strat

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Funkomat
MF veteran

Re: strat

Post by Funkomat » 08 Jun 2008, 02:12

Chord-Master wrote:
Inace, voleo bih da vidim Gilmour-ov black strat u prodaji
To bih i ja voleo mada sam citao negde da ce mu cena biti apsurdna.
Voleo bih da ga naprave i prodaju po ceni slicnoj claptonovom stratu. To bi bilo razumno. :D

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 08 Jun 2008, 02:14

hm... za 17000$, koliko kontam dobijes i tepih. Pa to je onda odlican posao! :mrgreen:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 08 Jun 2008, 02:17

Evo o Gilmourovom signature modelu:

http://www.gilmourish.com/?p=207

Ja sam se secao da sam procitao vecu cifru ali svejedno 4000$ je brdo para. :?

friedman

Post by friedman » 08 Jun 2008, 11:50

Rocket Roll wrote: Obavešteni izvori kažu da je još daleko. Do sada je već pomeren skoro godinu dana od očekivanog trenutka pojavljivanja. U međuvremenu su mu cenu povisili sa $4 000 na skoro $6 000. To je već vrlo blizu 4 000 evra... Ta gitara će biti dobro finansijsko ulaganje za bogataše, i to je sve.
Au al su mu odvalili cenu... Takodje sam cuo da ce se za 1000e naci u prodaji obican strat koji samo izgleda kao Gilmour-ov.
Jedno je sigurno - Fender ce doooobro zaraditi na ovome :lol:

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 08 Jun 2008, 18:23

Rocket Roll wrote:
Chord-Master wrote:Nego koji je trenutno najskuplji Stratocaster iz Artist serije, Stevie Ray Vaughan?
Trenutno? CRASH komplet ili - ako ne idemo po kompletima - Andy Summers sig. Inflacija, inflacija, cena nafte...

Okej hajde, cenu jos i nekako mogu da razumem, zapravo ne mogu, ali recimo da mogu.... ali ono sto su neplanirano i sasvim slucajno, moje jadne oci videle, ne mogu bas nikako da skontam (evo jos uvek moj sokirani mozak pokusava da obradi informcije).
Mislim na prvi po redu, review, koji se nalazi odmah dole desno ispod slike gitare na musiciansfriend-u, koji pocinje ovako:

"I just bought this giutar for my 9 year old son, who is just learning how to play."

17000$!?! :shock:
"9 year old son"!?! :shock:
"Learning how to play"!?! :shock:

Ne mogu vise, strefice me infarkt, ali meni je to malcice neobicno, nije li vama?

cccira
MF veteran

Post by cccira » 08 Jun 2008, 18:38

Chovek ocigledno ismeva gitaru, nisi valjda mislio da je to ozbiljan review?
Ja sam se slatko nasmejao, skidam mu kapu :lol: :lol:

Evo jos bisera:
"I already have two of these guitars and just bought another one. This for me is a very practical guitar for gigging. I toss in in the back of the Mercedez and off i go!"

I naravno, najcrnji: :lol: :lol: :lol:
"I just picked up one of these babies and I enjoy playing this guitar. The fat 50s are ok but I will change them to some Custom Shop 69s. If your in the market for a guitar I recommend this guitar and amp set. Its perfect for beginners. You can even use the canvas to wipe down your guitar when you are done. Don't leave this guitar out in the cold. I left mine in the garage for a few weeks and when I brought it inside, the finish started cracking."

