DiMarzio kombinacija?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

SlowHandMan

Re: DiMarzio kombinacija?

Post by SlowHandMan » 09 Jan 2013, 12:59

Pa dobro, diskutovali smo o magnetima...Jbg kad bi svako tako gledao onda i da sam uzeo magnet koji si ti rekao trebali bi da se ljute na mene ostali koji su predlagali druge magnete :D Razmotrio sam svaciji savet tako da nije da ste pisali za dzabe vec sam se informisao o svakom magnetu koji ste mi preporucili. Na kraju je ispalo da sam poslusao Historika, on je predlozio ovaj magnet. Inace naucio sam i ponesto novo o magnetima kroz ove poruku tako da hvala na vremenu koje ste odvojili za poruke :ziveli:

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 30 Jan 2013, 19:18

evo snimak sa novim magnetom, PAF sam stavio u neck...stavio poklopce na oba ali se onda javljala jaka mikrofonija na Super3 pa sam ostavio pokopac samo na PAF-u, opet lepse je ovako nego kad je bio jedan beli a drugi crni :)

MUzzY

Post by MUzzY » 30 Jan 2013, 19:40

Molim te nastimuj se sledeci put.
Prejaka ti je muzika, tesko se cuje bilo sta od gitare.

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 31 Jan 2013, 02:56

Prvo nisam razumeo zasto si se naljutio kad je ispalo da necu kupiti magnet koji si ti predlagao, to sto si se ukljucio u diskusiju u vezi magneta pa posle razocarao ili sta vec to je tvoj licni problem...a sad opet ne razumem cemu ovo glupiranje i ostavljanje ovih nebuloznih komentara. Kao PRVO gitara je nastimana da nastimanija ne moze biti jer svaki put kad nesto snimam prvo nastimam gitaru jedino ako ti mozda imas toliko istancan sluh da na osnovu snimka mozes bolje od mog stimera da ocenis da li je nesto dobro nastimano ili nije...Kao DRUGO posto ti je druga recenica totalno nejasna, ne znam da li si mislio da sam ja preglasan pa se muzika u pozadini ne cuje dobro ili sta vec? odgovor: poenta je bila da se cuje kako magnet radi...Mozda ja ne sviram profi ali tezim tome, cisto da napomenem da ne bi opet dobio neki nebulozan komentar od tebe i za to. Iskuliraj brate, popij pivo :ziveli:

MetalFunk

Post by MetalFunk » 31 Jan 2013, 04:08

Image

MUzzY

Post by MUzzY » 31 Jan 2013, 13:32

MetalFunk wrote:Image
Repost!

@SlowHandMan: ...tebra, izvin :) Sta da ti kazem. Mozda su mi premorene usi od rada (jbg. ipak provodim 80% vremena u toku dana u studiju u izuzetno kontrolisanom okruzenju miksajuci i snimajuci muziku...). Mozda kad slistim jedno 'ladno 'cu bolje da cujem.

Salu na stranu, kao PRVO, pojma nemas da sviras. Prvo skalice pa onda Creed - "What If".
Kao DRUGO, nisi nastimovan. Bolno si falsh.
Kao TRECE, potpuno si pogresno naucio pesmu.
Kao CETVRTO, totalno si promasio poentu prezentacije zvuka magneta zbog sviranja uz masterovan materijal sa izuzetno akcentovanim gitarskim materijalom. Dodatno si urnisao stvar time sto si mikrofon (kakv god on bio) udaljio debelo od amp-a i time u snimak ubacio zvuk sobe koja odzvanja (kao i svaka ne trenirana soba koja nije ni zamisljena da se u njoj svira) u kome opet dominira muzika koju si odvalio i time pokrio zvuk gitare i amp-a. Ako ti ne cujes da se na snimku razaznaje samo zujanje visih srednjih frekvencija i nekog lo-mid (200-300hz) blata koje se mucno bori sa muzikom onda si verovatno poprilicno ostetio svoj slusni aparat sto je nazalost nepovratna stvar. Uticace ti na svirku poprilicno.
Dakle: mic blize ampu, bez svirke sa muzikom osim ako nije neka matrica u kojoj nema gitara. Pa cemo mozda i moci da cujemo kako ti magnet radi u gitari.

