Koju gitaru kupiti do 700eura...?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

cccira
MF veteran

Re: Koju gitaru kupiti do 700eura...?

Post by cccira » 11 Feb 2009, 18:25

Ma to je optimalan budzet, bar sto se mene tice, jer obicno ta kinta kupuje najbolje sto pare mogu da kupe od istocnih gitara (koreja, kina, indonezija). Sve preko toga ce biti najjeftinije amerika/evropa gitare, sto danas ne mora apsolutno nista da znaci (cak se moze desiti da budu losije)

markoimajstorovic

Post by markoimajstorovic » 11 Feb 2009, 21:41

Pa zato vas i pitam da mi pomogneti.....Ja da znam sta cu da kupim ne bih vas nista ni pitao.....
Jer sve je ovo ipak novo za mene...
Sto bolja gitarica za 700 eura,za neki rokic......
Ne zelim da kupim brend,vec sto bolju gitaru.....
Znaci nije mi bitan proizvodjac.......
pooozzzZ

markoimajstorovic

Post by markoimajstorovic » 11 Feb 2009, 21:45

cccira wrote:Ma to je optimalan budzet, bar sto se mene tice, jer obicno ta kinta kupuje najbolje sto pare mogu da kupe od istocnih gitara (koreja, kina, indonezija). Sve preko toga ce biti najjeftinije amerika/evropa gitare, sto danas ne mora apsolutno nista da znaci (cak se moze desiti da budu losije)
Sta na primer.....?
Jer svi pricaju razlicito......
Prvo su mi pricali,ne na ovom forumu,da je najbolje za te pare kupiti strata mim....
A na ovom forumu sam video da je neko rekao da je to skroz promasena investicija za tu sumu.....
Ko bi ga sada znao.....
Neki savet....
PooozZ

markoimajstorovic

Post by markoimajstorovic » 11 Feb 2009, 21:48

Santana wrote:fender stratokaster MIM je super stvarcica i ne znam zasto ljudi imaju averziju prema njemu.
prs i ja razmatram za sledecu godinu ako uzimam nesto tako da ti je to najbolje po mom misljenju.
ali eto kao sto ti sinisake rece pogledaj oglase za polovnog amerikanca stratokastera
Neko hvali fendera strata mim,a neko ne............
Misljenja su razlicita.....
Zasto bas recimo mim-a,strata.......a ne neku drugu gitaru za isti iznos......?
Sta bi mi ti rekao....
?
pozzz

markoimajstorovic

Post by markoimajstorovic » 11 Feb 2009, 21:53

bokicasa wrote:prs je vec druga prica...meni barem.ja iskreno ne bi voleo ni da mi poklone mexikanca.prs je vec vredan price.pogledaj jacksone,ibaneze i yamahe takodje,zavisi od dosta stvari koja ce ti leci od gore navedenih,ja imam yamahu i meni je savrseno legla npr..a kad sam gledao gitare imao sam ogromnu averziju prema yamahi,bio sam u fazonu fendera,onda jedan dan odem u sve zive radnje i isprobam 5 fendera i kazem sebi da cu radije squiera da kupim nego njega,inace,smatram da od squira gore stvari nema!!tad sam provalio da mi se vise svidja les paul zvuk i uzmem lespaoliku yamahu aes420...imas gomilu ibaneza u tom rangu,izvolte probavajte.. :mrgreen:
Znaci gitarica za neki rokic.....
Prs je meni ekstra....
ali koji model.....
posto su poprilicno skupi.....
A sa druge strane skroz mi je ok i Stratocaster.......
Sta ce me bolje sluziti.......
Pomagajte............ :!: :!: :D

