Fender Strat '50th Anniversary

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

boki1978

Re: Fender Strat '50th Anniversary

Post by boki1978 » 12 Dec 2008, 22:44

istiqrac wrote:Te drvene boje su bas cool i moj je takav, ali ipak 3 singla. Pa ako imas potrebe turis jeden hum kasnije...
Gde i kako turish? Prokopash drvo i smanjish vrednost ovako lepe gitare? :(
To vishe nije to...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 12 Dec 2008, 23:41

dweezil wrote:a sinisha razmisli i o Squier Kitty bash je preslatka. :)
http://namm.harmony-central.com/WNAMM06 ... itars.html

Naravno, to cu mozda ceri da kupim. A da je alternativna - jeste! :wink:

dweezil

Post by dweezil » 12 Dec 2008, 23:46

boki1978 wrote:
istiqrac wrote:Te drvene boje su bas cool i moj je takav, ali ipak 3 singla. Pa ako imas potrebe turis jeden hum kasnije...
Gde i kako turish? Prokopash drvo i smanjish vrednost ovako lepe gitare? :(
To vishe nije to...
ja mislim da je na njoj vec iskopana rupa za humove, samo stavis pickguard sa rupom za hum, mada ono svako budzenje uzima svoj danak na gitari ako se bash stalno nesto menja....

ili stavis hum u singlu

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 13 Dec 2008, 00:02

dweezil wrote: ja mislim da je na njoj vec iskopana rupa za humove, samo stavis pickguard sa rupom za hum...
Ako je AmDlx, jeste. Sva AmDlx tela su izbušena H-S-H, baš zato da bi "čačkanje" bilo lakše. Promeniš pickguard i staviš magnet koji želiš, a posle je vratiš u originalno stanje, prodaš za 1200 evra i zaradiš 200 evra. Samo u oglasu navedi da ima "Gold switch". :mrgreen:

dweezil

Post by dweezil » 13 Dec 2008, 00:18

and what the fuck is "Gold switch"?! :)

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 13 Dec 2008, 00:20

dweezil wrote:and what the fuck is "Gold switch"?! :)
+1 I mene zanima. :)

sl0e

Post by sl0e » 13 Dec 2008, 00:35

jel to mozda ovo?
Image
Ne znam, mozda sam lupio, ali znam da se ovo ugradjivalo ne neke skuplje modele

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 13 Dec 2008, 01:22

Mislim da je zapravo u pitanju "gold switch tip knob", odnosno ovo:

Image

Znam da su na AmStd za šezdesetogodišnjicu Fendera stavljali takve, pozlaćene switch tip knobove, pa pretpostavljam da su i za pedesetogodišnjicu stavljali iste na AmStd i AmDlx serije.

boki1978

Post by boki1978 » 13 Dec 2008, 10:12

Rocket Roll wrote:Mislim da je zapravo u pitanju "gold switch tip knob", odnosno ovo:

Image

Znam da su na AmStd za šezdesetogodišnjicu Fendera stavljali takve, pozlaćene switch tip knobove, pa pretpostavljam da su i za pedesetogodišnjicu stavljali iste na AmStd i AmDlx serije.
Jel neko probao kako zaista funkcionise S1 sistem? da li od 2 singla pravi hum ili kako? Znam da menja vezu, znam da od huma pravi single ali me zanima obrnuti postupak

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 13 Dec 2008, 11:25

boki1978 wrote:...kako zaista funkcionise S1 sistem? da li od 2 singla pravi hum ili kako?
S-1 može da se veže na više načina, i možeš da odabereš kako ćeš ga vezati. Najčešće je povezan da pali srednji magnet i menja vrednost tonskog kondenzatora u isto vreme, ali mi se najkorisnijim čini vezivanje u kojem S-1 pali srednji magnet i vezuje ga paralelno umesto serijski sa druga dva magneta (pretvarajući ih time u hambaker).

To izgleda ovako - kada S-1 nije pritisnut, Strat je ožičen kao klasičan strat (magneti u serijskoj vezi, petopoložajni prekidač radi na klasičan način). Kada je S-1 pritisnut, ožičenje se menja:

Image

(Objašnjenje "Connection" dela tabele - plus označava paralelnu vezu, "SC" je "specijalni kondenzator" odnosno tonski kondenzator prilagođeniji zvuku hambakera, a "C" je klasična vrednost kondenzatora sa kojom SCN magneti najbolje rade.)

Dodatni linkovi:
http://www.fender.com/products/s1/
http://www.fender.com/products/s1/pdf/A ... 0-1200.pdf
http://www.musiciansfriend.com/document?doc_id=92242

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 13 Dec 2008, 12:33

Ima jedan moj drugar Daphne Blue 50th ann. Strata... ovakvo nesto

Image

Pored toga sto je boja stvarno gay... to je jedan od najboljih stratova koje sam svirao... stvar ukusa, ali je odlicna gitara svakako!!!

boki1978

Post by boki1978 » 13 Dec 2008, 13:32

Rocket Roll wrote:
boki1978 wrote:...kako zaista funkcionise S1 sistem? da li od 2 singla pravi hum ili kako?
S-1 može da se veže na više načina, i možeš da odabereš kako ćeš ga vezati. Najčešće je povezan da pali srednji magnet i menja vrednost tonskog kondenzatora u isto vreme, ali mi se najkorisnijim čini vezivanje u kojem S-1 pali srednji magnet i vezuje ga paralelno umesto serijski sa druga dva magneta (pretvarajući ih time u hambaker).

To izgleda ovako - kada S-1 nije pritisnut, Strat je ožičen kao klasičan strat (magneti u serijskoj vezi, petopoložajni prekidač radi na klasičan način). Kada je S-1 pritisnut, ožičenje se menja:

Image

(Objašnjenje "Connection" dela tabele - plus označava paralelnu vezu, "SC" je "specijalni kondenzator" odnosno tonski kondenzator prilagođeniji zvuku hambakera, a "C" je klasična vrednost kondenzatora sa kojom SCN magneti najbolje rade.)

Dodatni linkovi:
http://www.fender.com/products/s1/
http://www.fender.com/products/s1/pdf/A ... 0-1200.pdf
http://www.musiciansfriend.com/document?doc_id=92242
Hvala druze, sad je jasnije :music-smiley2:
Hm, jako interesantna varijanta, koju ja nazalost nisam probao.
Ja inace se dugo bavim hi-fi-om,dugo me ima na hi-fi forumu, ali sam se redje bavio sa petljanjem oko ozicenja gitara,ali svakako da me to sve vishe zanima.
Ova gitara je zaista interesantna, jer je to nabudzeni i moderan Fender sa velikim mogucnostima.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 13 Dec 2008, 21:16

boki1978 wrote: Ova gitara je zaista interesantna, jer je to nabudzeni i moderan Fender sa velikim mogucnostima.
Da, zaista. No, siguran sam da S-1 sistem može da se, da tako kažem, simulira push-pull potom - sve što je potrebno jeste da se sa www.fender.com skine wiring diagram ožičenja koje čoveka privlači i da se gitara shodno tome prepoveže... Fenderi su izvor beskonačne zabave po pitanju prežičavanja. :D

Post Reply