Sto se tice tvojih obzervacija na moj kmentar oko tvog izbora magneta, ocigledno moram da ti pojasnim zasto sam tako reagovao. Nisam ti samo ja pisao o odredjenom tipu magneta (ne zavisno od modela) vec je tu po koju rec napisao jos jedan izuzetno iskusan clan ovog foruma. Nismo to planirali, prosto se desilo da razmisljamo na slican nacin sto se tice izbora magneta i obojca preferiramo DiMarzio firmu. Moje razocarenje nije bilo u tolikoj meri kako si ga ti doziveo, iz ko zna kod razloga ali mi je bilo sumanuto da otvaras temu o problematici o kojoj malo znas ocekujuci da te mi ustvari potapsemo po ramenu zbog odluke koju si doneo sam i pre postavljanja ovog topic-a. Nadam se da kapiras?

Inace potpuno sam kul, raspolozenje mi ne zavisi uopste od toga da li ce neko da poslusa moj savet i da, imam izuzetno istancan sluh. Nervozan si izgleda, samo ti jer nisi dobio dovoljnu dozu "do jaja brate!" komentara na video.
Cheers! :ziveli:

Funkd

Post by Funkd » 31 Jan 2013, 13:54

MUzzY wrote:nisi nastimovan. Bolno si falsh.
Indeed.

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 31 Jan 2013, 14:56

Hehe jaooo strucnjace evo raplakaces me koliko si pametan a ja pojma nemam...Ne razumem zasto si se ti navrzao na mene i koji je tvoj problem ali mozes ti da radis ne znam ti ni ja gde kad ja znam da je moja gitara nastimana 100% kako treba. Meni je sviranje gitare hobi, znam i bez tebe da nisam nista specijalan gitarista,samouk sam tako da teoriju muzike ne znam,skidam pesme preko guitar pro tabulatura i sve to radim jer me zabavlja i prekracuje vreme u ispitnom roku pa nema potrebe bilo ko da me hvali a pogotovo ne da mi soli pamet kao sto ti pokusavas. Evo da ti rasvetlim svu misteriju, znaci da ponovim treci put gitara je nastimana 100% tacno, muzika pustena na razjebanoj Nikola Tesla liniji koja je starija od mene,gde su zvucnici skroz sjebani a ja nemam para trenutno da kupim nove pa se zato nesto ne cuje i dobija se ovaj krs zvuk i sve to je snimano jeftinim fotoaparatom. Jadna tehnika, takav i kvalitet snimka a meni uopste nije bila poenta da pravim profi snimak vec onakav kakav mogu u ovom trenutku da bi ispostovao ljude koji su hteli da mi pomognu oko nalazenja magneta i da im prezentujem koliko toliko ono sto sam kupio. Postavio sam pitanje na forumu bas zato sto nesto ne znam i ne vidim u cemu je problem, mislio sam da forum za to sluzi da se razmenjuju iskustva, znanje i pomogne nekom...na pocetku sam imao jednu ideju sta bi da kupim da bi u toku prepiske sa ljudima menjao misljenje 2-3 puta kada bi saznao nesto i video snimke drugih magneta i na kraju nisam kupio ono sto sam mislio na pocetku pre postavljanja pitanja nego sam kupio drugi magnet tako nije tacno da je neko samo trebao da me potapse po ramenu sto ti kazes i nisam trosio ljudima vreme bez veze jer sam upravo kupio jedan od predlaganih magneta.Znaci da razjasnimo studiram nesto sto veze nema sa muzikom, muzika mi je hobi i zabavlja me pa samim tim nemam ambicije da budem perfekcionista sto se tice sviranja i snimanja vec da to radim dokle god mi je zanimljivo a koliko uspesno cu to da radim to uopste nije tvoja stvar. Ti sve vreme pokusavas da istaknes svoju visinu,strucnost i sta vec a svojim komentarima samo pokazujes koliko si sujetan lik, ja ne nameravam da se u bilo cemu takmicim sa tobom tako da nema potrebe da se ``siris``...Mene ovakve stvari smaraju tako da teraj dalje i ne obracaj paznju na mene.

