Jedno pitanjce u vezi mog Ibaneza

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

gordon

Re: Jedno pitanjce u vezi mog Ibaneza

Post by gordon » 05 Aug 2008, 16:49

Aj, da ne otvaram novu temu,imam jos nekolko pitanja...Pa ako neko moze da odgovori,ili da me uputi na neku vec postojecu temu posto pretragom nisam dobio neke rezultate

1. Koje su zice najbolje da kupim,za moju grg170dx...Kad sam kupovao gitaru uz nju sam kao poklon dobio i one Fender zice od 500 din, i od tada sam samo njih i kupovao ...ali sad bih da promenim ,jer se doslo do nekih para. Da dobijem neki tezi zvuk, jer ove sadacnje ,kad snimim na primer, e zica zvici ko violina (ako je to uopste moguce :D )
2. Neki kazu da ne valja skidati sve zice odjednom ,nego se menja jedna po jedna,,,Ali kako onda da ocistim vrat ako ne skinem sve zice? Sad mi vi recite ,dal da skidam da zamenim sve odjednom,ili jednu po jednu?

Imam jos pitanja ,al trenutno zurim pa cu kasnije :)

Blingo

Post by Blingo » 05 Aug 2008, 16:58

Ako hoćeš tvrdji ton uzmi deblje žice,recimo 0,10mm - 0,52mm i experimentiši malo sa efektima,pre svega sa distom.

Što se drugog pitanja tiče...Podeljena su mišljenja.Jedni govore kako će vrat vremenom propasti u koliko prilikom zamene skidaš sve žice od jednom,a drugi pak misle da je to važilo za stare modele koji nisu imali šipku u vratu i da sada nema realnih osnova da se tako nešto desi.
Ja spadam u ove druge,ali,siguran sam, na forumu ima i ovih prvih...

Pozdrav! :)

XtrmntR

Post by XtrmntR » 05 Aug 2008, 17:26

Preporucujem Ernie Ball, recimo Super Slinky, i jos po mogucnosti hibridne sa recimo .10 na .11(E6, A5 i D4 idu iz kompleta .11 - druge tri idu iz .10) da bi dobio recimo tezi i crvsci zvuk na gornjim zicama, tj. kad picis po rifovima. :):)

Bodomovac

Post by Bodomovac » 05 Aug 2008, 18:39

sirac-šunka wrote:Image
Sorry za off, ali bas je prelep... :homer:

Post Reply