Najbolja Stratocaster "kopija"?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

davidgilmour

Re: Najbolja Stratocaster "kopija"?

Post by davidgilmour » 05 Jul 2008, 13:13

sinoc sam na svrici video da gitarista ima Ibanez kopiju strata....jedan hambaker ako sam dobro video, i dva singla.... :) svideo mi se zvuk....al sta znam....sta vi mislite o toj gitari?

Zlo

Post by Zlo » 05 Jul 2008, 14:25

Sinoc sam na svirci video ribu koja ima sise i dupe.Sta vi mislite o toj ribi? :lol: :lol: :lol:

Izvinjavam se zbog offa ali nisam mogao da odolim :)

davidgilmour nista zlonamerno.Shvatices jednom kakvo si pitanje postavio :)

viden

Post by viden » 05 Jul 2008, 15:38

Zlo wrote:Sinoc sam na svirci video ribu koja ima sise i dupe.Sta vi mislite o toj ribi? :lol: :lol: :lol:
Znači dva splitovana hambakera :D .

Zlo

Post by Zlo » 05 Jul 2008, 15:57

Heh :) Oteracemo temu u off ali zaista bi trebali da obratimo paznju na to sta,zasto i kako pitamo .
Jeste ovaj forum malo "slobodniji" nego neki drugi koji se bave istom temom.Jeste i da ima manje profi a vise hobi muzicara.
Meni je veoma prijatna opustena atmosfera koja vlada na forumu.Ali hajde da ne preterujemo sa opustanjem i pisemo smislene postove ovde,a u delu foruma namenjenom zezanju cemo pisati sve ostalo.

Ako pitate nesto o gitari ,napisite model .Bar uploadujte foto pa ce neko prepoznati koji je model i moci ce da odgovori.
Opet kazem-nista zlonamerno davidgilmour .I pored ovog nicka nisam zlonameran covek. :lol: :lol:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 16 Jul 2008, 23:09

Probao sam jos nekoliko SX gitrara i mogu reci da me je na kraju SX poprilicno razocarao. Za pocetak, jednostavno toliko variraju u zavrsnoj obradi, da to prosto boli. Lak cesto nije jednako nanet, a obrada vrata na jednom komadu (kopija Telecastera je u pitanju) je bila takva da je sa unutrasnje strane gledano to bilo jedno razvuceno slovo U bez i malo preterivanja. Znaci neprirodno debeo na prvim i oko 12-tog praga i neprirodno tanak oko 5-tog i 7-mog. Svirao sam u istoj radnji uporedo i Fender Telecastere MIM i Highway One razne komade i ne bih rekao da je ovo namerno i da je deo dizajna Telecaster gitare. Lak je obavezno odvratan, u pitanju je predebeo sloj nekog gustog laka (vrat boje meda, kako ga je neko nazvao, u pitanju je bas ta boja, ali meni se ni to ne svidja), koji kao da se jos uvek lepi pod rukom. Ne klizi lepo kao na pomenutim Fenderima. Ne pomenutoj kopiji telecastera prekidac je bio toliko predimenzioniran i strcao da je to maltene smetalo pri svirci. Uopste ti prekidaci i potencijalmetri rade i pokrecu se kad da su made in Bulgaria in 1986, a moram da priznam da i cela gitara tako nekako mirise. :mrgreen:

Ne mogu da se naviknem ni na taj soft V vrat. Nisam ni ja za neke pretanke vratove i svi ti Ibanezi i Jacksoni sa pretankim vratovima i jumbo pragovima (tu vise ni nema sta da se svira :mrgreen: ) su mi krajnje odvratni i neinspirativni za svirku, ali ovaj vrat je pravljen kao za samog Kremenka, tj. kao da je iz doba jure :D .

Nakon svega, nastavicu da tragam, verovatno da postoji neki dobar komad tamo negde... ali vise nisam siguran da je SX najbolja Stratocaster "kopija", bar sto se mene tice.

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 08 Feb 2009, 14:36

evo nasao sam bass za bracu :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Image

:rlol: :rlol: :rlol: :rlol: :rlol:

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 08 Feb 2009, 15:16

Slobodno doteraj za Bg, ja necu imati nista protiv :mrgreen:

Santana

Post by Santana » 08 Feb 2009, 15:47

SX, bato!
probao sam jedan koji je kopija mark knopfler strata i super je sljakao.samo probaj vise komada.

Post Reply