bancika

Post by bancika » 31 Jan 2013, 15:12

Mislim da je sira lekcija za tebe da ne bi trebalo licno da shvatas i prelazis u neki defanzivno-agresivni mod na prvi znak kritike, covek ti je dao konstruktivan kriticizam. Znam ljude koji nastave tako da shvataju sve u zivotu, u prvom redu posao kad krenu necim da se bave profesionalno...gledano sa strane, izgledaju kao deca dok se pekmeze. Sa takvom opremom ce manje-vise svaki magnet zvucati isto pa demo i nema neke svrhe, ako je cilj da demujes sonicne karakteristike magneta.

Take it easy :ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 31 Jan 2013, 15:16

@SlowHandMan: Nadam se da ces u nekoj buducnosti sa manje strasti da procitas ovaj svoj post. Shvatices koliko si kontradiktoran.
Ponovo si omasio poentu mog pisanja a dao sam ti konkretne savete kako da realizujes svoju nameru.
Nema nikakve misterije, falsh ti je gitara, falsh sviras, falsh bendujes note. Zao mi je, nisam ti ja kriv sto ti je sluh los. Starost tvoje zvucne opreme nema veze sa intonacijom. Da si mozda pustao pratnju preko ploce, mogli bi da pricamo o tome koliko RPM ploce moze da utice na pitch celog snimka.
Shvati da to utice na tvoju demonstraciju magneta. Mene je bas interesovalo kako zvuci taj magnet posto nisam imao prilike da ga probam. Mozda je do jaja. Ne mogu nista da zakljucim iz ovoga sto si postavio. Na stranu tvoje sviranje, ono nije ni bitno za ovo. Napravio si dosta losih odluka pri snimanju i veruj mi, nema to veze sa kvalitetom tvoje opreme. Smanjis jacinu amp-a i priblizis kameru istom. Vise sviraj clean deonica da cujemo ton. Manje sviraj gain farbi ili bar smanji kolicinu drive-a jer se sve mulja. -konkretni saveti-

Potseticu te samo da premotas sta si pisao ranije pa ces valjda ukapirati da si ti poceo da nesto idirektno prozivas moje znanje. Red je da te demantujem. Vrlo sam ponosan na svoje obrazovanje i iskustvo u kome mi je umnogome doprineo i ovaj forum. A koliko sam sujetan mogu da potvrde moja pisanja po ovom forumu i njegovi clanovi.

:ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 31 Jan 2013, 15:20

Вас двојица ако наставите овако, почећете да звучите као брачни пар :mrgreen:

Спороруки човече, добио си конструктивну критику, немој да се брецаш.

Мази, фаз није тако лоша педала :bambi:

MUzzY

Post by MUzzY » 31 Jan 2013, 15:28

Kristijan wrote:Мази, фаз није тако лоша педала :bambi:
NIKAD! :mrgreen:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 31 Jan 2013, 15:36

Ето шале, слатко смо се насмејали :lol:

