Kupovina Ibaneza RG370DX

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

nexus_g

Re: Kupovina Ibaneza RG370DX

Post by nexus_g » 17 Apr 2008, 15:40

Očigledno je kupovina gitare problem. Problem je i kad imaš pare. Zato me sigurno razumete. Treba da spržim za Bgd, potrošim 10% od cene gitare, poljubim vrata ili dobijem: "Nema." Zato mi znači vaš signal: "Eno je! Drž je! Stigla tamo i tamo!" Radije ću da dam za pivo i 10 s lukom ili pizzu i coca-colu, nego da bacam pare na autobuske karte. Znam da me svi razumete. :cry:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 17 Apr 2008, 15:45

nexus_g wrote: "Eno je! Drž je! Stigla tamo i tamo!"

Radije ću da dam za pivo i 10 s lukom ili pizzu i coca-colu, nego da bacam pare na autobuske karte. Znam da me svi razumete. :cry:

U potpunosti, feeeeenomenalno opisana situation!!!! bas jeste tako!!!

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 17 Apr 2008, 18:20

KnightOfDoom wrote:E onda sam cuo pricu o narucivanju, a to mi se bas i ne svidja.

Sranje sa narucivanjem je sto nemas slobodu da probas nekoliko gitara (istog modela) i odaberes onu koja ti odgovara, a kada stigne gitara koju si porucio obavezan si da je kupis u kakvom god stanju bila, a jos se i deo placa unapred i veliko je pitanje kada ce stici. Rocket Roll je jednom rekao da to moze da se otegne mesecima.

Kada porucujes jedino mozes da se nadas/molis/izvodis-ritualne-plesove, da ce gitara koja stigne biti u dobrom stanju.

Critical
PedoBear

Post by Critical » 17 Apr 2008, 18:26

Chord-Master wrote:
KnightOfDoom wrote:E onda sam cuo pricu o narucivanju, a to mi se bas i ne svidja.

Sranje sa narucivanjem je sto nemas slobodu da probas nekoliko gitara (istog modela) i odaberes onu koja ti odgovara, a kada stigne gitara koju si porucio obavezan si da je kupis u kakvom god stanju bila, a jos se i deo placa unapred i veliko je pitanje kada ce stici. Rocket Roll je jednom rekao da to moze da se otegne mesecima.

Kada porucujes jedino mozes da se nadas/molis/izvodis-ritualne-plesove, da ce gitara koja stigne biti u dobrom stanju.
Pa ne mozes ti kao kupac da snosis troskove ako se gitara osteti u toku transporta ,a isto tako NISI obavezan da je kupis ,mislim neces sigurno kupiti nesto ako ne valja.....

Sumnjam da uopste takav ugovor postoji,to da moras da kupis ma kakvu dobio,pa ko je lud da pristane na takav ugovor :grummel_2:
Evo ja sam narucivao manje stvari ovde da mi posalju iz nemacke ,naravno uz to sto si narucio dobijes papir na kojem imas rok od 7 dana da vratis naruceno ako je na neki nacin osteceno ili ako mislis da nesto ne radi kako treba :D

Isto tako da se deo placa unapred ,ne mora da znaci ,zavisi kako ko posluje ,mozes ti i celu da platis unapred,a mozes i da je platis po dobijanju iste :P

Pozz

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 17 Apr 2008, 18:32

Tako je u teoriji, ali plasim se da u praksi to kod nas ne funkcionise kako treba, od toga bi se izrodilo takvo natezanje sa prodavcima, da bi na kraju pristao da kupis gitaru, samo da bi izbegao dalju raspravu.
Ajd' naprimer pokusaj da vratis porucenu gitaru onima u Sky Music-u, da vidis kako bi se proveo :D

Znam da se u Mitrosu placa jedan deo unapred, za ostale radnje ne znam.

Zoll

Post by Zoll » 17 Apr 2008, 18:53

Pa čovek je u Beču, tamo to verovatno može, ovo je Srbija i ništa ne funkcioniše kako bi trebalo, pa tako ni sve to oko poručivanja/kupovine instrumenata verovatno....