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 08 Jun 2008, 18:44

Idi bre, iscima me covek, malo falilo da odem na reanimaciju :D
Sad kad si pomenuo jeste prilicno idiotski od mene sto sam pomislio da je ozbiljan review, al' sa kapitalistima nikad nisi nacisto :)

Hehe, ovaj drugi je dobar :D

friedman

Post by friedman » 08 Jun 2008, 20:54

E al sam se smejao citajuci komentare :lol: :lol:
Citiram jedan:
I'm just starting out and decided to pick this thing up. The sound and quality is horrible, but I mean, it was just so cheap! I know that it's no Rogue or B.C. Rich by any means, but you just can't beat the price! I think I might save up and get a Squire though.

guv'nor

Post by guv'nor » 17 Jun 2008, 04:28

Rocket Roll wrote:Ko naleti na '81-'85. Strata, nek' ga plati kol'ko prodavci traže, neće se pokajati.
Ne samo da se slazem sa Rocketom, nego ne smem da pominjem kakvi likovi se "kunu" da posle svojih '54-'65 Stratocastera nisu svirali bolje gitate od "rano-osamdesetih" Stratova! (ali sve to i vi mozete videti skidanjem raznih skolica, posecivanjem odredjenih sajtova...itd)

@Sirac-Sunka
Mislim da znam na kog lika mislis kada pominjes jeftino skupljanje skupih gitara po Srbiji, ali taj covek je trgovac, a trgovci se time bave...
Evo sta mi nikako ne ide u glavu: Dodje muzicar, gitarista (a ne trgovac) i ponudi ti tu istu jadnu cenu koju je i doticni gospodin ponudio. Neko ga otkaci, neko ne, ali ajde da pretpostavimo da ga otkacis i da gitara ode boga-pita-kome. Taj isti lik (gitarista) ce od, upravo tog, trgovca kupiti tu istu gitaru za 500 evra vise!!!
Nikako mi nije jasno ko tu koga...

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 18 Jun 2008, 01:30

Naisao sam na oglas Stratocaster Elite '83, aktivan, 900e.
Trebalo bi da je to nesto ovako:
Image
Image
Image
Image

Je l neko nesto zna o ovoj gitari?
Mnogi je hvale, a drugi i ne bas... kazu da samo dobro izgleda, a svi se slazu da spada u retke gitare.
Zanimljivo je to da zice ne idu kroz telo i nema tremola. Nema ni 5-way prekidaca, nego tri dugmenceta koja, verovatno pala i gase tri singl magneta, posebno.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 18 Jun 2008, 04:59

Da, to je taj FreeFlyte tremolo. Možda baš i nije naj-najbolje rešenje za tradicionaliste, ali radi. Btw, taj model ima prvi dual-action trussrod koji je serijski ugrađivan na Strata.

Neke detaljnije informacije: http://homepages.ed.ac.uk/dreimer/elite.htm

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 18 Jun 2008, 12:30

E sanjao sam ovog Elite Strata :) i kako se igram ovim prekidacima...
Steta sto nisam nesto blize pa da glumim zainteresovanog kupca i stvarno se poigram malo... :(

davidgilmour

Post by davidgilmour » 18 Jun 2008, 17:43

kakve stratove prodaje mitros? jel se isplati kupovati kod nas novog strata?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 18 Jun 2008, 18:27

davidgilmour wrote:kakve stratove prodaje mitros?
Skoro sve. Imaju i obavezu na to, pošto su tražili da budu zvanični distributeri Fendera za Srbiju.
davidgilmour wrote:jel se isplati kupovati kod nas novog strata?
Zavisi od mnogo stvari. Imaš li opciju da ga kupiš negde drugde?

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 18 Jun 2008, 21:16

davidgilmour wrote:kakve stratove prodaje mitros?
Nije li davidgilmour mislio na kvalitet?
Ako jeste, vise puta se pominjalo da kod nas stizu i ne bas najbolji primerci iz serije, Fender i ne mari mnogo za trziste u Sribiji i sl... Mada, neki moji drugovi su pazarili prilicno solidne komade, kako iz Standard, tako i iz drugih jacih serija, pa valjda moz da se probere.

Ali, Ima jedna stvar koja me uzasno nervira u vezi novih Fendera koji stizu u Srbiju. To su ono crtice-peckice na drvetu ::ranting:: vrata i fingerboard-a, ako je on maple-a. Vidjao sam to i na jacim serijama, npr. American Deluxe. Bezveze, ako je dajem preko 1000evra za instrument, hocu bar da komad drveta bude malo bolje probran u odnosu na tamo neku gitaru od 200evra.

Post Reply