Stigle su u Nis Vintage gitare! Hooray! Hooray!
Probao odma' tri komada i jednu sto kosta preko 500evra, ali ta nije bitna, zato sto je neosnovano preskupa.
Ove tri su V6 modeli, o kojima je i bilo reci, ako se nevaram, cena je tu nesto oko 22000RSD. To je ovaj normalan model, nije relic, vec u klasicnoj sunburst i black varijanti.
Za pocetak iznenadjen sam prilicno visokom ujednacenoscu kvaliteta. Fina zavrsna obrada, fin udoban vrat, rekao bih modern C shape, prav ko strela od odabranog komada javora, tj. bez cvorova, bez godova koji idu u svim pravcima, jednostavno zdrav vrat. Uz sve to dobar finish. Dalje tu je Vilkinson hardver, Vilkinson magneti sve na svom mestu, deluje ko da ce da dogura 50 godine i stvarno opravda ime na headstocku...

Fabricki setup je sasvim ok i ne mora se nesto mnogo cackati, tj. ne mora uopste.
Probao sam i cuvenu Pacificu 112, bese, i po meni to nije kopija stratocastera! Po mom ukusu pretanacak vrat, preveliki pragovi, ako je to odlika stratocastera onda sam ja atletske gradje i misok 2 metra!

(Nisam, u stvari sam mali pa debeo...

)
Dakle, ako je uopste bitno, ja kazem da je Pacifica kopija Ibaneza!

Ako neko trazi kopiju stratocastera i preporucite mu Pacificu, to je po meni isto kao da neko trazi kopiju Gibsona i preporucite mu Ibanez neki HH model!
Naravno preterao sam i sada cete svi da me kritikujete, ali iza jednog stojim, sta god da ko kaze. Nije dovoljno da kopija nekog cuvenog modela ko sto je Stratocaster, Telecaster ili Gibson Les Paul bude samo kopija oblika gitare i vrste i rasporeda magneta, vec je po meni mnogo bitnije ono sto se ne vidi, oblik i dimenzije vrata, velicina i vrsta pragova, nacin kacenja zica (kroz telo ili kroz kobilicu) i konstrukcija gitare (bolt on, set in...). To su male stvari koje su dale shmek tim cuvenim modelima i zbog tih stvari su prodati milioni komada sirom sveta.
Vintage su zbog ujednacensti kvaliteta (ako je generalizacija uopste opravdana na osnovu par komada koje sam probao) ispred Squier Standarda, a zbog velike slicnosti u konstrukciji, obliku vrata i ostalo, ako se trazi Strat resenje, to je mnogo bolja varijanta od Pacifice. Damn!
Toliko od mene, posle tri strane raznih postova i posto su prosli meseci (a kao da je juce bilo

) nadam se da sam ubo jedan right on topic i u skladu sa prvim postom u ovoj temi.
Aj, zdravo!