Malo i ja da se hvalim :)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

jcm 800

Re: Malo i ja da se hvalim :)

Post by jcm 800 » 07 Nov 2008, 12:20

Ok. Mada obrati paznju, nijedna od tih shema koje se skidaju na internetu ti ne daje mogucnost 2 volume pota, (500k samo za humbucker, 250k zajednicki za single coil i master tone)...Zapravo ako si nasao takvu shemu super si prosao...ja sam do svoje dosao na tezi nacin...sjeo sa prekidacem u rukama i crtao, crtao, crtao dok nisam nasao kombinaciju koja obavlja upravo to sto tebi treba ...( i sto je meni jednom davno trebalo kad sam ortaku sredjivao gitaru na slican nacin)...

Back to the pickup issue....Sto se tice Jeff Back Junior vs. Jeff back Senior (full size humbucker) ja bih ti u svakom slucaju preporucio Juniora...zvuk je dosta slican a dobijas na estetici...Na stratu najbolje izgledaju single coil sized magneti...
plus sto ne moras da se patis da kupovinom novog pikguarda i njegovog namjestanja...da li ce ti se uklopiti rupe za srafove, da li ce ti fino naleci kod vrata...itd...itd... PLus sto koj JB Jr. dobijas magnet postavljen ukoso sto doprinosi zadrzavanju onog strat vibe-a.

Tek sad obratih paznju na to da je gitara od jasena...Dobro za sustain, ali je istovremeno i dosta bright varijanta...a posto su i Jeff Back magneti (i senior i junior) dosta bright po zvuku, mogao bi da dobijes previse kombinaciju sa previshe visokih...Moze biti malo previse krestavo...jos ako ti je maple fingerboard...
U tom slucaju mogao bi da razmislis i o stavljanju Duncanovog Hot Rails humbuckera...isto je u single coil pakovanju...ali je J..BE kevu...Jak do bola. Mozda jedan od najjacih outputa kod pasivnih magneta koje sam probao...Ima debeo i masan zvuk, kod njega ne moras da prebacujes na neck magnet kod solaza...vec ima tu masnocu i na bridge poziciji...To bi u tvojoj kombinaciji sa jasenom bilo mozda i 7 na LOTOu...

Plus sto Hot Rails izgleda estetski jos bolje nego JB Jr... :P

Samo sugestija...ali vrijedna razmatranja...

Pozdrav

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 07 Nov 2008, 12:34

slazem se za hot rails, jeff beck magnete(mada kontam da dobijas neki nejgov zvuk,sto ce voditi tome,da ces stvarno imati palo suvise visokih,verovatno(a mozda to i zelis?)) nisam probao,ali ove jesam, i odusevio sam se :D

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 24 Dec 2008, 20:49

Najzad, evo i par slicica.
Ni ja nisam preterano vest sa fotoaparatom, a ni aparat nije neki, tako da se unapred izvinjavam zbog kvaliteta slika, a i svetlo u sobi me je zajebavalo. :)

http://s728.photobucket.com/albums/ww28 ... G_0005.jpg

http://s728.photobucket.com/albums/ww28 ... G_0006.jpg

http://s728.photobucket.com/albums/ww28 ... G_0007.jpg

http://s728.photobucket.com/albums/ww28 ... G_0009.jpg

Ovde se moze najbolje videti, koliko su potovi i magneti "zuci" od pickguard-a.
http://s728.photobucket.com/albums/ww28 ... G_0014.jpg

http://s728.photobucket.com/albums/ww28 ... G_0015.jpg

http://s728.photobucket.com/albums/ww28 ... G_0016.jpg

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 24 Dec 2008, 21:14

nice, nice...jes' da ne volim nesto crne gitare,ali ova sasvim lepo izgleda, jos malo da su magneti i potovi zuci i bilo bi super :)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 25 Dec 2008, 20:12

Chord-Master wrote:Ovde se moze najbolje videti, koliko su potovi i magneti "zuci" od pickguard-a.
Nedovoljno po mom ukusu.
Nista sto malo kafe ne moze da resi. :mrgreen:

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 25 Dec 2008, 21:27

O bice kafe, definitivno :D

Jer se slazem sa obojicom da bilo bi lepo da su magneti i potovi zuci, a kada uzmem Hot Rails pozutecu ga pomocu kafe, pa cu onda i neck i middle magnet da "dozutim".
Inace voleo bih da pozutim i pickguard, ali to ce vec ici malo teze. :)

Tako da, Funkomat, moracu da trazim instrukcije od tebe - kako si obavio taj mali projekat, koliko si dugo drzao magnete i slicno.
I da li je bio u pitanju Doncafe ili Grand :D

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 25 Dec 2008, 21:40

Imam ja jedan set krem plastika viska.
Mogu ti ih dati ak os... Meni ne trebaju.
Ovi su kupljeni krem (zapravo poklopci potova i 5way kapica su kupljeni a poklopci magneta su s kafom), tako da ne blede za razliku od onih radjenih kafom.
Javi na pp. :wink:

Greota da taj veliki headstock bude na gitari sa belom plastikom. :D

bokicasa

Post by bokicasa » 25 Dec 2008, 22:35

cestitam na gitari,sve najbolje i nek te sluzi...