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 11 Feb 2009, 21:55

markoimajstorovic wrote:
cccira wrote:Ma to je optimalan budzet, bar sto se mene tice, jer obicno ta kinta kupuje najbolje sto pare mogu da kupe od istocnih gitara (koreja, kina, indonezija). Sve preko toga ce biti najjeftinije amerika/evropa gitare, sto danas ne mora apsolutno nista da znaci (cak se moze desiti da budu losije)
Sta na primer.....?
Prvo su mi pricali,ne na ovom forumu,da je najbolje za te pare kupiti strata mim....
A na ovom forumu sam video da je neko rekao da je to skroz promasena investicija za tu sumu.....
Ko bi ga sada znao.....
Neki savet....
PooozZ
prvo nije SVAKI mim strat promasena investicija...to pricaju oni koji ne vole zvuk strata,ili koji su imali losa iskustva sa par modela,i razumem ih....takodje pored onih stratova,sto sam ti preporucio na prosloj strani,ako volis taj "svetliji" zvuk pogledaj i Blade Texas gitare....od svih ovig gitara ti ostane jos para za jednu pedalicu ili tako nesto.....ili posto kazes da ti nije bitan brend (sto je u sustini jako dobro i isplativo kad kupujes isntrument) pogledaj gitaru Aria PE Anniversary ako ti nije problem sto je ukrasena....ja imam ovu gitaru i pokazala se bolje od ovih jeftinijih epiphone-a i mnogih drugih LP kopija...kosta 530E cini mi se,magneti su joj slabija strana (ali nisu ni oni losi Duncun design),ali s obzirom da ti ostane oko 150e mozes je opremiti da ti radi sve sto hoces :) eto...ako se setim jos necega,napisacu

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 11 Feb 2009, 21:56

eve ti slike te Arie Image
Image

markoimajstorovic

Post by markoimajstorovic » 11 Feb 2009, 21:58

Guitar_thrill wrote:prvo Fender MIM ima dosta modela,a vecina je ispod 700E i to dosta....ja ti preporucujem ono sto cu i ja najverovatnije uzeti za par meseci kad skupim slicnu sumu novca....a to su MIM modeli,ali Custom shop design....
fender classic player 60s strat (ako volis rosewood vrat) ili classic 50 ako volis maple...naravno ima jos razlikaa izmedju ove dve gitare,ali bar po meni ne tako bitnih....etp probaj i njih...kod nas kostaju oko 615E,i ostaje ti jos mozda i magnete da promenis,mada sam cuo i da su ovi na njima sasvim dobri :) ImageImage
Iskreno da ti kazem.....ne bih da kupim gitaru...i odmah da menjam nesto na njoj......
Ipak je to dodatna investicija....za koju ja nemam sredstava,nazalost......
Sta bi mi ti preporucio....a deluxe player(fender).......?
Zanimaju me misljenja sto vise ljudi.....i njihova licna iskustva.....
Hvala vam.....
POzzzzZZ

markoimajstorovic

Post by markoimajstorovic » 11 Feb 2009, 22:04

Guitar_thrill wrote:
markoimajstorovic wrote:
Sta na primer.....?
Ko bi ga sada znao.....
Neki savet....
PooozZ
prvo nije SVAKI mim strat promasena investicija...to pricaju oni koji ne vole zvuk strata,ili koji su imali losa iskustva sa par modela,i razumem ih....takodje pored onih stratova,sto sam ti preporucio na prosloj strani,ako volis taj "svetliji" zvuk pogledaj i Blade Texas gitare....od svih ovig gitara ti ostane jos para za jednu pedalicu ili tako nesto.....ili posto kazes da ti nije bitan brend (sto je u sustini jako dobro i isplativo kad kupujes isntrument) pogledaj gitaru Aria PE Anniversary ako ti nije problem sto je ukrasena....ja imam ovu gitaru i pokazala se bolje od ovih jeftinijih epiphone-a i mnogih drugih LP kopija...kosta 530E cini mi se,magneti su joj slabija strana (ali nisu ni oni losi Duncun design),ali s obzirom da ti ostane oko 150e mozes je opremiti da ti radi sve sto hoces :) eto...ako se setim jos necega,napisacu
Znaci ti je imas.....Gde si je kupio.....?
Ne bih odmah nesto da cackam i da menjam na gitari...ipak sve to dodatno kosta...
Treba nekom da platim da mi to uradi...trista cuda.....
Jel ima neki prs za te pare....
Sta mislis...?
Lepa ti je gitarica....Pogledacu je!!!
PozzzzZ

cccira
MF veteran

Post by cccira » 11 Feb 2009, 22:07

Mislim da je glupo da ti mi ovde dajemo savete posto ti bas nemas pojma sta hoces a stvarno ima preeeeevise toga. Zato sad lepo uhvati pa obidji sve najblize ti prodavnice, trazi lepo gitaru do 700 evra i sedi i sviraj, pa nam se javi za dalje informacije

