Kabel i zvuk gitare
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Kabel i zvuk gitare
Sredio problem,da se ne mučite oko pisanja.
Pogubio sam ili su mi pokrali kablove na poslednjoj svirci i sad mi hitno trebaju dva komada.
Preporucite mi nesto normalno. Do sad sam imao klotz sa proel dzekovima i to mi je radilo sasvim fino. Jel imate neku bolju preporuku a da nije sto e po kablu?
Preporucite mi nesto normalno. Do sad sam imao klotz sa proel dzekovima i to mi je radilo sasvim fino. Jel imate neku bolju preporuku a da nije sto e po kablu?
1800 kinti, cordial sa neutrik metalnim dzekovima u mega music-u. Ili ako ces da pravis, 350 po dzeku, 120din po metru isti taj kabal
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Ili jednostavno uzmi Planet Wavers gotove kabele, meni su super. Ili Fenderove neke (vintage voltage i sl).

Pa ovo sto sam ja prvo pomenuo su gotovi. 3m gotovog kabla sa jednim pravim i jednim ugaonim dzekom je 1800
Ja vecj godinama iskljucivo sviram Fender California kablove. Pokazali su se izdrzljivi i sto je bitno imaju chist zvuk. Probao sam da pravim Neutrik + Kloc i to mi se nikako nije svidelo , mnogo je imao mutan ton, kao da sam posekao sve visoke sa ampa.
Kakvi su Proel? Imao sam kod sebe i činilo se ok.
Zanima me vaš utisak?
Zanima me vaš utisak?
Uzeo sam ipak klotz kabl i proel dzekove. Ovo me izaslo nesto malo preko 1000 za dva kabla od 3m. Ostalo je daleko preskupo.
Ozbiljno moram prestati da kupujem gotove
Izgleda da je ipak mnogo bolje kupiti kabl i džekove posebno.
E ovako,budžet 1500din za kabl i dva džeka,preporuke i sve.

E ovako,budžet 1500din za kabl i dva džeka,preporuke i sve.

Proel dzekovi su odlicni. Oni su po 160 kinti za ravne i 180 za ugaone. Njih koristim od kad sviram gitaru i nikad se ni jedan nije sjebao, rasklimao ili bilo sta slicno...
Sad koliko sjebavaju zvuk ne znam ali i ovako imam desetak pedala izmedju gitare i pojacala tako da verovatno nema puno smisla pricati o sjebavanju zvuka kablovima... 

Funkomat wrote:Proel dzekovi su odlicni. Oni su po 160 kinti za ravne i 180 za ugaone. Njih koristim od kad sviram gitaru i nikad se ni jedan nije sjebao, rasklimao ili bilo sta slicno...

Neki klotz, nemam pojma oznaku i to... 130 po metru. Sledeci po ceni je neki za 240 ako se dobro secam. PSP electronic.
Hvala, vidim da ima u MMC-u neki od 140 din, to je verovatno to.
primecuju se razlike i kad se skresu frekvence mnogo vise. Igrao sam se 10band EQ-om i 16Khz slider i te kako utice na zvuk gitare.DersuSeVracaKuci wrote: Zvuk gitare ide do 5kHz sto je veoma velika talasna duzina tako da reaktivni odziv kabla najvise zavisi od upotrebljenog dielektrika