Critical
PedoBear

Post by Critical » 17 Apr 2008, 19:19

Tako je u teoriji, ali plasim se da u praksi to kod nas ne funkcionise kako treba
Pa to kod nas sigurno ne sljaka kako treba ali, treba biti uporan i dosadan a nekad i gori (jeste da mi muzicari imamo dobru dusu,al znamo i da popizdimo :mrgreen: :mrgreen: ) od tih koji prodaju.......
Jbg,najlepsa je i najbolja Srbija ,je*u te i kad si platio hahahhahah

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 17 Apr 2008, 19:22

Pa ajde da je ostecena pa i da pristanu da ti vrate pare i nikom nista. Ali sta ako ti se ne dopadne? Mislim lepe su te slike na netu i to sto ti ljudi govore da je gitara super , sta ako TEBI ne odgovara...
Jos je ibanez u pitanju pa stvar cini gorom, mogu da te probodu onim siljatim headstockom kad im kazes "a ipak mi se ne dopada , necu " :D

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 17 Apr 2008, 19:44

KnightOfDoom wrote:Jos je ibanez u pitanju pa stvar cini gorom, mogu da te probodu onim siljatim headstockom kad im kazes "a ipak mi se ne dopada , necu " :D
Da, da... ili zamisli tek da je u pitanju Dean Razorback, samo te rascepe k'o sekirom. Zato lepo porucis Squier Hello Kitty i ne mogu ti nista :lol:

Critical
PedoBear

Post by Critical » 17 Apr 2008, 20:35

Da, da... ili zamisli tek da je u pitanju Dean Razorback
Pa kako ovo nekom da se ne svidi :mrgreen:

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 17 Apr 2008, 21:15

Critical wrote:
Da, da... ili zamisli tek da je u pitanju Dean Razorback
Pa kako ovo nekom da se ne svidi :mrgreen:

Da, pa to cudo ne moze ni da se osteti :D

Creepy

Post by Creepy » 29 Jun 2008, 23:27

Izvinjavam se shto sam iskopao temu iz naftalina ali bolje i to nego da pravim novu. :D

Koja je razlika izmedju modela RG 370 i GRG 270 osim u magnetima (i naravno ceni :) )?
Koliko sam video imaju isti vrat, isti floyd..
Da li se isplati kupiti kupiti GRG 270 i kasnije zameniti magnete (ako je razlika samo u njima)?

I josh jedno pitanje, pomenuli ste muku oko prebacivanja shtima, na probi bar jednom promenim iz E u D drop, pa me zanima koliko mi se onda uopshte isplati da kupujem gitaru sa floydom? :?

XtrmntR

Post by XtrmntR » 29 Jun 2008, 23:40

Razlika izmedju pomenuta dva modela je u vratu(grg vs wizard II vrat), floydu(nemam_pojma_koji vs edge III), magneti(pwsnd vs infinity). RG370 je dosta bolja gitara u odnosu na taj grg.

Sto se tice ovog zadnjeg pitanja, isplati se onoliko koliko ces da ga koristis, tj. da li ti je uopste potreban?? Ako mislis na probi/svirci da menjas stim, onda zaboravi na floyd. :D

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 30 Jun 2008, 00:14

Ja sam postao ponosni vlasnik RG350, i mogu vam reci... gitara je... hmm, ne umem bas najbolje da se izrazim
Osecaj je bio bolji nego kad sam probao American strata
Uglavnom, ako neko trazi rg350 nek pozuri, nova prodavnica Music Trade-a imam popust, ja sam uzeo 1 od zadnja 4 komada, po 29 000 su, a inace su oko 36 i kod njih bili, i trenutno u mitrosu

Creepy

Post by Creepy » 30 Jun 2008, 00:32

A jel taj problem sa shtimovanjem samo kod Edge III ili uopshte kod svih gitara sa floydom? Poshto imam Ariju XL-STD i bez problema pebacujem iz E u D drop i obrnuto, sve ostaje ok u shtimu..

Post Reply