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 11 Feb 2009, 22:13

au pazi....ja sto se tice toga kad kazem da ugradis magnete itd....po meni na svim tim gitaram do 1000e (dobro skoro svim jer tog PRS-a stvarno nikad nisam svirao) magnete ces kad tada da menjas...na to sam mislio...daleko da su ti magneti losi....za te pare su super....na ta dva fendera pogotovo (bar sam ovaj sa maple fingerboardom cuo uzivo,a kazu ida su kod ovog drugog dobri)...znaci da bi ti ja i za epiphone itd preporucio promenu magneta....nadam se da si bar malo razumeo sta hocu da kazem :) npr ti fenderi su na par mesta proglasavani za ubedljivo najbolji best buy godine...magneti su im dobijali izuzetno visoke ocene...
sto se tice moje Arie,ja sam je kupio polovnu....a nova cini mi se ima kod naseg zastupnika Arie :wink: sto se tice PRS-a nas drugar Mithrandir je kepio jednog pre par nedelja,tako da je on upuceniji,ja stvarno PRS nikad nisam svirao...da bih mogao da poredim....pogledaj na harmony central review za ovu moju,ako se secam porede je sa nekim PRS-om :)

markoimajstorovic

Post by markoimajstorovic » 11 Feb 2009, 22:14

cccira wrote:Mislim da je glupo da ti mi ovde dajemo savete posto ti bas nemas pojma sta hoces a stvarno ima preeeeevise toga. Zato sad lepo uhvati pa obidji sve najblize ti prodavnice, trazi lepo gitaru do 700 evra i sedi i sviraj, pa nam se javi za dalje informacije
Pa da znas da si u pravu.....
Svi prodavci su ti kao dobri priatelji....daju ti prijateljske savete......neki stvarno zele da ti pomognu,a neki samo da ti uvale bilo koju gitaru....
Da znam sta hocu ne bih vas molio za savete..... :oops:
Hvala u svakom slucaju...
Ipak sada makar imam predstavu sta bih mogao uzeti....
Pooozzz

markoimajstorovic

Post by markoimajstorovic » 11 Feb 2009, 22:18

Guitar_thrill wrote:au pazi....ja sto se tice toga kad kazem da ugradis magnete itd....po meni na svim tim gitaram do 1000e (dobro skoro svim jer tog PRS-a stvarno nikad nisam svirao) magnete ces kad tada da menjas...na to sam mislio...daleko da su ti magneti losi....za te pare su super....na ta dva fendera pogotovo (bar sam ovaj sa maple fingerboardom cuo uzivo,a kazu ida su kod ovog drugog dobri)...znaci da bi ti ja i za epiphone itd preporucio promenu magneta....nadam se da si bar malo razumeo sta hocu da kazem :) npr ti fenderi su na par mesta proglasavani za ubedljivo najbolji best buy godine...magneti su im dobijali izuzetno visoke ocene...
sto se tice moje Arie,ja sam je kupio polovnu....a nova cini mi se ima kod naseg zastupnika Arie :wink: sto se tice PRS-a nas drugar Mithrandir je kepio jednog pre par nedelja,tako da je on upuceniji,ja stvarno PRS nikad nisam svirao...da bih mogao da poredim....pogledaj na harmony central review za ovu moju,ako se secam porede je sa nekim PRS-om :)
Super si...
Razumeo sam te.....
A gde tacno mogu to da pogledam....to poredjenje...
Aj daj mi link....
Poz

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 11 Feb 2009, 22:18

cccira wrote:Mislim da je glupo da ti mi ovde dajemo savete posto ti bas nemas pojma sta hoces a stvarno ima preeeeevise toga. Zato sad lepo uhvati pa obidji sve najblize ti prodavnice, trazi lepo gitaru do 700 evra i sedi i sviraj, pa nam se javi za dalje informacije
e to! :) ili nam bar reci zvuk kog gitariste preferiras? rok zvuk je sirok pojam

markoimajstorovic

Post by markoimajstorovic » 11 Feb 2009, 22:31

Guitar_thrill wrote:
e to! :) ili nam bar reci zvuk kog gitariste preferiras? rok zvuk je sirok pojam
Recimo Erick Clapton,John Lenon.....
Santana.....
Recimo tako nesto.....

Post Reply