SlowHandMan

Post by SlowHandMan » 31 Jan 2013, 16:24

Ocigledno imamo problem u komunikaciji. Lepo kazem da sam znam da ne sviram Bog zna koliko dobro, ne zelim da budem profi-perfekcionista ali naravno zelim da popravim svoje sviranje na neki prihvatljiv nivo. Ja sam veoma zahvalan svima koji su kometarisali i hteli da mi pomognu da ne bacim pare za magnet bez veze jer sam tesko do njih dosao posto nisam stalno zaposlen. Mozda sam ja ne znam ti ni ja kakav, da sve preozbiljno shvatam ali ne volim kad mi se neko tako odraca jer ja prvi ne bi tako sa nekim pricao. Ako je snimak sranje, kazi lepo kao sto si rekao tek na kraju, snimak ne valja i ja ne cujem kako magnet radi, snimi bez pratece muzike a ne da dodjes i da me tu napusavas govoris kako ja ne znam da sviram,pogresno sam naucio pesmu,nemam sluha i onda kao na kraju al to ipak nema veze sa onim sto se na snimku ne cuje lepo kako magnet radi i kako sam ja u fazonu trosio ljudima vreme da komentarisu ovde za dzabe sto nije tacno...**** ga ja ne volim da tako neko razgovara sa mnom. Svaka tebi cast ako si strucnjak ali nemas potrebe da zbog toga sto nesto bolje znas od mene da me omalovazavas nego mozes lepo da napises jer kad neko dodje i prvo napise kao``Molim te nastimuj se sledeci put`` kako ja to treba da shvatim a jos znam da sam nastimovan kako treba. I zato sam ja tako i reagovao jer iz tvojih poruka pocev od one ``I upravo si me potsetio zasto sam nekoliko puta rekao da vise od 1 posta necu da napisem kad neko pita "sta da uzmem, preporucite"...`` nisam primetio da to iz neke dobre namere pises vec mi je vise delovalo kao proseravanje i posle dodao savete koje nisam trazio (hvala na tome jer to sam ne bi skontao) sto sam shvatio to da jos vise zelis da kazes kako ti znas a ja da nemam pojma sto nije daleko jer ne znam mnogo ali nije lepo kad neko tako sa tobom prica. Tako da ako ti nisi imao lose namere onda zavedimo to kao da se nismo sporazumeli. Evo ako ovo pomaze poslusajte snimak bez muzike u pozadini a videcu sutra da napravim snimak gde ce se cuti i na clean-u kako radi magnet...pojacalo: Bass,Mid,Treble,Reverb su na 5 od 10 a na dist. pedali: Level 50%, Tone 50%, Dist. 60%. Inace morao sam magnet dosta da spustim dole da ne bi bilo razlike u outputu u odnosu na PAF.

MUzzY

Post by MUzzY » 31 Jan 2013, 16:50

Moj prvi komentar:
Prejaka ti je muzika, tesko se cuje bilo sta od gitare.
tvoj odgovor:
ne znam da li si mislio da sam ja preglasan pa se muzika u pozadini ne cuje dobro ili sta vec?
Jel' treba dalje da te citiram?

Za sad ti je petoro clanova skrenulo paznju da si planuo bezveze i to sve zbog mog komentara na tvoju odluku oko magneta. Drmni jedno 'ladno, ocigledno jos uvek ne mozes normalno da komuniciras samnom.

U mom prvom odgovoru na tvoj video sam ti rekao sta je problem. Ti me srdito ubedjujes kako ja izmisljam i da nisam upravu. Nakon toga ti par ljudi kaze da nisi upravu. Opet si srdit. Izvini druze, ocigledno problem ne pravim ja.
Ako ti stimer pokazuje da su ti zice nastimovane onda imas veliki problem sa kotiranjem gitare. Ja bih posetio nekog majstora. I dalje mislis da nisam upravu? Hm, mora da je onda snimak pesme Creed-a rastimovan i kao takav pusten u prodaju. Verovatno je to...
Tvoje sviranje jeste sekundarno po vaznosti za ovakav demo ali nije nebitno. Nisi ti jedini koji ovako pravi "review"-ove po netu. Ako si na osnovu takvih snimaka done odluku o kupovini tog magneta... nemam sta da dodam.

Ponavaljam: priblizi mikrofon (kameru) izvoru zvuka. Veruj mi bice bolji rezultat samo smanji amp da ti ne klipuje (distorzira) snimak. Nikoga ne zanima kako ti izgledas dok sviras gitaru u demou magneta.

Post Reply