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 25 Dec 2008, 23:06

@bokicasa
Hvala, moram da priznam, sluzi me sasvim lepo :)

@Guitar_thrill
Da, rekao sam da cu ti reci kako mi se doima vrat gitare kada se utisci malo slegnu. Buduci da je proslo vise od mesec dana utisci su se i vise nego slegli. :)

Dakle, sa lakocom sam se navikao na U shaped vrat, vise mi se ne cini toliko sirokim. Prvi put sam imao osecaj kao da u ruci drzim batinu, a ne vrat od gitare :D, ali buduci da mi se opsti kvalitet gitare svideo, resio sam da rizikujem nadajuci se da cu moci da se naviknem, drago mi je da su se moje nade pokazale tacnim. :)
Daleko je udobniji od vrata sa moje stare gitare, a inace ne volim previse uske vratove, a takodje je, kao sto sam vec rekao, i daleko meksi i lepse lakiran, pa fino naleze u ruku.

Ipak, ono sto se donekle pokazalo kao problem je bendovanje gornje i donje E zice, prosto suvise lako skliznu sa grifplatne, pa moram da budem umereniji kada to radim, sto se ponekad pokaze kao pravi izazov, jer kad sviram blues, cesto bendujem k'o lud. :D

Sve ostalo je manje-vise ostalo pod istim utiskom, grifplatna je ok, cini mi se da se ne da izgrebati tako lako, sto obicno kazu za palisander (na Ariji nije bio taj slucaj, posle tri godine sviranja imala je zavidnu kolekciju ogrebotina).

Inace znam da si se nameracio na Classic Player '50s Stratocaster-a koji ima soft V oblik vrata, tako da ti "recenzija" U shaped vrata ne znaci mnogo, al' ko zna mozda nekome i bude od koristi, a i rekoh da cu ponovo reci moje utiske o vratu kada se malo bolje upoznam sa njim, pa eto, upravo ih ponovo kazah. :)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 25 Dec 2008, 23:17

e to matori... spacing kida! ja isto kuburim s' tim, ali sam navikao ;) i takodje sviram bluez pa mora da se benduje, al ces sigurno navici i ti na taj proglem sa spacingom... jedini sto je fazon da mi ta E zica puca ko nenormalna...

ps brate... +1

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 25 Dec 2008, 23:20

Duane wrote:e to matori... spacing kida! ja isto kuburim s' tim, ali sam navikao ;) i takodje sviram bluez pa mora da se benduje, al ces sigurno navici i ti na taj proglem sa spacingom... jedini sto je fazon da mi ta E zica puca ko nenormalna...

Pa, navikavam se, prilicno brzo moram reci. :)
Duane wrote:ps brate... +1

Morao si, zar ne? :D

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 25 Dec 2008, 23:23

morao ;)

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 25 Dec 2008, 23:29

I mislio sam. :)

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 25 Dec 2008, 23:41

nameracio sam se na classic player 50s, zato sto ne prave classic player 70s :lol: a cuo sam da se tu mnogo kvalitetnije od obicnog classica... u svakom slucaju hvala sto si se potrudio to a napises,ja jos nisam otpisao ni 70s, s tim da bih ja uzeo verovatno maple fretboard....ali s obzirom da nasa zemlja i nije puna najkvalitetnijih gitara za relativno male pare, pa ni fendera, verovatno ce biti da cu otici i probati sve stratove oko 500 evra, pa sta mi najbolje bude zvucalo,a da mi se bar malo dopada i na izgled to cu i da kupim, mislim, verovatno cu se ja lako navici i na V, i na U oblik, samo da ja kupim kvalitetan komad :wink:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 25 Dec 2008, 23:43

a sto se tice spacinga, ja izbegavam bendovanje e zice, nekako sam vremenom navikao da to sto benduem na e, "odbendujem" na h, pa mi ni ne puca e zica vise, jedini kad bas moram bendovati ono 20 prag itd, a tu se lakse tegli pa opet ne puca :)

Post Reply