Najbolja Gibson Les Paul Kopija?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
alzo

Re: Najbolja Gibson Les Paul Kopija?

Post by alzo » 12 Oct 2008, 19:35

Cituckao sam malo ovu temu i ja bih ti predlozio da obratis paznju na Hamer gitare......
po meni to su najpostenije uradjene gitare u tom cenovnom rangu....ako ti bas nije
zapelo da bude klasican les paul onda neces pogresiti......ti Hameri imaju oblik les paul juniora.....
malo ljudi zna da je to Gibsonov model iz pedesetih godina sa P90 magnetima.....

Image

Image

teodorica
MF veteran

Post by teodorica » 12 Oct 2008, 22:19

Tokai-Love Rock.Ovo,ako izboksujes ne ispustaj iz ruku dok si ziv.Dali ima sanse da se nadje kod nas po nekoj pristojnoj ceni?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 12 Oct 2008, 22:22

teodorica wrote:Tokai-Love Rock.... Dali ima sanse da se nadje kod nas po nekoj pristojnoj ceni?
I tata bi, sine... Osim na Glazbenom Forumu, ne sećam se da sam ijednu video u prodaji na ex-Yu prostorima. :(

teodorica
MF veteran

Post by teodorica » 12 Oct 2008, 22:32

A Greco,Kawai,History-jos i najpovoljniji,ili Navigator- u temu gitara snova

dweezil

Post by dweezil » 12 Oct 2008, 23:13

da ali Les Paul JR postoji i kao single cut verzija, da se ljudi ne zbune :

Image

alzo

Post by alzo » 13 Oct 2008, 06:19

Bas tako...bila mi je namera da malo pojasnim poreklo Hamer gitara a bogme i PRS-a........
obe gitare vuku gene iz Gibsonove kuhinje i po nacinu izrade su vrlo slicne......
mahagoni telo i vrat,rosewood , javor top.......recept za sustejn.........
p.s.preksinoc sam svirao na Les Paul-u iz `75, mislim da je standard......gold hardver......
usro sam se kakav ton ima i to na Marshall-ovom tranzistorcu za bas...... :shock:
kazu da vredi preko 3000.....i stvarno vredi.....

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 13 Oct 2008, 15:46

Goja wrote:gitara mi je extra zvucala, na cleanu i nije ostavila bas neki velik utisak(neznam kako da opisem zvuk), ali kad mi je ukljucio distorziju VRH...
Meni se licno gitara svidela, iako mi je na cleanu lose zvucala (bolje mi je zvucala pacifica duplo)...
pa dobro bre gojo care jes ti normalan? pa meni je klin najaci ubedljivo... ne da je jazzerski, nego LES PAUL, jes da sam je dzaro preko voxica al o5 mora da ima haos klin zvuk... xD ozbiljno, distorziju sam ja krpio i farbao i sve to, ali nista kao klin, a imao sam je samo nedelju dana, tojest na zajam , tehnicki je nikad nisam imao xD, a distorzija je bas onako heavy ako ti se svidja to ok, mislim da je previse heavy za moj ukus iako bi trebalo da se nakrpi neki dzimi pazh zvuk na njega ja bas i nisam uspeo nista osim onog pejdzovog jebackog nazovi treble busta, kad spusti wah skroz... ali klin odusevljava, tako topao i jazzerski da boli glava od njega... preporucujem ti to...

alzo

Post by alzo » 13 Oct 2008, 15:50

Ovde mi se cini da se uporedjuje zvuk singla i hama......
stvar ukusa......nista drugo.........

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 13 Oct 2008, 16:49

pa to, meni je singl majka, ali jednostavno sam morao da prokomentarisem epiphonov jazzy zvuk jer me ocharao xD
sad ovo nevazi za svaku epiphonovu kantu xD salim se 8)

Goja

Post by Goja » 13 Oct 2008, 19:25

Duane wrote:
Goja wrote:gitara mi je extra zvucala, na cleanu i nije ostavila bas neki velik utisak(neznam kako da opisem zvuk), ali kad mi je ukljucio distorziju VRH...
Meni se licno gitara svidela, iako mi je na cleanu lose zvucala (bolje mi je zvucala pacifica duplo)...
pa dobro bre gojo care jes ti normalan? pa meni je klin najaci ubedljivo... ne da je jazzerski, nego LES PAUL, jes da sam je dzaro preko voxica al o5 mora da ima haos klin zvuk... xD ozbiljno, distorziju sam ja krpio i farbao i sve to, ali nista kao klin, a imao sam je samo nedelju dana, tojest na zajam , tehnicki je nikad nisam imao xD, a distorzija je bas onako heavy ako ti se svidja to ok, mislim da je previse heavy za moj ukus iako bi trebalo da se nakrpi neki dzimi pazh zvuk na njega ja bas i nisam uspeo nista osim onog pejdzovog jebackog nazovi treble busta, kad spusti wah skroz... ali klin odusevljava, tako topao i jazzerski da boli glava od njega... preporucujem ti to...
izvini duane, pogresno sam se izrazio ne mislim da je los nego mi je clean pacifice bolji!!!
P.S. gojA, a ne gojo :x , ime mi je Gojko(nisam sisa :D)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 13 Oct 2008, 19:28

ok gojo... rispekt za to... 8)
odmah pomislih covek nevoli jazz... da vadim notni kljuc pa te disciplinujem... xD salim se, nemoj ozbiljno da me shvatis... disciplinovanje samo sa francuskim kljucem xD

Goja

Post by Goja » 13 Oct 2008, 19:31

Duane wrote:ok gojo...
gojAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaa :x :x :x

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 13 Oct 2008, 20:16

Samo jedno nisam siguran da sam razumeo - da li hoces gitaru koja izgleda kao Les Paul, ili hoces gitaru koja ima mahagoni trup, lepljen vrat, 2 hambakera, 22 polja, kratku skalu...? Ako nisi vezan za izgled Les Paula (sto se nadam da nisi) onda imas mnogo varijanti na raspolaganju. Meni su jako zanimljive Ibanezove ARC100 i ARC300, s tim da se ARC100 uklapa u finansijsku konstrukciju koju si spomenuo, a ARC300... pa stedi malo ;) Pomenuta Aria je vrlo zanimljiva, ali je takodje van cenovnog ranga koji pominjes. Takodje Ibanezi, ART100 i ART120 prilicno odgovaraju onome sto trazis, mada se meni vise dopadaju ARC gitare po performansama. Ipak, ART dosta lice na Les Paula, pa ako te to zanima...

Goja

Post by Goja » 13 Oct 2008, 22:18

Cvrsto sam vezan za izgled Les Paula. JBG :D

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 14 Oct 2008, 07:32

Goja wrote:JBG :D
E baš to... Zato što ćeš zbog toga da prođeš skuplje, a pazarićeš lošije.

Post Reply