dobar. Ali, po meni, ogroman deo onog što MUzzY ovde tumači kao moć dolazi od toga da su tu dva snimka gitare, međusobno jako odaljena u stereo slici. Jedan skroz levo drugi skroz desno.. to, plus nizak štim, i eto.. Tako da onda govorimo o dva tona? :D zbog dva pojačala? :) Čak mi jedna od te dve gitara zvuči vrlo vrlo čisto (što verujem da je ideja da bude "razgovetnost"). Verujem da bi na mono uređaju ovo isto zvučalo primetno "tanje".
Naravno da nizak stim pomaze i naravno da se u studiskom snimku velicina postize na nekoliko nacina al' kad vec kacimo studiske snimke, reko' da pojasnim sta je dobar ton.

nebojsak

Post by nebojsak » 09 Jun 2012, 12:29

Mrav wrote:Evo ako treba za jedno da se izjasnim to bi bilo pojačalo. Yamaha pacifica u lampaškog marshall-a je bolja od Američkog fendera u mali tranzistorac ako je ton u pitanju, nema dalje.
+1

Milanares

Post by Milanares » 09 Jun 2012, 13:05

...uf,uf, dobar ton....dzuganje po sedam zica u spustanim stimovima, glava levo glava desno, strogi al raspilavljeni nu metal, pa onda metal'ka u zatvoru, osudjenici seku vene, hetfildova desnica, testosteron curi niz crne dzepare, gitara visi do kolena, kamera se trese, ma i modna pista i grammy bina se tresu od dobrog tona ...
ako ste uzrasta 12-18: nemate pojma. ako ste uzrasta 18+ onda jednostavno Nemate Pojma.
a najslabija karika u lancu je neukus.
edit: za helmeta svaki respekt

Born_Dead

Post by Born_Dead » 09 Jun 2012, 14:16

Milanares wrote:...uf,uf, dobar ton....dzuganje po sedam zica u spustanim stimovima, glava levo glava desno, strogi al raspilavljeni nu metal, pa onda metal'ka u zatvoru, osudjenici seku vene, hetfildova desnica, testosteron curi niz crne dzepare, gitara visi do kolena, kamera se trese, ma i modna pista i grammy bina se tresu od dobrog tona ...
ako ste uzrasta 12-18: nemate pojma. ako ste uzrasta 18+ onda jednostavno Nemate Pojma.
a najslabija karika u lancu je neukus.
edit: za helmeta svaki respekt
bitno je da ti imas pojma i da nas izvodis na pravi put ;)

Milanares

Post by Milanares » 09 Jun 2012, 14:30

ni nemam nameru al' pravo da se izjasnim i negodujem imam.
btw jel' ok da ti se obracam sa Mrtvorodjeni?
nije bash da sad imam neshto da ti solim pamet, samo me interesuje, no offense.

Born_Dead

Post by Born_Dead » 09 Jun 2012, 14:57

ne razumem zasto jedes govna i prosipas neku mudrost bez ikakvih argumenata. niko ti ne brani da se prikljucis diskusiji,a cisto sumnjam da si procitao poslednjih 5 postova ,da ne pominjem da si se bar potrudio da pocnes od samog pocetaka citanja teme. stvarno mi likovi kao ti ( a na zalost nisi jedini) nisu jasni,niti ce mi ikad biti jasni. Tebi niko ne brani niti da kazes svoje misljenje,koje ce bar dobra vecina da ispostuje time sto ce bar da ga procita i mozda da ti na neki nacin uzvrati,nadoveze,da prokomentarise,nista nije zabranjeno,ali mi nije asno da se tako random ubacis i pocinjes da palamudis i u fazonu si IM KING OF THE WORLD bez ikakvih argumenata.
a za born dead....vidi se koliko poznajes muzicku scenu....

Milanares

Post by Milanares » 09 Jun 2012, 15:15

simpaticno. i Ice T bese, tako? anti cop prznjava iako je BC bio samo privremeni projekat, na bash full time band kao Biohazard recimo, ali ta prica, "iznesimo HC pokret na misice kroz 90te, po svaku cenu", bilo je tih kaseta kod mene jedno vreme, secam se.
inace, Mrtvorodjenche, necemo ovu plemenitu temu pretvoriti u medjusobni spitfest, oprashta ti za spomenute fekalije.
cool ti je stav, ono, bash si tough guy.

Randy

Post by Randy » 09 Jun 2012, 15:44

Lol :bambi:

Evo mojega mišljenja.Nije bitno koji je štim i tako to š'o se tiče distorzija i pojačala nego dal te pesma pogodi u srce :bambi:
Npr na 00:43

Dobro čo'ek kaže ,al ono ako opet sniziš štim možda brutalnije zvuči.Nikad ne znaš :hide:
a opet ne znaš npr posle 2:50(pogotovo 3:49) standard štimić™ a opet brutalno.

Eto ne znam dal sam uspeo da vam dočaram.Što bi kolega komil rekao ''Ma sve je relativno što bi reko Ramštajn''.
I za kraj.....

Milanares

Post by Milanares » 09 Jun 2012, 15:55

Najjaca/najslabija karika u lancu ZA DOBIJANJE BRUTALNOG MJETAL TONA? Lepo preimenujte temu zaboga.
Poshtivam svaku vashu nedoumicu.
A i ja sam nasho gde da se javljam :hide:
Samo pive shto vishe i karike su sve na mestu :ziveli:
tako je bar bilo u tim sferama nekad, a lanac je bio ili za bulldoga ili za motor, ili oko pojasa ili oko vrata!
Ovo sad omladna sve hoce da im se nacrta, nema prechice ljudi, pravac teretana!

Born_Dead

Post by Born_Dead » 09 Jun 2012, 16:25

Milanares wrote:simpaticno. i Ice T bese, tako? anti cop prznjava iako je BC bio samo privremeni projekat, na bash full time band kao Biohazard recimo, ali ta prica, "iznesimo HC pokret na misice kroz 90te, po svaku cenu", bilo je tih kaseta kod mene jedno vreme, secam se.
inace, Mrtvorodjenche, necemo ovu plemenitu temu pretvoriti u medjusobni spitfest, oprashta ti za spomenute fekalije.
cool ti je stav, ono, bash si tough guy.
nisam u tom fazonu,bas mrzim to,ja sam vise za f.u.r.(friendship unity respect),ne pljujem ja tebe,samo nikada ne mogu da shvatim tipove kao ti...jednostavno. a to za misice ne znam sta hoces da kazes ,nije ni bitno. Inace sta ocekujes od u temi kada lik koji preferira metal punk ? :D

Milanares

Post by Milanares » 09 Jun 2012, 17:03

Ma nista, samo da tako i naslovi temu.
Al' nema veze, opusteno. Nije na vama da mene razumete..Uzivajte.
:ziveli:

Post Reply