hipihill wrote:pisac wrote:Kako god,uliva poverenje,posebno u odnosu na konkurenciju,koja je,vidite i ovde,oklevetana da joj se vratovi na gitarama krive.Za Hagstrom to nisam cuo.
Iskreno,nikad nisam ni cuo nista lose o Hagstromu.Swedi su temeljni kad nesto rade-setite se Volvo-a...
A koliko ljudi poznaješ koji imaju Hagstrom gitaru? A koliko ih poznaješ koji imaju Fender ili Gibson? Lično poznajem samo jednog koji ima(o) Hagstrom akustaru.
merk wrote:istina. ovaj moj viking iz 68 (48 godina?!) to samo potvrđuje! hagstrom je zakon!
Da, ali ti pričaš o starim švedskim gitarama. To više ne postoji, danas se prave u Kini i one srednje kategorije (Swede) su na nivou Epiphonea otprilike, a toliko i koštaju.
Pa,poznajem po nekog,necu da se pravim vazan sad...ima ih po celom svetu,tja...Hagstrom je ovde prilicno rasprostranjen,i cenjen,i prodavan.Sudeci po tvom reagovanju,ti imas i Fendera i Gibsona,a ja,eto,Hagstroma...mozemo da se upoznamo,mozemo da uporedimo gitare direktno,jedno iskustvo vise,sto da ne?
Kakve veze ima gde se gitara pravi?Koja je razlika ,ako u Kinu dodje sef i inzenjer Hagstroma,a ostalo su kineski radnici,ili u Svedsku kod tog istog inzenjera dodje 20 radnika sa strane-Hrvata,Kineza,Srba,Rumuna,Ceha,i rade Hagstrom gitare?Mislis da u Svedskoj rade samo Svedjani?Da iza svake MADE IN GERMANY etikete stoje samo Nemci-nije ti palo na pamet da je to neki Turcin koji je otvorio firmu u Nemackoj(i zaposljava samo Turke)?To tako funkcionise,druze moj.Ja radim sa strancima,Holandjani su gazde,a Portugalac je glavni majstor.Isto bi on to bio i u svom Portugalu,da je fabrika tamo,isto i ovde u Evropi.Ali on prati specifikacije,holandske,i odrzava kvalitet proizvoda,slusajuci instrukcije sefova.Holandjana.Nemoj da mislis da su svih milijardu ipo Kineza zarozani nesposobni i ograniceni,pravis ogomnu gresku onda.Ne sudi o Kini po kineskim prodavnicama u Srbiji.
Uporedjivanje Hagstroma i Epiphone-a je nezahvalno,varira od mnogo cega.
Sa ovim nisam rekao da su Hagstrom gitare bolje od Gibson gitara(izuzevsi Hagstrom Northen Swede),o ne ne,niti da ce se vrat na svakom Gibsonu Epiphone-u Fenderu iskriviti.U ovoj temi ja to nisam rekao,samo sam video da drugi kazu nesto u vezi toga pa sam doprineo temi svojim misljenjem(koje ne mora da bude tacno).Samo sam rekao da je i taj dodatak u vratu Hagstroma uticao da se opredelim da njega.Za sto evra vise mogao sam kupiti Gibson Les Paul Tribute 60,sa p90 magnetima-ali nisam.Uzeo sam Hagstrom,dobra je to gitara i ja je necu prodavati vise jer sam zadovoljan njome,za razliku od mnogih vlasnika Gibsona.
Hagstrom pravi gitare od 1958.godine,harmonike od 1932.Puno godina,a?