Kako Da Namestim EQ Pojačala - Treble, Middle, Bass?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Highway One

Re: Kako Da Namestim EQ Pojačala - Treble, Middle, Bass?

Post by Highway One » 06 Oct 2008, 16:44

guv'nor wrote:Nikada cuo, niti probao... :D

Ali i da to sve radi, koja je svrha maximuma [b]reverba na tolikom gain-u? (ako zelis da se ISTA sto sviras razume)[/b]
Pa meni se barem cini da odaje utisak sa malo vecim sustainom :D , a i malo omasti taj zvuk poshto je onda bash oshtar , tako da naprimer sa tom kombinacijom na stratu , na neck magnetu dobijam neki lespoliki ton , pa onda sweet child o' mine lepo zvuci :)

guv'nor

Post by guv'nor » 06 Oct 2008, 16:58

Moguce da sa 25R to radi, jer, koliko me secanje sluzi, on je do odredjene granice bas muljav a reverb mu je tu cisto radi reda... Ili je to bio 15R? :roll:
Ali ajd' mu pusti bar malo basa, meni za ljubav. :wink:

edit:
Nije mi namera da omalovazavam taj reverb, samo pravim paralelu sa feder-lampa reverbima sa vel'kih fendera. Tako da zbog toga mozda nije previse, ali ma koliko ti to zvucalo ok kada sviras sam, reverb ce ti "pomoci" da gitara nestane u mix-u benda.

Highway One

Post by Highway One » 06 Oct 2008, 17:11

guv'nor wrote:Moguce da sa 25R to radi, jer, koliko me secanje sluzi, on je do odredjene granice bas muljav a reverb mu je tu cisto radi reda... Ili je to bio 15R? :roll:
Ali ajd' mu pusti bar malo basa, meni za ljubav. :wink:

edit:
Nije mi namera da omalovazavam taj reverb, samo pravim paralelu sa feder-lampa reverbima sa vel'kih fendera. Tako da zbog toga mozda nije previse, ali ma koliko ti to zvucalo ok kada sviras sam, reverb ce ti "pomoci" da gitara nestane u mix-u benda.
Pa reverb mu daje vece razlike samo kad se gleda 0-5-10 , inace i nema mnogo , ali meni to ne smeta :)
A ovo boldovano i nisam bash razumeo

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 06 Oct 2008, 17:48

Evo ja bas imam 25R kod kuce i probao ja tvoja podesavanja i ono... kresti brate. :D
Ovo pojacalo ima bas jak reverb tako da meni sa reverbom preko 2, max 3 zvuci lose, pogotovo sa distorzijom ali ako se tebi svidja... :wink:

guv'nor

Post by guv'nor » 06 Oct 2008, 18:12

Highway One wrote:reverb ce ti "pomoci" da gitara nestane u mix-u benda....A ovo boldovano i nisam bash razumeo
Previse "mokar" signal (reverb-i i delay-i) sprecava gitaru da se cuje u bendu. (tj. bilo koji instrument, valjda)
Zato mnogi gitaristi (oni poznati :wink: ) koriste po 2 pojacala: u jedan salju suv signal (samo eq, distove, itd) a u drugi sve to plus prostorne efekte tj. mokar signal. Tako, ma koliko nakrcali reverb, uvek imaju drugo pojacalo koje "izbacuje" samo suv zvuk, te se sve i dalje lepo cuje.
Nama koji imamo po jedno pojacalo, ostaje da ne preterujemo sa reverbima(tj. da ih koristimo NE :lol: ), bas zbog toga da bi nas u publici neko cuo.

Eto odakle moja "pobuna" u vezi sa >reverb-na-max< :D

Highway One

Post by Highway One » 06 Oct 2008, 20:21

Imate pravo , ali s obzirom da ja nisam nikad bio u bendu , nisam to ranije shvatio :)
Ja uglavnom sa reverbom ne preterujem( deep purple uglavnom sviram sa kombinacijom reverb-2 , bass-3 , treble-7,midle-10 ,gain-6-7 tad dobijam taj blackmore zvuk) , uglavnom ga drzim na oko 1-2-3(najvise 4) ,a distorziju na 6-7-8 zato shto mi se cini da posle pocinje da gubi taj stratoliki topao zvuk :D , i da se mnogo modifikuje :D
Zato eto ja odvalim reverb , da bi se zvuk modifikovao :D

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 06 Oct 2008, 20:52

Hvala sto si razresio misteriju :) Sto se tice setovanja eq-ua, whatever rocks yur boat je dobro podesavanje. :D
Cheerz!

Rock`n`Roller
MF veteran

Post by Rock`n`Roller » 11 Oct 2008, 13:43

Bluesko

Post by Bluesko » 25 Oct 2008, 17:55

e,a sta predstavljaju presence,middle i treble??? :?:
mis`im,za bass,reverbe i ostalo mi je jasno,ali kakvu ulogu imaju ova tri na pojacalu??
i,da,pozdravio bih babu iz Rume :lol: :lol: :lol:

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 25 Oct 2008, 18:51

Bluesko wrote:e,a sta predstavljaju presence,middle i treble??? :?:
Presence ti daje visoko visoke tonovo, kako je Josip objasnio :D , imas izrazenije harmonike...
Middle su srednji tonovi, a treble su visoki...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 19 Nov 2008, 03:08

Bass Na 14sati, srednjaci na sredini (12h podne), i Viskoki na 13h (kod marshall-a), a na voxu sve isto samo visoki na manje od 12h jer je jako clean pojacalo. Presence po potrebi prostora u kojem se svira....I To je to. Reverb off. Pedale boje zvuk po potrebi. :mrgreen:

Post Reply